BALK Festival West komt eraan!

 

BALK Festival West komt eraan!

BALK Festival West op 3 juni in Theater De Muze in Noordwijk aan Zee belooft een heerlijk zangfeest te worden. Ook individuele zangers kunnen meezingen tijdens twee workshops. Aanmelden kan nog!

 

Tijdens deze editie van West ligt de focus op samen zingen en van elkaar leren. In de ochtend en vroege middag treden 12 deelnemende koren voor elkaar op, vanaf 15.00 uur zingen we met elkaar samen in diverse workshops. Voor deze workshops nodigen we graag alle mensen met zangervaring uit om mee te doen.

 

Twee workshopopties

Er zijn twee opties: de workshops Mixed Voices en Female Voices. Tijdens deze workshops werk je samen aan twee zelf van tevoren ingestudeerde arrangementen, die je diezelfde middag nog op het grote podium brengt bij het eindprogramma.

 

De workshop Mixed Voices is met vocal groups Leeuwenhart, Pitch Control en East Dock Voices, onder leiding van dirigenten Jirre Stoutjesdijk (van Pitch Control) en Sjoerd Jansen (Leeuwenhart). Gezongen wordt in elk geval Underdog van Alicia Keys. Het tweede arrangement wordt volgende week bekendgemaakt.

De workshop Female Voices is met de Gieser Wildevrouwen en vocal groups Pulze en SONAR, onder leiding van dirigenten Marlous Luiten en Mark Hilgenkamp. Arrangementen zijn Eleanor Rigby van The Beatles en Kings & Queens van Ava Max.

 

Praktische informatie

Meedoen aan de workshop kost 15 euro per persoon. Daarvoor ben je de hele dag welkom op Balk Festival West en kun je vanaf 10.00 uur optredens bijwonen. Komt dat niet uit, zorg dan dat je rond half drie bij Theater De Muze bent in Noordwijk, zodat je op tijd bent voor de start van de workshops. Direct na afloop zijn de eindoptredens waar je dus aan meedoet.

 

Crazy piano player

Het formele programma eindigt om 17.30 uur, maar blijf vooral daarna een drankje drinken in de foyer waar we de dag afsluiten met een levende crazy piano juke box. Mocht je je afvragen wat dat in vredesnaam is: dat is een pianist die in principe elk nummer kan spelen dat je bij hem aanvraagt, en niet met de ogen knippert als jij vervolgens heel hard meezingt.

 

Inschrijven

Interesse? Schrijf je in via dit formulier. Daarna krijg je zo snel mogelijk de arrangementen en oefenfiles toegestuurd. Wil je publiek meenemen? Dat kan! Om 16.30 uur begint het afsluitende programma. Entree kost € 10,-. Daarvoor mag je publiek de hele dag komen kijken. Fijn als jouw aanhang van tevoren een kaartje reserveert. Dat kan via hetzelfde formulier.

 

Het festival wordt voor het eerst georganiseerd door Vocal Group SONAR (foto) uit Amsterdam. Het allerlaatste nieuws over het festival voor de deelnemende koren staat in deze nieuwsbrief. Daarin lees je alles wat je erover moet weten.

 

Vragen? Mail naar vera.spaans@gmail.com, contactpersoon deelnemers Balk Festival West.

 

 


(Publicatiedatum: 10-05-2023)
 
Delen: