A cappella
Close harmony
Pop-en musicalkoren
Vocal groups

     HOME | A CAPPELLA | BALK | LINKS | CONTACT

 AGENDA  

 FESTIVALS  

 LEDENSERVICE  

 KOREN & GROEPEN  

 NIEUWSBRIEF  

 ZOEKERTJES  

 ARCHIEF  

Gesponsorde koppeling


Legale bladmuziek
voor (pop) koor
en vocal group
inclusief oefen-mp3's
en orkestband
koop je bij:


www.ChorusOnline.com

COLOFON
 
Balknet.nl is de officile website van BALK, de landelijke bond voor alle koren en groepen die lichte muziek op hun repertoire hebben.
 
Deze website is opgezet als een soort portal met korte berichten en talloze links.
Om snel je informatie te kunnen vinden, krijg je niet onaangekondigd filmpjes en andere 'dynamische content' te zien.
 
In de uitgebreide agenda vind je alle bij de redactie aangemelde festivals, concerten e.d. Daarnaast staan op deze site recensies, nieuwsberichten, een lijst van bij BALK aangesloten koren en groepen, informatie over de service van BALK, interessante links en zoekertjes voor koorleden, dirigenten en begeleiders.
 
Naast deze website verschijnt ongeveer acht keer per jaar BALKnieuws, een e-mail nieuwsbrief met een selectie uit de actuele onderwerpen op Balknet.nl.
 
Een abonnement op BALKnieuws is gratis.

 

 

 
Zingen doe je uit het hoofd, uit het hart
en in beweging...
bij BALK natuurlijk!
 

 

 

BALK is een stevige organisatie ter onder­steuning van koren en zanggroepen in de lichte muziek. Word NU bondslid met je zanggroep of koor en sluit je aan bij BALK!

Ingezonden mededeling

Compositiewedstrijd De
International Federation for Choral Music organi­seert de 2nd International Competition for Choral Composition. Composities kunnen worden ingestuurd tot 1 oktober 2012. Download de spelregels op www.ifcm.net


Ingezonden mededeling

Zet actieve koorleden eens in het zonnetje
Wie zorgen er eigenlijk voor dat je elke week - of misschien vaker - met anderen samen je zang­hobby kunt beoefenen? Het zijn de vrij­willigers - je koorbestuur bijvoor­beeld - die het verschil maken! Wil je iets terug doen, kijk dan eens op:
www.vrijwilligerswerk.nl


Ingezonden mededeling

Muziek telt!
De Nederlandse muziek- wereld verenigt zich in Muziek telt!, een nieuw initiatief dat de aandacht vestigt op het belang van muziek in het leven van kinderen. Steun dit sympathieke initiatief op www.muziektelt.nl

 

 

 

 

 

 

 

BALK nieuws-update ....


Actuele berichten van je eigen korenbond

 

Laatste nieuws:

 


5 sept. - Festivals in de komende maanden en verder

5 sept. - BALK-educatie: MC Arrangeren en twee workshops

5 sept. - In the spotlights: Backcorner Zutphen

27 aug - Inhoud ZING magazine 46 (augustus 2012)

16 aug - Sfeervol slotconcert Vocal Pop & Jazz Days 2012

12 juli  - Dark Side Of The Moon A Cappella najaar 2012 te zien

 

Wat komt er allemaal kijken bij een koorreis? Lees hier de tips van ZINGmagazine »

 


 

Nieuwe cursus Regie in seizoen 2012-2013

 

Op 8 zaterdagen van 20 oktober 2012 t/m 6 april 2013 organiseert BALK opnieuw de hoog gewaardeerde cursus Kooregie. De bijeenkomsten zijn ongeveer om de drie weken van 10.00 tot 16.00 uur in Amersfoort.
Lees er meer over in de cursusinformatie 2012-2013»



 


^

BALK-educatie: Masterclass Arrangeren en twee workshops

 

Naast de BALK-educatiedagen met een inleidend karakter, zijn er ook het komende seizoen weer diverse cursussen en workshops voor wie dieper in de materie wil duiken. Een primeur bij BALK is de Masterclass Arrangeren, die wordt gegeven door Jetse Bremer, niet voor niets de meest gezongen arrangeur van Nederland.
Hieronder vind je links voor nadere informatie:

 




Jetse Bremer

Masterclass voor arrangeurs door Jetse Bremer - 8 woensdagen
   vanaf 10 oktober 2012. Meer informatie in Zoekertje 120981 »

Workshop Presenteren door Eva van Rooijen en Marlous Luiten (ex-
   Femmage) 12 januari 2013. Meer informatie in Zoekertje 120982 »

Workshop PA-techniek voor koren door Ben Koops - 16 maart 2013.
   Meer informatie in Zoekertje 120983 »

 


^

Dark Side Of The Moon A Cappella najaar 2012 op de planken

 

1972. Abbey Road Studios, London. Het 'conceptalbum' Dark Side of the Moon van Pink Floyd wordt opgenomen. Bijna 40 jaar later is het nog steeds het op twee na best verkochte album aller tijden. Tijdloze muziek met actuele themas zoals hebzucht, conflict, het verloop van de tijd, consumeergedrag en geestesziekte. In oktober 2012 brengt Eduvox-projectkoor ProVoxative de muziek van dit album a cappella op de planken. Lees er meer over in de aankondiging »



ProVoxative - TV West 2012

 


^

Festivalnieuws

 

Ook de komende maanden kun je als bezoeker of deelnemer naar boeiende festivals.

 

Op zondag 14 oktober is Den Bosch Goes A Capella, wederom in het gezellige Perron-3 te Rosmalen. Gedurende de hele dag zijn er optredens in vier zalen. Daarnaast zijn er diverse nuttige, interessante en leerzame workshops. Meer informatie en het programma vind je op www.denboschgoesacappella.nl

 

Op zaterdag 3 november is er voor de tweede keer in het Icoontheater te Amersfoort het festival BALK Totaal Vokaal Centraal. Het bijzonder interessante programma vind je op www.vokaalcentraal.nl. Naast optredens zijn er uiteraard workshops. Als afsluiting is er een optreden van Vosz, de verrassende nummer twee van het TOPfestival 2011.

 

Een wat kleiner festival is Sing, meet and greet op zondag 10 november in Tilburg, waaraan tien popkoren meedoen. Het wordt georganiseerd door Zanggroep Kwint uit Loon op Zand. Ook hier beoordeling door een professionele jury, en er is een workshop stemvorming. Locatie: Scholengemeenschap de Rooi Pannen in Tilburg. Meer informatie op de website van Zanggroep Kwint: www.zanggroepkwint.nl

 

Op zaterdag 16 februari 2013 staat het BALK Festival Oost gepland, waarschijnlijk weer in de Drufabriek te Ulft - een locatie die de vorige keer zeer in de smaak is gevallen. De inschrijving is vanaf nu geopend. Nadere informatie vind je op de pagina BALK Festival Oost die de komende maanden regelmatig zal worden bijgewerkt.

 

Tot slot kunnen we melden dat BALK van plan is om volgens schema het vierde TOPfestival te organiseren in november 2013. Voorlopig is zaterdag 9 november hiervoor de eerste keus. Zie verslag TOPfestival 2011 voor een impressie.

 


^

Sfeervol slotconcert Vocal Pop & Jazz Days 12 augustus

 



Elke twee jaar vindt er in Soesterberg, in de prachtige loka­tie Kontakt der Kontinenten, een internationale zangweek plaats waar liefhebbers van vocale 'lichte' muziek een volle week elke dag hun hart kunnen ophalen. De week wordt traditioneel afgesloten met een vrij toegankelijk slotconcert. Joep Hopstaken schreef een verslag van de editie 2012 voor BALK: lees het hier op Balknet!

 


 

In the spotlights: Backcorner Zutphen

 

In BALKnieuws 4 (juni) stond Zanggroep Perpleks uit Udenhout in the spotlights (Zie: archief). Bij de start van dit nieuwe seizoen gaat het stokje over naar het oosten van het land. Bekijk hier de presentatie van Backcorner en lees hoe zij hun gezamenlijke muzikale hobby vormgeven.


 


 

^

"Altijd je vrijheid opzoeken"


Inhoud nr. 46, verschenen op 20 augustus:
Singer-songwriter Theo Nijland schrijft liedjes die confronterend kunnen zijn en mensen in verwarring kunnen brengen. Wat beweegt hem?.
Koorregie is 'hot'. Elke Jansen bezicht de Inspiratiedag Koorregie van BALK en kwam met een mand vol tips terug.
Je wilt naar een festival, maar zit niet bij een koor. Met de (Real) Single Singers lukt het. Emily May 't Hoen en BALK­redactrice Annemarie Homan vertellen over hun initiatief.
Passie als antwoord op de cirisis - gelukkig zijn er nog steeds jongeren die zang gaan studeren.

Verder in dit nummer: terugblik op het Nederlands Koor Fesitval | internationaal vocalisten concours | Pink Floyd A Capella | cds en boeken | agenda festivals, workshops, concerten, meezingevenementen
Zing Magazine 47 verschijnt op 15 oktober 2012. Deadline: 17 september.
Voor informatie, abonnementen en losse nummers: www.zingmagazine.nl.

 

ZING-tip: aantrekkelijke KORTING voor BALK-leden op abonnement ZINGmagazine

Profiteer van het feit dat je koor of zanggroep is aangesloten bij BALK met een korting van € 7,50 op de abonnementsprijs! Lees er meer over op de servicepagina van BALK.

 


 

Eerdere nieuwsberichten zijn te vinden in het archief »

 

 

  24 september 2012

 Populaire links:

 

» Aanmelden voor de
    BALK-nieuwsbrief

» BALK-lid worden
» Info auteursrecht
» Jeugdbeleid
» Opleidingen
» Nieuwe leden BALK

 

BALK-vrienden
op Facebook

 


» RECENSIES <<
 
Impressies van voorstellingen en CD's van groepen die zeker de moeite waard zijn.