Decibel zingt op de golven van de Hanze - Hattem

 

03-11-2017

Decibel zingt op de golven van de Hanze

Op vrijdag 3 november zal Decibel Hattem met medewerking van The Old Dutch Boys, ‘zingen op de golven van de Hanze’, een concert dat gehouden wordt in de Emmaüskerk, Dorpsweg 27 te Hattem.

 

Hattem maakte ooit deel uit van het oude Hanzeverbond, met name met de productie en export van baksteen. De Hanze, in de middeleeuwen een samenwerkingsverband tussen kooplieden, is heden ten dage een samenwerkingsverband toegespitst op toerisme, cultuur en kunst. In Kampen kwam dit voorjaar de internationale Hanze bijeen waarbij Hattem meelift, op het water dat ons verbindt, met allerlei activiteiten. Een van deze activiteiten is het concert van Decibel Hattem ‘Zingen op de golven van de Hanze’ met medewerking van The Old Dutch Boys. Zij verlenen hun medewerking met zang en muziek. De regionaal bekend staande groep staat in de Ierse muziektraditie.

 

Specifieke Hanzeliederen zijn er in het verleden nooit gemaakt. Koorlid Albert ten Cate heeft daarom voor zijn koor een Hanzelied op schrift gesteld; Het Hanzeverbond. Een couplet uit het Hanzelied is gewijd aan Hattem; “De Hattemer baksteen was toen zeer in trek. Leve de Hanzevaart. Herrees weer als bouwwerk op menige plek. Leve de Hanzevaart. Vier dus, ja vier dus, ja vier dus het Hanzeverbond’. Gelukkig zijn er genoeg liederen die het leven van de koop- of zeeman beschrijven. Liederen waarin men afscheid neemt; ow it’s time for leaving of Gute Nacht, Freunde. Waarin men de zee beschrijft; Deep blue sea, Winde wehn, Schiffe gehn of Sé, dou wide sé!. Maar ook het verlangen naar een geliefde en thuis; Come with me, my love en Take Me Home komen op deze avond aan bod.

Het belooft een mooi concert te worden. Komt allen!

 

Locatie: Emmaüskerk, Hattem

Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:45 uur)

Entree: GRATIS

 

 

Voor concertbezoekers is er na het concert een after party.

Voor meer informatie zie: www.decibelhattem.nl en www.olddutchboys.nl 

 

 

 
29-10-2017 - Concert - Quintella - Cup of tea - Leunen
04-11-2017 - BALK - BALK TOPfestival 2017
17-11-2017 - Concert - Angels - Winterwende - Amsterdam
17-11-2017 - Concert - Venrode Voices - Hair - Venray
18-11-2017 - Concert - Angels - Winterwende - Amsterdam
18-11-2017 - Concert - Venrode Voices - Hair - Venray
19-11-2017 - Concert - Angels - Winterwende - Amsterdam
17-12-2017 - Concert - Angels - Winterwende - Alkmaar
28-04-2018 - Concert - Quintella - Cup of Tea - Oss
Delen: