Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming

 

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht voor alle organisaties die gegevens van personen in een bestand bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook deze laatste moeten voortaan veilig worden op geborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen. Bij BALK hebben we veel vragen van koren en muziektheatergezelschappen gekregen, over hoe hiermee om te gaan.

 

Wij denken als bond, dat het voor de koren en muziektheatergezelschappen geen grote vaart gaat lopen.

 

De wet is vooral bedoeld voor organisaties die veel werken met persoonsgegevens, beeldmateriaal, opslag, uitwisseling en verwerking.

Wij adviseren dan ook om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan, deze niet openbaar te zetten en servers te voorzien van virusbeveiliging. Hiermee heb je afdoende gehandeld binnen de nieuwe AVG.

 

Echter, mocht je als koor tóch nog meer willen investeren hierin, dan kan je via deze link, van Koornetwerk Nederland (http://www.koornetwerk.nl/algemene-verordening-gegevensbescherming.html) meer richtlijnen en adviezen vinden.

 

Delen: