A cappella
Close harmony
Pop-en musicalkoren
Vocal groups

     HOME | A CAPPELLA | BALK | LINKS | CONTACT

 AGENDA  

 FESTIVALS  

 LEDENSERVICE  

 KOREN & GROEPEN  

 NIEUWSBRIEF  

 ZOEKERTJES  

 ARCHIEF  

 

 

 

Stichting BALK


 

 

Stichting BALK - Bond voor A cappella en Lichte muziek zingende Koren en zanggroepen - is opgericht in 1999 om een platform te bieden aan alle koren en vocale groepen in wat vaak wat onnauwkeurig wordt omschreven als de 'lichte muziek'. Daaronder vallen pop, jazz, musical, a cappella en close harmony zang - alle in de ruimste zin des woords. BALK ondersteunt en stimuleert deze vorm van vocale amateurkunst op talrijke manieren. De missie van BALK is het uitbouwen van een professionele en stabiele organisatie en het bieden van dienstverlening die de aangesloten koren en groepen behulpzaam is bij het realiseren van hun ambities.
Tien jaar na de oprichting zijn ruim 300 koren en groepen aangesloten bij BALK. Gezamenlijk hebben deze koren en groepen meer dan 7000 leden.

 

 

Doelstelling


 

De doelstelling van Stichting BALK luidt: Het bevorderen van het zingen van a cappella zang, met name close harmony en andere ensemble zang.
Verder stelt de stichting zich ten doel de contacten tussen de leden van zanggroepen die zich op het vlak van de lichte muziek bewegen te bevorderen en om het uitwisselen van ervaring en informatie te stimuleren.
In de praktijk wil BALK wil dit doel realiseren door te fungeren als steunpunt voor de bij haar aangesloten koren en groepen, door het organiseren van festivals en andere ontmoetingen, door het aanleggen- en onderhouden van een database, het verder uitbouwen van het bestaande netwerk en ledenbestand, en door het verstrekken van informatie op de website en in de daaraan gekoppelde e-mail nieuwsbrief.
Lees meer over wat BALK voor je koor kan betekenen op de servicepagina >>

 

 

Bestuur


 

Bestuur 2011 - vlnr: Ans van den Meijdenberg, Joop Dekker en Claudia Appel.

 

Het bestuur van BALK is verantwoordelijk voor het beleid en de manier waarop dat wordt uitgevoerd. Het bestuur van BALK bestaat geheel uit personen die zich uit betrokkenheid met de doelstellingen op vrijwillige basis inzetten.

 

De aanhoudende groei van BALK heeft het inmiddels zowel mogelijk als noodzakelijk gemaakt dat de bureautaken en de webredactie door part-time betaalde krachten worden uitgevoerd.

 

 

Balk bureau


 

Marcelle Hermsen


Het BALK-bureau fungeert als serviceloket van BALK. Het bureau wordt gerund door Marcelle Hermsen. Bij haar kunnen alle bij BALK aangesloten zanggroepen terecht met vragen en andere zaken. Hiernaast verzorgt Marcelle alle zaken met betrekking tot de ledenadministratie en betalingen. contact »

 


Het bureau van BALK heeft sinds 1 januari 2011 een heuse directeur: Ruut te Velthuis. Ruut zat sinds 2004 in het bestuur. Zijn bestuurs­portefeuilles Topfestival en Educatie zullen ook in zijn nieuwe functie een belangrijk deel van zijn taak blijven. De aanstelling van de directeur BALKbureau is voor een jaar en voor vier uur per week.


Ruut te Velthuis

 

 

Webredactie


 

Karel Jurgens


Sinds begin maart 2008 wordt de redactie van de website en de nieuwsbrieven van BALK verzorgd door Karel Jurgens.
Het doel van beide is actuele berichtgeving over alles wat van belang is voor koren en groepen in de lichte muziek. Kopij voor de website en de nieuwsbrief is natuurlijk altijd welkom! Je helpt de redactie enorm als je je kopij op handzame wijze stuurt aan redactie{at}balknet.nl

 

Schrijf je graag en vind je het leuk om naar festivals en concerten te gaan en/of boeken en CD's te bespreken? Meld je dan aan als correspondent! BALK betaalt je entree en eventuele reiskosten (in overleg). Lees er meer over op de pagina contact »

 

 

BALK-correspondenten


 

De BALK-correspondenten Thomas Hessels, Anja Lam en Corine Schoen­maker gaan regelmatig op pad voor actuele berichtgeving over concerten, CD's enz.

 

Word ook BALK­correspondent!
Het is dankbaar werk en je komt nog eens ergens.

Er zijn vacatures
in de regio's
Noord en Zuid.
Meer informatie


Corine Schoenmaker
alt bij Half Past Nine, Enschede
corine.located.nl


Thomas Hessels
bariton bij Rhythm & Juice, Utrecht
www.thomashessels.nl


Anja Lam
mezzosopraan bij Next, Bussum
www.acapella-next.nl

 

Disclaimer

 

De op deze website getoonde informatie is door het redactieteam van BALK met de grootst mogelijke zorg samengesteld, met als doel de aangesloten koren en zang- groepen, alsmede alle andere belangstellenden zo goed mogelijk te informeren.
BALK aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van op deze website opgenomen berichten van derden.
IdeeŽn en verbeterpunten zijn natuurlijk altijd welkom. contact >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lid worden?

 

BALK is een stevige organisatie ter ondersteuning van koren en zanggroepen in de lichte muziek. Word NU bondslid met je zanggroep of koor en sluit je aan bij BALK!

 

Dit doet BALK voor je

 

Inschrijfformulier

 

Tarieven

 

 

Bestuurslid PR gezocht

 

Het bestuur zoekt een enthousiast persoon om de PR van BALK te verzorgen. Als onderdeel van deze taak neemt dit bestuurslid vier keer per jaar deel aan de bestuursvergadering.
Informatie:
Marcelle Hermsen,