A cappella
Close harmony
Pop-en musicalkoren
Vocal groups

     HOME | A CAPPELLA | BALK | LINKS | CONTACT

 AGENDA  

 NIEUWSBRIEF  

 LEDENSERVICE  

 KOREN & GROEPEN  

 EVENEMENTEN  

 ZOEKERTJES  

 ARCHIEF  

 

 

 

Catchy, jeugdkoor van zangvereniging Unanime


 

Inspirerende samenwerking van elkaar aanvullende koren

 

 

Unanime is een koor uit Zundert dat bestaat uit 44 leden. Lid worden van Unanime kan vanaf 18 jaar. Toch kreeg het koor regelmatig de vraag of er niet een mogelijkheid was voor nog jongere jeugd om te komen zingen bij het koor. Na inventariseren van het aantal belangstellenden voor een jeugdkoor is in 2004 het jeugdkoor Catchy opgericht.

 
 

Dit koor heeft een wisselende samenstelling en varieert van 10 tot momenteel 17 enthousiaste meisjes in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Jongens zijn overigens ook welkom maar op de een of andere manier wil dat (nog) niet lukken.
De leden van Catchy repeteren wekelijks o.l.v. een professionele dirigent. Tijdens de repetities wordt gewerkt aan 3- of 4-stemmige muziek, maar ook aan zangtechniek, houding en presentatie. Zingen bij Catchy is ook kennismaken met verschillende soorten muziek.

 

Ieder jaar treden ze een aantal keer op (alleen of met Unanime). Daarnaast repeteert Catchy één keer in de maand samen met Unanime en treden ze ook regelmatig samen op. De jonge stemmen zijn dan een hele mooie aanvulling op de volwassen stemmen.
Om de 2 jaar wordt een groot concert georganiseerd waarbij Catchy ook een belangrijke rol speelt. In de voorbereiding naar zo’n groot concert toe zijn er gezamenlijke repetities die door beide koren zeer waardevol worden gevonden.

 

Maud van Dijk

 

 

 Website Unanime en Catchy
 Informatie over BALK jeugdbeleid