Arrangeercafé/-cursus

 

BALK Arrangeercafé met Tijs Krammer

Op zaterdag 4 maart 2023 is er de eerste editie van het BALK Arrangeercafé met Tijs Krammer.

 

Doelgroep
Dirigenten die zelf arrangementen maken voor koor, en op zoek zijn naar praktische tips en inspiratie. Er gelden geen specifieke eisen wat betreft vooropleiding of kennis van muziektheorie. Per bijeenkomst is er
ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

 

Werkwijze
Alle deelnemers sturen voorafgaand aan de bijeenkomst één eigen arrangement in (dit mag ook werk-in-uitvoering zijn), inclusief midi-file of mp3. Deze arrangementen worden tenminste een week vóór de bijeenkomst gedeeld met de andere deelnemers. Tijdens het Arrangeercafé worden de arrangementen onder leiding van Tijs Krammer doorgezongen, en voorzien van feedback en tips. Deelnemers kunnen ook elkaar feedback geven.

 

  • Datum: zaterdag 4 maart 2023
  • Tijd: 11.00 - 16.00 uur
  • Locatie: ZIMIHC Wittevrouwen, Utrecht


Kosten
De deelnemersbijdrage is € 75,- (inclusief koffie/thee en lunch). Bovendien ontvangen alle deelnemers het boek 'Arrangeren voor Koor en Vocal
Group' van Tijs Krammer.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: administratie@balknet.nl.

Het Arrangeercafé wordt ook georganiseerd op 1 april en 10 juni 2023 (dan op een andere locatie).

 

Over Tijs Krammer

Tijs Krammer is een ervaren koordirigent, arrangeur en docent. Hij heeft gearrangeerd voor professionele vocale groepen zoals Montezuma’s Revenge, iNtrmzzo, Frommermann, Wishful Singing en The Gents. Zijn arrangementen worden uitgegeven bij De Haske, Molenaar, ChorusOnline, Zoec Music, Mol13 en Humm A Cappella. In 2014 publiceerde hij ‘Arrangeren voor koor en vocal group’ over het maken van vocale bewerkingen. In 2022 werd zijn koor Twelve de overall-winnaar van het BALK TOPfestival.

 

De BALK Arrangeercursus

De BALK Arrangeercursus - eveneens geleid door Tijs Krammer - staat in principe weer gepland voor 2024. De Arrangeercafés in 2023 zijn daarvoor een mooie opmaat.

 

Delen: