Koorbizniz wint Korenslag Bollenstreek 2018

Op zaterdagavond 6 oktober werd in het Schelft Theater in Noordwijkerhout de Korenslag Bollenstreek 2018 gehouden. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement strijden diverse koren om de titel 'Winnaar Korenslag Bollenstreek'. Dit jaar was de jubileumeditie en streden de winnaars van eerdere jaargangen tegen elkaar. De groep Koorbizniz uit Haarlem werd aan het einde van de avond uitgeroepen tot 'Winnaar Korenslag Bollenstreek 2018'!

 

Koorbizniz met de bokaalKoorbizniz werd door de jury unaniem als winnaar gekozen. Bij de jurering werd gelet op zuiverheid, timing en ritmiek, uitspraak en dictie, klankkwaliteit, artistieke presentatie zoals tempo en frasering, dynamische schakering, tekstbeleving, programmakeuze en opbouw, podiumpresentatie en algemene indruk.

 

Goed georganiseerd

Naast Koorbizniz traden Otis Leiden, Remix Almere, Take it Easy Haarlem, Focus Den Haag, Elan Noordwijkerhout en Singing Unlimited Hoofddorp op. Het leuke concept en het zoeken van onderlinge verbinding en samenwerking was voor stichting BALK reden om een financiële bijdrage te leveren aan dit festival. Samen met de uitstekende organisatie van popkoor Bloom en dankzij de inbreng van vele sponsors was het een geslaagde, gezellige en professionele avond waarbij de koren goed werden versterkt en in een prachtig licht werden gezet.

 

Spetterend optreden van 70-plussers en Whale City Sound

Bloom trakteerde haar gasten met een verrassingsoptreden van Lust for Life: het eerste Amsterdamse popkoor voor senioren met als motto ´je bent nooit te oud om popmuziek te zingen´. Om lid te worden moet je minimaal 70 jaar zijn. Daarmee denk je misschien aan een grijze en stoffige bedoening, maar niets was minder waar. Na hun spetterende optreden volgde een minutenlange staande ovatie van het uitzinnige publiek. Een toegift kon dan ook niet ontbreken.

 

Het tweede verrassingsoptreden werd verzorgd door Whale City Sound uit Zaandam. Met veertig mannen beweegt het zich al jaren aan de top van Barbershopsinging in Nederland. Bij de tweejaarlijkse Nationale Conventie is het negen keer kampioen geworden. Bloom, zelf tweevoudig Korenslag winnaar, sloot de rij met een energiek optreden.

 

Pauze

Presentator Jack Wijnands kondigde aan dat Bloom, na 10 fantastische edities van Korenslag Bollenstreek, een pauzeperiode inlast. Daarom zal er in 2019 geen aflevering van Korenslag Bollenstreek plaatsvinden. Het Bloom bestuur gaat zich beraden op een mogelijke voortzetting in een nieuw format of concept.

 

Na de prijsuitreiking werd het evenement afgesloten met een bruisende afterparty waarbij door de deelnemers en het publiek tot in de kleine uurtjes gedanst werd.

 

 

 


(Publicatiedatum: 10-10-2018)
 
14-12-2017 - Zinge! nodigt je uit!
23-11-2017 - BALK Logo
07-03-2016 - Zing Jheronimus!
04-12-2014 - BALK festival Oost
23-06-2014 - Geslaagd!
20-05-2014 - LEO Sings!
Delen: