GO! Opera - Queen Arthur - Naarden-Vesting

 

24-09-2017

GO! Opera brengt Nederlandse regio’s samen in volksopera

Queen Arthur, de tweede productie van GO! Opera, wordt in september driemaal in de openlucht uitgevoerd in bijzondere parken in Naarden-Vesting, Arnhem en Alkmaar. De grootschalige productie met ruim 120 zangers en instrumentalisten is een unieke samenwerking van regionale projectkoren onder intensieve coaching van operaprofessionals. In 2018 volgen nog vier uitvoeringen in vier nieuwe regio’s.

 

GO! Opera is een initiatief van dirigent Roy Voogd en operazangeres Ingrid Stijsiger. De projecten vormen een antwoord op de maatschappelijke veranderingen waarbinnen de Nederlandse koorwereld nieuwe vormen zoekt. Regionale repetities, gevolgd door landelijke tutti-repetities, waarna alle projectkoorzangers bij elkaar meezingen. Het maakt de productie per regio financieel behapbaar en maakt overal toch grote bezettingen mogelijk.

 

Bekende operamelodieën, een feest van herkenning 

GO! Opera produceert Volksopera in de openlucht, compleet met groot koor en begeleidingsorkest. “We zingen zoveel mogelijk de originele muziek, maar de keuze bevat zoveel beroemde melodieën dat het publiek steevast verrast is hoeveel operamuziek ze kennen. Ook als ze niet gewend zijn om naar opera te gaan!” aldus artistiek leider Roy Voogd. “De producties van GO! Opera zijn één groot feest van herkenning en verlagen de drempel voor opera, zonder plat te worden.”

 

Beroemde koorwerken, duetten en aria’s zoals Nessun Dorma uit Turandot van Puccini en het grootse, meeslepende Triomfkoor uit Aïda van Verdi. Zó bekend, dat iedereen het zo mee neuriet. Van Händel en Purcell tot Mozart, Verdi en Puccini: allemaal highlights uit drie eeuwen opera die een nieuwe plek hebben gekregen in de beroemde Middeleeuwse Arthur-legende. Een verhaal met een bijzondere, moderne twist, verteld door de tovenaar Merlijn. Als een behendig schaakgrootmeester neemt hij het op tegen de zwarte aartsrivaal Morgana.

 

Ervaren operasolisten

Bij de uitvoeringen wordt bewust alleen gewerkt met professionals met veel ervaring. De rol van Koning Arthur wordt gezongen door bariton Frans Fiselier. Mezzosopraan Ingrid Stijsiger is Koningin Guinevere en tenor Jeroen Bik speelt de rol van Ridder Lancelot. Acteur Henry Kalb speelt als Merlijn de Tovenaar een centrale verbindende rol als verteller in een regie van Petra Andriessen. Ook het GO! Begeleidingsorkest wordt door muzikaal leider Vaughan Schlepp speciaal voor de gelegenheid samengesteld met geroutineerde instrumentalisten uit de grote orkesten.

 

Locatie: het Ravelijn 2 van Naarden-Vesting

Aanvang: 15:00 uur

Entree: €

 

Voor meer informatie en kaarten zie de website www.GoOpera.nl.

 

 

 
08-09-2017 - Concert - BASIX en Vocal group Fuse - Zeist
09-09-2017 - Concert - BASIX - Oss
10-09-2017 - Festival - Pedaal Vocaal
10-09-2017 - Concert - Basix en Sjonge Jonge - Grou
04-11-2017 - BALK - BALK TOPfestival 2017
Delen: