Regieworkshop Panda van Proosdij

 

Voice & Physique

Samen de vloer op!

18 februari 2017

Aan de hand van “Voice & Physique”, de methode/ filosofie van Panda van Proosdij werken aan fysiek opwarmen, een gezonde basishouding en het verhogen van het niveau van drie lijfelementen: Focus, concentratie en energie. Vanuit die basis de weg afleggen naar “Choireography”: beweging en staging die dynamisch en vocaal ondersteunt.

 

Wat heeft een muziekstuk nodig en wat geeft de zangers de juiste houvast? Een formatie is geen esthetische keuze, maar één die zorgvuldig gekozen moet worden en echt iets brengt. Transities zorgen ervoor dat het concert een spanningsboog krijgt die organisch voelt en het doortrekken van concentratie en focus bevordert. Een concert bestaande uit losse delen mag cohesie hebben ook al vertelt het geen verhaal. Het hoeft niet fragmentarisch te zijn.

 

Panda zal een opbouw aanbieden en mogelijkheden laten zien met behulp van een koor die haar medewerking wil verlenen. Dit koor is onafhankelijk en heeft nog nooit met Panda gewerkt. Zo krijg je een puur en zuiver beeld. Elk koor is anders en elke groep heeft iets anders nodig. Zo ook dit bepaalde koor en hun repertoire.

 


Over Panda

Panda van ProosdijPanda van Proosdij heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Daarbij heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New York, Wiesbaden en Azzano (Italië).

Panda heeft de filosofie “Voice & Physique” ontwikkeld. Deze filosofie gaat over het ondersteunen van de stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en een manier om beweging te laten bijdragen aan de kwaliteit van zingen. In april 2014 is haar boek “Voice & Physique” gepubliceerd.

Ze geeft masterclasses en workshops aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel (DK) is ze wereldkampioen geworden met een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga).

Ze begeleidt als bewegingscoach en regisseur vanuit haar methode sinds 2006 regelmatig het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde.

 

Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals van o.a. Europa Cantat (Mainz-2006, Utrecht-2009, Turijn- 2012, Bonn-2008 +2010, Pärnu/Estland-2011, Bergen-2014) AMJ (Wolfenbüttel-2007),48 Festival Internacional de Cant Coral( Barcelona-2013)

Tevens is Panda werkzaam als gastdocent bij Codarts Rotterdam afdeling Muziektheater en Docent Muziek.

Panda regisseert en choreografeert musicals voor diverse groepen in Nederland en mocht in 2014 een award in ontvangst nemen voor “Beste Regie” tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam.

 

Delen: