Regionale festivals

Totaal Vokaal

In 2011 is besloten dat we stoppen met de naam Totaal Vokaal met de onmogelijke afkorting TV. BALK wil graag haar naam terugzien, vandaar de oplossing: BALK festival [regionaam]. Dus BALK festival Oost e.d.

Er zijn festivals die hun eigen naam willen houden, daarbij komt de toevoeging "i.s.m. BALK". Bijvoorbeeld De Fendert Zingt i.s.m. BALK of Hartstikke Close i.s.m. BALK

 

TV - Hartstikke Close

Hoogezand 2011*

 

Totaal Vokaal Centraal

Amersfoort 2011*

 

BALK festival Oost

Ulft 2013

Ulft 2010

Hof van Twente 2006

 

BALK festival West

Informatiepagina

Castricum 2012

Castricum 2010

Castricum 2009

Castricum 2008

 

BALK festival Zuid

De Fendert Zingt*

Facebookpagina ►

Zevenbergen 2014

De Fendert Zingt! Op zaterdag 10 mei 2014 - Michael Jackson Tribute

In 2014 was het vijf jaar geleden dat de 'King Of Pop' overleed. Hij laat een rijke muzikale erfenis na, en heeft generaties muzikanten en dansers geïnspireerd met zijn nummers én zijn performance. Daarom werd Michael Jackson tot het festival thema van 2014 gemaakt. Aan deelnemers van deze editie werd gevraagd om in ieder geval één nummer van Michael Jackson in hun optreden te verwerken.

Zevenbergen 2013 ►

Fijnaart 2009 (DFZ)

Fijnaart 2008

Maastricht 2007

 

* Externe links

 

 

 

BALK TOPfestival 2011Orpheus Apeldoorn

 

 

Op 12 november 2011 was de derde editie van dit TOPfestival met als TOP act: Vocal Line uit Denemarken!

 

Verslag en overige informatie »

 

 

BALK Vocal Light TOPFestival 2009 Orpheus Apeldoorn

 

 

* diverse workshops

* 4 competities

* 5 podia

* 55 groepen en koren

* ca. 2000 deelnemers

en bezoekers

 

Verslag, informatie en programmaoverzicht »

 

BALK Vocal Light TOPFestival 2007

 

 

* 3 workshops

* 4 competities

* 6 podia

* 80 groepen en koren

* 2000 deelnemers

 

Verslag »

Eerdere evenementen en festivals

 

 

12 november 2005

Hotzone popkorenfestival Orpheus Apeldoorn

 

Kolok winnaar Hotzone 2005

 

Het Hotzone popkorenfestival 12 november 2005 in het Orpheus theater Apeldoorn was een topper. De jury riep het Helmondse Kolok uit als winnaar van het festival omdat alles in hun optreden klopte: de zang, de muziek en de presentatie. Remix uit Almere en Venrode uit Venray deelden de tweede plaats.Het Belgische koor Just Music ontving een witte roos voor het beste Nederlandstalige nummer van de dag. Het vrouwenkoor Happy Sound uit het Drentse Oosterhesselen kregen een pluim van de jury voor hun A cappellanummer Song of tears van Adiemus. Solisten Cleo Diesveld en Inge Serné van Da Capo popkoor uit Uithoorn waren beste solisten.

 

De dag werd afgesloten met een hartverwarmende Sing along waarin Broadway uit Hoorn de toon aangaf. Alle veertien koren ontvingen een uitgebreid juryverslag over hun optreden.

 

 

 

26 maart 2005

Focus festival Veldhoven

 

Camerata uit Wit-Rusland

 

In NK Koningshof te Veldhoven. Contest met A cappella die je niet vaak hoort van zanggroepen als: Kix, Briskly, Exprazz!! Odeon, Freshmen Five, D-Lite, Divina close harmony, De Angels, Mr. Jeff, Leeuwenhart, TouchDown, De Biltstars, Rhythm & Juice, Be Sharp! en Tell Mam we're Late. Jury: Ronald Becker, Tom Grondman en Frederike Schonis.

 

De hele dag ook workshops. Mike Cooler was de winnaar van 's Heerenberg, Bejazzled. De winnaar bij de grote groepen was Be Sharp! De winnaar bij de kleine A cappella groepen was Mr. Jeff. De winnende groep voor het themanummer was De Angels uit Amsterdam, onder leiding van Pim Brackenhoff. Het winnende nummer was 'Ninna nann Malandrineddu', gearrangeerd door de dirigent zelf. In de avondshow het jubilerende Just Us uit Veldhoven en A cappella sensatie uit Wit-Rusland 'CAMERATA'.

 

De winnaar bij de grote groepen was Be Sharp!

De winnaar bij de kleine A cappella groepen was Mr. Jeff

De winnende groep voor het themanummer was De Angels uit Amsterdam, onder leiding van Pim Brackenhoff. Het winnende nummer was 'Ninna nann Malandrineddu', gearrangeerd door de dirigent.

De Witte Roos voor het beste Nederlandstalige nummer was voor Mr. Jeff met het nummer 'Onbewoonbaar verklaard', een nummer van Ewbank, gearrangeerd door Jetse Bremer.

 

 

 

6 maart 2004

Focus festival Maarsen.

 

On Air wordt gefeliciteerd door Rita Reys.

 

Voor de vier honderd deelnemers en de drie honderd bezoekers was het een heerlijk A cappella feest. De drie finalisten waren On Air en Be Sharp uit Utrecht en het Tilburgse meiden kwintet Fem’Muze. De winnende finalist was On Air. Be Sharp kreeg van de nevenjury een Witte Roos uitgereikt voor het beste Nederlandstalige lied 'Het regent zonnestralen'. De Belgische groep Intenz kreeg van de vakjury een eervolle vermelding voor het door coach Peter de Maeyer zelf gecomponeerde nummer ‘Koffieklets’. Daarnaast kreeg de Tilburgse meidengroep Des Unique een eervolle vermelding voor hun uitstekende prestatie. In hun show paste alles bij elkaar: de muziek en de show vormden een 'plaatje' dat helemaal klopte.

 

 

13 september 2003

Popkoren Hotzone. Festival voor musical- en popkoren.

 

Basic & Full Colour

 

In twee zalen van het Orpheus theater traden continu popkoren op voor elkaar en voor het toegestroomde publiek. Winnaar van de juryprijs voor grote koren was Broadway uit Hoorn. Publieksprijs winnaar bij de grote koren: Basic & Full Color uit Amersfoort. Winnaar van juryprijs en publieksprijs bij de kleine koren was Souvenir Theater Compagnie koor uit Tilburg.

 

 

 

15 en 16 april 2002

Stemmenconcertenfestival

 

The House Jacks

 

In het kader van het BALK Stemmenconcertenfestival organiseerde BALK workshops en een concert van de Amerikaanse top A cappella group The House Jacks in theater De Kom in Nieuwegein.

 

 

8 en 9 juni 2001

BALK Fiesta in het Fulco Theater in IJsselstein.

 

Voice Male

Op 8 juni een concert van de Belgische A cappella formatie Voice Male. De groep maakte zijn eerste Nederlandse uitstapje. Op 9 juni presenteerden twaalf groepen zich in een marathon A cappella show. Be Sharp! won de witte roos (beste Nederlandstalige nummer) en de zilveren notenbalk (beste show).

 

 

 

26 februari 2000

BALK A cappella Fiesta in Dronten

 

Rock4

 

In de aula van de Agrarische hogeschool. Deze eerste echte happening van BALK was meteen een klapper. Gastgroep Strike Six ontving zo’n vijfhonderd mensen voor het middagprogramma van workshops en demonstraties, afgesloten met een forumdiscussie. De vierlandenshow ’s avonds was een klapstuk met Once A cappella uit Nederland, The Buddhas uit Duitsland, Piccolo uit Frankrijk, Jazz’ n Jamm uit Italië en The Magnets uit Engeland. De show werd afgesloten door de Maastrichtse groep Rock4.

 

 

17 april 1999

Eerste A cappella ontmoetingsdag

Eerste A cappella ontmoetingsdag van a cap(p)ella light club Balk.

Ko Burger houdt een eerste bijeenkomst voor licht vocale groepen in De Dialoog in Ermelo. Zes A cappella groepen, waaronder Cumulus en Onkel Bumba, traden op. De vrouwengroep Honest en Truly kreeg de eerste Witte Roos uitgereikt voor het beste Nederlandstalige nummer: 'De ontmythologisering van de tiet', gearrangeerd door Jeroen Jongmans. Verder trad ook het Andijkse barbershop kwartet Hale Bopp4 op. Op deze dag vonden ook verschillende workshops plaats, o.a. improvisatie, nieuwe barbershop. De groep Onkel Bumba kreeg een masterclass van Wilbert Friederichs.

 

Delen: