Live from Haarlem: de online editie van de KoorbiŽnnale 2021

 

Live from Haarlem: de online editie van de KoorbiŽnnale 2021

Live from Haarlem. Dat is de naam van de online editie vanSÝnderjysk Pigekor de Koorbiënnale 2021. Die wordt van 18 tot 25 juli gepresenteerd vanuit de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De live-editie - waarvoor het programma al helemaal rond was - wordt doorgeschoven naar de zomer van 2022.

 

Onderdeel van Live from Haarlem is een wonderlijk concert in Kopenhagen met indierockband Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor (Sønderjysk Pigekor). Het is opgenomen in in de pittoreske Christianskirken in Zuid-Denemarken. Kijk hier naar een studio-opname uit 2019 voor een indruk van deze samenwerking tussen band en koor.

 

Daarnaast zijn er twee theatraal vormgegeven concerten met de beste en meestEfterklang urgente koormuziek voor onze tijd, zo stelt de Koorbiënnale.

 

Programma

Het programma van Live from Haarlem in vogelvlucht:

  • 18 juli - Consensus Vocalis van Béni Csillag en het Laurens Collegium Rotterdam van Wiecher Mandemaker slaan de handen ineen voor een theatraal collageconcert, dat uitmondt in de meditatie Earth teach me quiet van Ēriks Ešenvalds.
  • 23 juli - vanuit Denemarken brengen Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor (Sønderjysk Pigekor) een spannend cross-overprogramma.
  • 25 juli - Cappella Amsterdam en dirigent Daniel Reuss voeren met het Doelen Ensemble de Mass For the Endangered van Sarah Kirkland Snider uit.

 

VOCES8

Live from Haarlem staat tevens centraal als minifestival binnen Live from London Summer, het festival waarmee het Britse ensemble VOCES8 tijdens de pandemie liet zien en horen dat online koorconcerten niet alleen tot de mogelijkheden behoren, maar zelfs verpletterend goed kunnen zijn. Publiekslievelingen VOCES8 waren in 2017 en 2019 al te bewonderen in de Koorbiënnale en zouden het openingsconcert van de editie van 2021 verzorgen. Dat kan helaas niet doorgaan, maar ze zijn dus wél te zien en horen via hun eigen serie Live from London.Kaarten voor de Live from London Summer-concerten zijn te bestellen via de Koorbiënnale. Omgekeerd krijgt het wereldwijde publiek van VOCES8 ook het avontuurlijke programma van Live from Haarlem aangeboden.

 

Tickets en info

De concerten worden gestreamd en zijn tegen betaling te bekijken. Kijk op www.koorbiennale.nl voor het programma en informatie over de kaartverkoop.

 


(Publicatiedatum: 29-06-2021)
 
12-07-2021 - Vakantie BALK Bureau
Delen: