BALK organiseert masterclasses met Shirma Rouse

 

BALK organiseert masterclasses met Shirma Rouse

Maak kennis met groove en expressie in de gospel van Shirma Rouse

Bam! Een enorme stoot energie en inspiratie opdoen dankzij Shirma Rouse. Met je koor ingewijd worden in gospel en soul. Maar ook: op zoek gaan naar de identiteit van je koor aan de hand van twee nummers uit jullie eigen repertoire. En dat hoeven geen gospel- of soulnummers te zijn want Shirma kan uit de voeten met alle genres.

 

Het kan allemaal met de BALK-masterclasses door Shirma Rouse: op 9 september in Eindhoven, 10 september in Utrecht en op 24 september in Zutphen. Per datum/locatie kunnen 3 koren deelnemen, dus wees er als de kippen bij. BALK-leden krijgen daarbij voorrang én een aantrekkelijke korting. Daarnaast is er ruimte voor deelname van maximaal 50 individuele zangers per dag. Aanmelden kan tot 1 juli 2023.

 

Shirma Rouse

Shirma Rouse is een belangrijke ambassadeur van gospelmuziek in Nederland. Zo was ze te zien als coach in het tv-programma ‘Amazing Grace’ van de EO, en was ze co-curator van de tentoonstelling ‘Gospel - Muzikale reis van kracht en hoop’ in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Met haar krachtige stem, toegankelijke persoonlijkheid en muzikale drive spreekt ze veel (koor)zangers aan.

 

Zingen vanuit je gevoel

Groove, expressie en interpretatie, daar gaat het vooral om in gospel en soul. Want waarom zing je eigenlijk? En wat zing je dan? Simpele vragen maar het antwoord weten we in de West-Europese zangtraditie vaak niet meer te vinden. Gospel leert je daadwerkelijk vanuit je gevoel te zingen. Passie en overtuiging ondervind je tijdens de masterclass letterlijk aan den lijve.

In de twee nummers die je als koor zelf inbrengt, ga je met Shirma verder dan de inhoud van het lied. Je boort diepere lagen aan en gaat op zoek naar de identiteit van je koor. Wat is de échte betekenis van het lied voor jullie als groep?

 

Praktische informatie

  • Elke masterclass-dag begint om 10.30 uur met een inloop met koffie/thee.
  • Vanaf 11.00 uur is er een warming-up, gevolgd door de gospel- en soulworkshop met alle deelnemers door Shirma Rouse.
  • Na de lunchpauze van 12.30 tot 13.00 uur, is er voor elk koor steeds een workshop van 45 minuten waarin twee eigen koornummers worden behandeld. Koren die ‘niet aan de beurt zijn’ én de individuele deelnemers zijn op dat moment toehoorder want goed luisteren en observeren is onderdeel van het leerproces. Ook kunnen zij reageren en vragen stellen.
  • Na de masterclasses is er een gezamenlijke afsluiting met alle deelnemers van een half uur. De dag sluit om 16.15 uur.

 

Waar en wanneer

  • Zaterdag 9 september 2023, Eindhoven, CKE - Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie, Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven
  • Zondag 10 september 2023, Utrecht, ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
  • Zondag 24 september 2023, Zutphen, Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, 7202 AN Zutphen

 

Kosten

 

Individuele zangers (BALK-lid)
1-5 personen € 25,- p.p.
6 personen of meer: € 3,- korting p.p. € 22,- p.p.
Deelname als koor (BALK-lid)
basisbedrag t/m 10 personen € 250,-
voor elke extra zanger € 17,50
tot een maximum van € 400,- per koor
Niet BALK-leden
Individuele zangers € 30,-
Koren € 450,-

 

Aanmelden: vóór 1 juli 2023

 

Als de masterclasses zijn volgeboekt, wordt een reservelijst aangemaakt.

 

Vragen?

Mail Léontine van Duin, administratie@balknet.nl.

 


(Publicatiedatum: 26-04-2023)
 
Delen: