Elke twee jaar organiseert BALK de specialisatieopleiding Dirigent Licht Vocaal (DLV). Het is een unieke opleiding voor dirigenten die zich onder leiding van de beste docenten willen specialiseren in de lichte vocale muziek. Op 21 zaterdagen word je geschoold in onder andere slagtechniek, muziekgeschiedenis, repetitietechniek, repertoirekennis, partituurspel, analyse, stemvorming en arrangeren. De start van de eerstvolgende editie is voorzien in 2023.

 

Opleiding Dirigent Licht Vocaal*

De opleiding is bedoeld voor gevorderde amateurdirigenten die al ruime ervaring hebben met koren in de lichte muziek, voor studenten die aan het conservatorium studeren en voor musici die al een conservatoriumstudie hebben afgerond en zich verder willen ontwikkelen in de lichte vocale muziek. Het repertoire dat aan bod komt bij de DLV omvat onder andere pop, jazz, gospel, musical en wereldmuziek.

Vooraf vindt een toelatingstest plaats.

 

Door wie?

De opleiding wordt verzorgd door hoofddocent en cursusleider Tijs Krammer, zangdocente Marieke Snijders en docent Hans van den Brand.

Daarnaast zijn er workshops door gastdocenten Meta Stevens, Rohan Poldervaart en Merel Martens.

Bij afronding van de opleiding krijgen de deelnemers een diploma, waaraan adviestarieven van Koornetwerk Nederland zijn verbonden.

 

Kosten

Deelname aan de opleiding inclusief workshops kost €995,– (of €945,– voor BALK-leden). Het is ook mogelijk als hospitant de opleiding bij te wonen. Je mag dan alle groepslessen bijwonen en meezingen bij het practicum, maar je krijgt geen zangles, bij de lessen krijg je geen beurten en je doet geen examen. Deelname kost dan € 545,– (of € 495,– voor BALK-leden). De workshops zijn ook voor buitenstaanders toegankelijk. Kosten van bijwonen van een workshop: €30,-.

 

Locatie

De opleiding DLV wordt verzorgd in Theater aan de Slinger in Houten (onder voorbehoud). De eerstvolgende editie is voorzien in 2023.

 

Informatie

Kijk voor alle informatie op www.dirigentlichtvocaal.nl.

 

 

 

 

Delen: