Den Bosch Goes A Cappella 2014

 

Gehoord en gezien: Den Bosch Goes A Cappella – zondag 27 september 2014 – Perron-3, Rosmalen

(Alle foto's: mOOm photography)

 

Op een mooie zonnige dag in september ...

De Daltons bij de workshop met Peder KarlssonOp een prachtige zonnige zondag in september 2014 verzamelden 36 (-1) kleine en grote groepen zich in Perron-3 in Rosmalen voor de 7e editie van Den Bosch Goes A Cappella. De “-1” in het aantal deelnemers gold voor Quintessa, die wegens ziekte helaas verstek moesten laten gaan.

 

Door een verward navigatiesysteem arriveerde ik later dan gepland in Rosmalen, maar na een vriendelijke ontvangst kon ik toch nog net de laatste minuten meemaken van het gezamenlijk opwarmen en inzingen onder leiding van Merel Martens en Peder Karlsson (ex-The Real Group). Vervolgens werd het festival om 11:30 uur officieel geopend door (de eveneens goed ingezongen) wethouder Weyers van cultuur voor de gemeente 's-Hertogenbosch. Na deze opening verdeelde het aanwezige publiek zich over de verschillende zalen om optredens en workshops bij te wonen.

 

Ik heb mijn best gedaan om alle ruimtes te bezoeken waar opgetreden werd en ook een zo groot mogelijke diversiteit aan deelnemende groepen te zien. De workshops heb ik daardoor helaas aan mij voorbij moeten laten gaan. Er waren workshops van Peder Karlsson (rehearsal techniques), Merel Martens (sound shuffle) en Anne Stockman (loop station).

 

Vocal Group UtrechtEr waren verrassende, prachtige, grappige, ontroerende, vertederende en inspirerende optredens. Het was duidelijk dat elke groep hard aan hun deelname had gewerkt. De zalen waren erg verschillend van akoestiek en vooral van temperatuur. Het zonnige weer zorgde ervoor dat de Trouwzaal en de AMV-ruimte waar de jury (Jetse Bremer en Cora van Rijn) zich bevond, heel snel erg warm werden. De jury had het daardoor in meerdere opzichten zwaar. Maar ook voor de groepen was het moeilijk zingen in de droge ruimte. Toch lieten bijv. de enthousiaste dames van Dynamiq, de lekker groovende zangers en zangeressen van Voice Over en de goed geklede mannen van The Daltons daar maar weinig van merken. In de dansstudio's in het souterrain was het beter uit te houden en was het vergeleken bij de andere ruimtes ronduit koel. Ook daar werden optredens gegeven door bijvoorbeeld Close2Vida en Amusing en dat deden zij uitstekend.

 

Toppunten van de dag waren wat mij betreft:

Say Something door Mooche in de Trouwzaal.

Toen ik je zag door Next (ook in de Trouwzaal). In mijn aantekeningenboekje heb ik een hartje achter getekend.

Mad World door Amusing.

Show must go on door The Amsterdam Vocals. Zij kregen na hun blokje een zeer terechte staande ovatie van het publiek.

 

QuintellaHelaas heb ik het blokje van de winnaars van de Bossche Bol, Quintella, niet gezien, maar gelukkig mochten zij na het overhandigen van de heerlijke prijs nog een nummer zingen. Daarna was het helaas snel tijd om te vertrekken.

 

Tot slot een compliment en een tip voor de organisatie: de planning was heel strak en de optredens bleven netjes binnen de tijd. Maar houd je vervolgens wel aan de tijden in het programma. De planning was nu zó strak dat een aantal optredens vroeger begon dan gepland, waardoor het publiek weinig/geen tijd had om van zaal te wisselen en men het risico liep om voor dichte deur te belanden en het eerste nummer te moeten missen.

 

Het was een dag vol persoonlijke en muzikale ontmoetingen en blije weerziens met oude en nieuwe bekenden.

Ik zie al uit naar volgend jaar. De datum is bekend dus zet in je agenda: 27 september 2015, Den Bosch Goes A Cappella!

 

Annemarie Homan

 

Voor nog meer van deze mooie foto's, kijk op de website van Den Bosch Goes A Cappella

 

Delen: