Arrangeercursus BALK

BALK organiseert jaarlijks een uitgebreide arrangeercursus. De cursus wordt gehouden op acht zaterdagen van 13:00 tot 17:00 uur.

 

Naast de gezamenlijke lessen op de zaterdag is er voor de cursist een mogelijkheid tot extra individuele feedback buiten de lessen om via Skype.

 

Docent

Tijs KrammerDocent van de cursus is Tijs Krammer. Tijs is een ervaren koordirigent, arrangeur en docent. Hij heeft gearrangeerd voor professionele vocale groepen zoals Montezuma’s Revenge, Intrmzzo, Frommermann, Wishful Singing en The Gents. Zijn arrangementen worden uitgegeven bij De Haske, Molenaar, ChorusOnline, Zoec Music, Mol13 en Ferrimontana. In 2014 heeft hij een boek gepubliceerd over het maken van vocale bewerkingen, getiteld ‘Arrangeren voor koor en vocal group’.


Voor wie?

De cursus is bedoeld voor gevorderde amateurs, professionals die al een conservatorium-studie hebben gedaan en studenten die bezig zijn met zo’n studie. Van de cursisten wordt het volgende verwacht:
• Goede kennis van muziektheorie
• Kennis van akkoorden
• Akkoordsymbolen kunnen spelen op de piano
• Piano kunnen spelen met twee handen in de G- en F-sleutel


Werkwijze

Tijdens de bijeenkomst wisselen we praktische oefeningen af met theoretische onderwerpen. In elke bijeenkomst doe je onder andere een melodisch dictee. In de eerste helft van de cursus maak je als huiswerk een aantal kleinere opdrachten zoals:
• Arrangeer een refrein van Angels van Robbie Williams voor de bezetting SATB, waarbij alle stemmen tegelijkertijd tekst zingen (oftewel, de stemmen zijn homofoon).
• Arrangeer twee coupletten van Everything van Michael Bublé, waarbij er een duidelijke opbouw is van het eerste naar het tweede couplet.
In de tweede helft van de cursus ga je werken aan een volledig arrangement en je krijgt daarin uitgebreid feedback van de docent.

 

Toelating en inschrijving

Voor de cursus hoef je geen toelatingstest te doen. Je moet zelf inschatten of je ver genoeg gevorderd bent om deze cursus te volgen. De docent zal de niveauverschillen tussen de studenten overbruggen, door opdrachten te geven van verschillende moeilijkheidsgraad.
Het minimum aantal deelnemers voor de cursus is tien.

 

Informatie en aanmelden

Mail voor nadere informatie en aanmelding naar Léontine van Duin (BALK Bureau) administratie@balknet.nl.

Nadere informatie is tevens te vinden op www.arrangeercursus.nl.

 

 

Delen: