Regieworkshop Petra Andriessen

 

Hoe breng je de verbinding tot stand tussen koor en publiek

14 januari 2017

Ik ben op een missie! Mijn missie is de korenwereld een stap verder te brengen. We hebben het afgelopen decennium enorme groei gezien in de performancekracht van koren in Nederland. Koren zijn meer en meer regie gaan toepassen in hun optredens en besteden ook meer aandacht aan hun (aan)kleding. Ze hebben daarmee hun performance echt een boost gegeven en daarmee zijn geweldige stappen gezet om koorzang weer populair te maken. En dat is gelukt, want er zijn meer koorverenigingen dan ooit.

 

Petra Andriessen, foto: Edda GrolMaar nu is het tijd om die performance van het toneel af te krijgen en écht naar het publiek toe te brengen. Want je kan nog zo mooi zingen en performen, maar je wil als koor ook impact maken bij je publiek, zodat ze graag bij je terugkomen. Ik geloof dat dat pas lukt als je vrij op het podium staat en een ontmoeting durft aan te gaan met je publiek.

Maar hoe breng je die verbinding, die relatie met het publiek, tot stand?

 

In deze workshop kom ik graag met je in gesprek over dit onderwerp, en deel ik mijn inzichten, mijn zoektocht en ideeen hierover, maar hoor ook graag hoe jij dat aanpakt! Met de hulp van een oefenkoor, kunnen we onze ideeen meteen omzetten in acties. Wat is het effect voor ons als publiek en voor het koor als zangers?

Kom naar de workshop en praat en zoek mee!

 

Petra Andriessen. Koorcoach en regisseur

 

 

 

Delen: