Uitreiking Amateur Musical Awards 2021 voor live publiek op 12 juli

 

Uitreiking Amateur Musical Awards 2021 voor live publiek op 12 juli

De 6e uitreiking van de Amateur Musical Awards (editie 2021) vindt plaats op 12 juli in theater Scala in Utrecht voor een live publiek. De genomineerden worden bekendgemaakt op dinsdag 1 juni om 12:00 uur via de Facebookpagina van de Stichting Amateur Musical Nederland. Een nieuwe award wordt namens BALK uitgereikt: de prijs voor het Beste Ensemble.

 

De uitreiking heeft wel een andere opzet dan anders. Zo zullen de genomineerden helaas niet kunnen optreden. Omdat een aantal van de genomineerde voorstellingen nog in 2019 gespeeld zijn en er vorig jaar geen gala was, zit er een lange tijd tussen die voorstellingen en de uitreiking van de awards. Daardoor zijn optredens van genomineerden (die de betreffende producties immers al lang niet meer hebben uitgevoerd) praktisch niet goed haalbaar.

 

Programma

In plaats daarvan wordt de basis van het programma nu de Dutch Musical Night. Die zou vorig jaar hebben plaatsgevonden als alternatief voor het gala, maar kon op het laatste moment eveneens niet doorgaan. Het programma bevat optredens van amateurs en professionals die door corona hun voorstelling hebben moeten annuleren. Wat niet verandert is dat de optredens, zoals elk jaar, begeleid worden door het Grand Circle Orchestra. De presentatie is weer in handen van Erik Brey.

 

Awards

Dit jaar worden in de volgende categorieën awards uitgereikt:

  • Beste Musical
  • BALK Award voor Beste Ensemble
  • Beste Amateur in een hoofdrol
  • Beste Amateur in een bijrol.

 

BALK Award voor Beste Ensemble

Bij de toekenning van de BALK Award voor Beste Ensemble wordt gekeken naar de beste ensembleprestatie. Daarbij kan het gaan om het uitvoeren van een gezamenlijk nummer vocaal, of juist om een bijzonder goed uitgevoerd dansnummer. Maar een ensemble dat gedurende de hele voorstelling een zeer significante bijdrage levert aan het verhaal, komt ook in aanmerking. Passie en beleving zijn het uitgangspunt.

 

In het speciale pop-up theater Scala kan coronaproof op anderhalve meter een beperkt aantal mensen naar binnen. Bij het toekennen van kaartjes krijgen genomineerden en hun familie en vrienden daarom voorrang. Vanaf 1 juni, 20.00 uur, start dan de verkoop van de resterende kaarten voor de rest van Nederland. Maar het programma is natuurlijk ook online te volgen.

 

De uitreiking van de Amateur Musical Awards is een initiatief van de Stichting Amateur Musical Nederland (SAMN), Grand Circle, BALK, Medialab en NTK. Kijk hier naar een teaser voor de uitreiking op 12 juli. (Facebook-link).

 

 

 


(Publicatiedatum: 31-05-2021)
 
Delen: