Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BLV)

 

Start Basiscursus Licht Vocaal in Ede januari 2017

Docent van de cursus: Rogier IJmkerKunstfactor, BALK en Kunstbalie ontwikkelden de Basiscursus Licht Vocaal (BLV), een introductie in het dirigeren van koren in de lichte muziek. Stijlen die daarbij aan bod komen zijn onder andere pop, jazz, musical, gospel en wereldmuziek. Natuurlijk is er veel aandacht voor stemgebruik en dirigeertechniek, maar ook wordt gewerkt aan het verbeteren van je muzikale voorstellingsvermogen en repetitietechniek, aan repertoire en programmering en aan koorregie. Docent van de cursus is Rogier IJmker.

 

Voor wie

De BLV is in eerste instantie bedoeld voor startende dirigenten, maar ook geschikt voor beginnende arrangeurs, gevorderde zangers, repetitoren en vocal coaches. In de cursus wordt er van uit gegaan dat de cursist noten kan lezen, ruime ervaring heeft met het zingen in koorverband, en enigszins thuis is in de muziektheorie. Het dirigeren van een eigen koor is geen vereiste, maar wel een pré.

 

Werkboek

Speciaal voor deze cursus is door Tijs Krammer een werkboek ontwikkeld; daarin wordt aan de hand van repertoirestukken dirigeertechniek, akkoordenleer en solfège behandeld. Naast studie opdrachten vind je er ook een literatuurlijst en de inhoud van de opleiding in begin- en eindtermen.

 

Cursusduur en kosten

De cursus kent bijeenkomsten van 10 dagdelen in de periode januari 2017 tot en met mei 2017. De data zijn:
zaterdag 7 en 14 januari 2017

Zaterdag 18 februari 2017

Zaterdag 4 en 18 maart 2017

Zaterdag 1, 15 en 29 april 2017

Zaterdag 6 en 13 mei 2017

 

In de tussenliggende periodes moet je rekenen op thuisstudie en opdrachten; de cursus wordt afgesloten met een eindpresentatie waarna je een certificaat ontvangt. De cursusprijs bedraagt €395,00 voor BALK-leden en €410,00 voor niet-leden. Dat is exclusief het werkboek ad €15,00.

 

Aanmelding en toelating

Vóór deelname aan de cursus zal een korte toelatingstest worden afgenomen waarin je beginniveau wordt bepaald; dat helpt om de cursus voor alle deelnemers tot een succes te maken. De toelatingstest zal op 7 januari plaatsvinden.

De cursus is van 10:00-13:00 uur en de locatie is Akoesticum Ede (www.akoesticum.nl).

 

Klik hier voor het inschrijfformulier ►

Nadere informatie is op te vragen bij het BALK bureau via administratie@balknet.nl.

 

 

 

Delen: