In the Spotlight: Be Sharp!

 

Be Sharp! Zonder Jasje

 

Be Sharp! bestaat op dit moment uit 18 ambitieuze zangers en zangeressen. We maken al jaren dinervoorstellingen en producties voor de kleinere theaters. Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een nieuw en uitdagend project; een kindervoorstelling!

 

In 2017 is Jetse Bremer als dirigent teruggekeerd bij Be Sharp! Hij heeft een groot deel van de liedjes van de kindervoorstelling met ons ingestudeerd. Het Schaap zonder Jasje is een ontroerend en grappig verhaal, met prachtige liedjes, geschreven door onze vorige dirigent Leo Aussems.

 

Kindertheatervoorstelling

Het Schaap zonder Jasje is gemaakt voor de leeftijden 3 tot 8 jaar, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen die houden van muziektheater een aanrader. We hebben er hard aan gewerkt en zijn heel blij met het resultaat. De reacties na de eerste voorstellingen zijn heel positief en wij genieten van de kinderen die ademloos zitten te kijken en luisteren naar het verhaal. Er wordt door kinderen nog lang nagepraat over alle karakters in het schaap. In het voorjaar van 2018 staan wij ermee op de planken, dus komt allen!

 

Het verhaal
Het schaap zonder jasje heeft in tegenstelling tot de andere schaapjes geen warme wollen vacht. Het voelt zich anders en wordt geplaagd. Het schaap trekt de wijde wereld in, op zoek naar een oplossing. Tijdens de zoektocht beleeft het schaap avonturen, redt levens en maakt vrienden. Wanneer het schaap weer thuis komt, blijken de andere schaapjes er inmiddels ook wat anders uit te zien…

Een leuke, afwisselende voorstelling met een verteller en a capella close-harmony liedjes.

 

Naast alle leden van Be Sharp! werkten aan deze productie werken mee:

 

Wouter Peters - Oorspronkelijke teksten en muziek. Wouter is de schrijver van het Schaap zonder Jasje. Veelzijdig regisseur, scenarioschrijver, eindredacteur en programmamaker die gewend is een productie vanaf het eerste idee te ontwikkelen en vorm te geven, bijvoorbeeld Het Klokhuis en DE BUITENDIENST.

 

Leo Aussems - Bewerkingen en aanvullende compositie. Leo heeft diepgewortelde roots in het onderwijs en componeert muziek speciaal voor kinderen. Zo is hij betrokken bij onder andere de SchoolTV / Teleac programma’s Koekeloere en de Liedmachien.

 

Marijke Meems - Regie. Marijke is theatermaker en koorcoach. Ze heeft met haar éénvrouwstheatervoorstelling door het land getoerd. Ze speelt bij theatergroep De Wolven.

 

Optredens

Zondag 18 maart (om 14:00 en om 16:00)

Locatie: Vrijburcht, Amsterdam

 

Zondag 8 april (om 13:30 en 15:30)

Locatie: Grand Theatre te Breda

 

Zondag 22 april (om 14:00 en om 16:00)

Locatie: Theater Kikker, Utrecht

 

Delen: