A cappella
Close harmony
Pop-en musicalkoren
Vocal groups

>
     HOME | A CAPPELLA | BALK | LINKS | CONTACT

 AGENDA  

 FESTIVALS  

 LEDENSERVICE  

 KOREN & GROEPEN  

 NIEUWSBRIEF  

 ZOEKERTJES  

 ARCHIEF  

 

 

 

BALK-service en sitemap


 

 

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van de activiteiten en services van BALK met links naar de betreffende pagina's.
Aanmelden voor het lidmaatschap kan met het inschrijfformulier, dat je kunt downloaden met de link in de rechterkolom. Daaronder vind je een link naar de tarieven.

 

 

Agenda

 

Optredens, concerten, festivals - de beste tips voor een avond of een dagje uit vind je in de agenda van BALK. Heb je zelf iets te melden? Geef het door aan de redactie.
Ook niet-leden kunnen berichten insturen.

 

BALKnieuws - digitale nieuwsbrief

 

Ca. acht keer per jaar verschijnt de digitale nieuwsbrief van BALK met de meest actuele berichten van deze website. Een abonnement is gratis. Informatie en aanmelden »

 

BALK Educatie

 

BALK organiseert regelmatig opleidingen, cursussen, workshops, clinics en participeert ook in andere educatietrajecten met als doel de aangesloten koren en groepen en hun leden in staat te stellen zich in artistieke zin verder te ontwikkelen op het gebied van zang en theater. Meer informatie »

 

Collectieve afdracht BUMA-rechten

 

Koren en zanggroepen zijn wettelijk verplicht per lid een bedrag aan Buma te betalen voor het ‘ten gehore brengen’ van muziek. Bondsleden van BALK profiteren van de voordelen van een collectieve overeenkomst betreffende afkoop van BUMA rechten waardoor deze kosten tot een minimum beperkt kunnen blijven. Meer informatie »

 

Dirigententarieven en -contracten

 

Elk koor en bijna elke vocal group heeft ermee te maken: afspraken met, en betalingen aan koordirigenten, begeleiders enz. Hiervoor zijn goede voorzetten gegeven door Unisono/Kunstfactor, de Verenigde Nederlandse Korenorganisaties (VNK) en de Koninklijke Nederlandse Toonkunstvereniging (KNTV). Downloads: zie rechterkolom.

 

Festivals en evenementen

 

Festivals zijn de gelegnheid bij uitstek waar koren en vocal groups hun kunnen aan het publiek kunnen tonen. BALK organiseert twee soorten festivals: Totaal Vokaal is de naam waaronder regionale ontmoetingsfestivals voor close harmony groepen en pop- en musicalkoren worden georganiseerd. Het landelijke BALK TOPFestival biedt meerdere podia tegelijk waarop vocale groepen en koren zich kunnen presenteren en zich met andere groepen kunnen meten. Meer informatie »
Bij alle landelijke en regionale evenementen van BALK ontvangen de leden van bij BALK aangesloten koren en groepen een aantrekkelijke korting op de deelnamekosten.
Wil je met je koor naar een festival of evenement in het buitenland, dan kun je veel nuttige informatie vinden in het overzicht dat werd samengesteld door de redactie van ZING magazine: Met je koor op reis (pdf) »

 

Links lichte muziek

 

BALK streeft naar een zo compleet mogelijk overzicht van actuele informatie op het gebied van lichte vocale muziek. Op de pagina Links vind je een groot aantal interessante links naar organisaties en aanbieders van diensten, waaronder links naar de speciale Arrangeurspagina en Regisseurspagina. Op de pagina Koren en groepen op deze website vind je links naar de websites van alle BALK-leden.
Vind je niet wat je zoekt, dan kun je je vraag stellen aan het BALK-bureau.

 

Opzet en organisatie van een koor/groep

 

Wat komt er allemaal bij kijken als je zelf een koor of zanggroep wilt opzetten? Lees er meer over in het artikel  Hoe start je een grote vocal group / klein koor?
Uitleg over de organisatorische en juridische kanten van zo'n onderneming vind je op de pagina over koororganisatie »

 

Regionale contacten

 

Naast landelijke festivals stimuleert BALK contacten en ontmoetingen tussen koren en zanggroepen in de eigen regio. Hier kunnen koren en zanggroepen onderling ervaringen en informatie uitwisselen. Meer informatie »
Voor het organiseren van regionale festivals onder de naam BALK Totaal Vokaal kan het bestuur van BALK onder voorwaarden een ondersteuningssubsidie verstrekken.

 

Samenwerking

 

BALK is gericht op samenwerking. Een belangrijke partner is Kunstfactor (v/h Unisono), de landelijke stichting die amateurkunstorganisaties met raad en daad ondersteunt.
Kunstfactor is ook de uitgever van de Amateurkunstwijzer die gratis beschikbaar is voor alle bij BALK aangesloten koren en groepen. (zie pagina Lid worden van BALK »).
Een heel andere invalshoek bij samenwerking is de mogelijkheid om scholieren die een maatschappelijke stage willen lopen in te schakelen bij de organisatie van een concert of festival. Meer informatie ».

 

Verzekeringen

 

BALK heeft een overeenkomst met de Landelijke Organisatie van Provinciale en Regionale Zangersbonden (LOPRZ). Die houdt in dat alle bij BALK aangesloten koren en groepen kunnen profiteren van de mogelijkheid om via de LOPRZ een WA-, Dirigenten-, Instrumenten- en/of Rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Meer informatie »

 

Vragen

 

Alle bij BALK aangesloten groepen kunnen bij het landelijk steunpunt van BALK terecht voor vragen of informatie op het gebied van lichte ensemble zang. De meest gestelde vragen en de antwoorden daarop vind je op de pagina: Vaak gestelde vragen »
Zit het antwoord op je vraag er niet bij, dan kun je hem stellen aan het BALK-bureau.

 


ZINGmagazine voor een speciale BALK-ledenprijs

 
ZINGmagazine is een tweemaandelijks magazine voor iedereen die van zingen houdt. Leden van alle bij BALK aangesloten koren en zanggroepen kunnen via BALK tegen een gereduceerde prijs een abonnement nemen op ZINGmagzine. Deze prijs is voor het jaar 2012 vastgesteld op € 25,--. Een normaal abonnement kost € 32,50. Aanmelden gaat eenvoudig met het aanmeldingsformulier dat je hier kunt downloaden. Dit formulier moet ondertekend worden ingestuurd i.v.m. de incassomachtiging. Een ondertekend formulier mag ook worden gescand en gemaild naar administratie{at}balknet.nl.
N.B. Lopende abonnementen op ZINGmagazine kunnen uitsluitend per 1 januari worden omgezet naar kortingsabonnementen.


 

Zoekertjes

 

Op zoek naar zangers een dirigent of een regisseur (alle m/v) voor je koor of groep? Kleine advertenties in deze en diverse andere rubrieken vind je bij de Zoekertjes.
Ook niet-leden kunnen zoekertjes insturen.

 

 

 

Genoeg redenen om je koor of vocal group direct aan te melden!

 

 

» Inschrijfformulier

 

» Contributie­tarieven
» Modelcontract Unisono

 

» Adviestarieven VNK

 

» Adviestarieven KNTV