Acht plaatsen voor Fulltime Master Vocal Leadership

De Fulltime Master-opleiding Vocal Leadership heeft vanaf september 2018 weer plaats voor acht ambitieuze studenten die zich verder willen verdiepen en ontwikkelen in het leiden van koren of vocal groups.
De toelatingsexamens vinden plaats op dinsdag 5 juni en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot dinsdag 15 mei a.s.


Unieke methode
De methodiek van Vocal Leadership geeft inspiratie voor het werken met (pop)koren, a-cappella-ensembles, vocal groups en kamerkoren. Speerpunt is dat de zangers en de dirigent de verantwoordelijkheid voor de muziek samen delen. Dat maakt deze lesmethode verfrissend en anders dan andere dirigentenopleidingen. Na het doorlopen van deze opleiding, hebben de studenten niet alleen hun eigen vaardigheden opgeschroefd, maar beschikken over talloze oefeningen die zij kunnen toepassen op allerlei (zang)stijlen: pop- en jazz, licht klassiek en wereldmuziek.

Voor wie
De opleiding is gericht op zowel studenten van conservatoria als op professionals die al werkzaam zijn als koordirigent, zangleraar of vocal coach en die hun vak een nieuwe impuls willen geven. De voertaal binnen de opleiding is Engels. Nationaal en internationaal gerenommeerde dirigenten en coaches geven de lessen, waaronder Peder Karlsson (voormalig zanger The Real Group uit Zweden), Jesper Holm (Dirigent Vocal Group Touché Denemarken) en de succesvolle Nederlandse dirigenten Merel Martens en Tijs Krammer. De lessen vinden plaats bij Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

Wijze van aanmelden
Geïnteresseerden voor de Master Vocal Leadership kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 15 mei aanmelden via e-mailadres info@vocalleadership.nl. Op de website www.vocalleadership.nl is meer informatie te vinden over deze Full time Master, maar ook over de andere studiemogelijkheden zoals de Part-time 2 Year Course.

Over Vocal Leadership
De vernieuwende manier van koor leiden Vocal Leadership is ontwikkeld in Denemarken door Jim Daus Hjernøe aan de Royal Academy of Music in Aalborg (RAMA). Sinds 2015 bieden Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en Fontys Academy of Music and Performing Arts Tilburg deze methode aan.

 


(Publicatiedatum: 10-04-2018)
 
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: