In the spotlight: Multiple Noise

 

In 2015 bestaat Theaterkoor Multiple Noise uit Hengelo 25 jaar. Onder leiding van Ton Annink is het vocale ensemble van toen, in 25 jaar geleidelijk getransformeerd naar de huidige vorm; een theaterkoor!

 

Bij de start van het koor (1990) was Multiple Noise een vocaal ensemble met een repertoire van pop tot klassiek, van Hollandse hits tot evergreens. Bijzonder was dat bekende nummers werden neergezet in een eigen, vernieuwd en verrassend arrangement. Vooral dat laatste is een in de loop der jaren steeds vergroot en versterkt.

 

Een aantal jaren geleden werd er een schepje bij op gedaan. Er werd niet alleen bijzonder gezongen, maar met hulp van een regisseur bracht Multiple Noise de nummers in een theatrale setting. Vervolgens werden steeds meer muziekstukken volledig geregisseerd, resulterend in complete muziektheatershows. Hierin is een vliegwieleffect bereikt, door samenwerking in een productie met theatergroep Kamak.

Dat Multiple Noise zich destijds als koor op het theatervlak heeft begeven is een goede zet geweest. Theaterelementen geven een extra en welkome dimensie aan muziek waarmee wordt gewerkt. De leden hebben zich allerlei toneelvaardigheden eigen gemaakt. Maar verzorgen ook de lichttechniek, het decor, grime en kleding, filmbeelden en diverse muzikale ondersteuning. Inmiddels bestaat het koor uit 23 enthousiaste vrouwen en mannen die de durf en kwaliteiten hebben om zang te combineren met theater.

 

Multiple Noise streeft ernaar om iedere twee jaar een muziektheatershow op te voeren, in diverse theaters binnen en buiten de regio. Daarnaast

wordt opgetreden tijdens uiteenlopende aangelegenheden zoals korenfestivals, openbare concerten en besloten feesten.

 

Het 25-jarig jubileum wordt gevierd met een hartverwarmend, groots en uniek jubileumconcert "Multiple Choice" op 7 februari 2015 in het Rabotheater in Hengelo. Deze voorstelling blikt ook terug op de afgelopen jaren en laat u ‘The best of’ 25 jaar Multiple Noise horen én zien. Voor deze speciale gelegenheid wordt het koor ondersteund door ongeveer 40 oud-leden. Het belooft een bijzonder concert te worden dat u niet mag missen.

 

www.multiplenoise.nl

 

 

Delen: