A cappella
Close harmony
Pop-en musicalkoren
Vocal groups

     HOME | A CAPPELLA | BALK | LINKS | CONTACT

 AGENDA  

 FESTIVALS  

 LEDENSERVICE  

 KOREN & GROEPEN  

 NIEUWSBRIEF  

 ZOEKERTJES  

 ARCHIEF  

 

 

 

Zoekertjes


 

Direct naar:

Zanger zoekt koor >
Koor zoekt dirigent >
Koor zoekt regie/choreo/arrangeur >
Koor zoekt muzikanten/begeleiders >
Dirigent zoekt koor >
Koor wil optreden / dubbelconcerten>
Organisator zoekt koor / gastoptredens >
Workshops, cursussen, zangweken >
Te koop & te huur >
 

Tenzij expliciet anders vermeld, zijn alle vermeldingen bedoeld als M/V.

 

 Koor zoekt zangers  

 

120907 (Culemborg) Vocaal ensemble Flumina zoekt leden

Vocaal ensemble Flumina is een nieuw klein amateurgezelschap van mannen en vrouwen uit Midden-Nederland, onder leiding van dirigent Andries Jagt. Flumina is opgericht in 2012 en zingt op dinsdagavond in Culemborg (20.00-22.30). Wij zoeken leden! Flumina staat voor: minimaal vierstemmig zingen, zowel a capella als met instrumentale begeleiding en onderscheidend klassiek repertoire met (on)bekende juweeltjes uit de muziekgeschiedenis. Wij zijn gestart met vooral hedendaagse componisten: Elgar, Mignemi, Reger, Pärt, Nees en Verdi. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.flumina.nl.

^

120906 (Deventer) vocal group zoekt zangers m/v op gevorderd niveau

Zoek je een leuke uitdaging op de maandagavond? Bij Maat 16 kun je zingen in een niet te grote groep op een gevorderd amateurniveau.
Het repertoire van Maat 16 bevat zowel hedendaagse als klassieke muziek in drie- tot zesstemmige arrangementen. Dirigent is Jurgen Houwers.
Van leden wordt verwacht dat ze minimaal 80% van de repetities aanwezig zijn en dat ze thuis de muziek instuderen met behulp van bladmuziek en mp3's.
De repetities zijn op maandagavond van 20.00-21.30 uur in Leeuwenkuil kunsten­centrum, Keizerstraat 70, Deventer (nabij schouwburg en station).
Interesse? Kom eens luisteren en meedoen! Na twee of drie repetities volgt dan een stemtest en (hopelijk) een uitnodiging om lid te worden. Zangers (m/v) die ook een muziekinstrument kunnen bespelen, zijn dubbel welkom!
Voor informatie kun je contact opnemen met Karel Jurgens, tel. 0570–658620, e-mail info.maat16{at}ziggo.nl Website: www.maat16.nl

^

120905 (Hengelo O) Amusing zoekt bariton-tenor

Is jouw stembereik bariton-tenor, ben je woonachtig in Twente en heb je altijd al in een kleine a-cappella groep willen zingen? Of ken je iemand die aan deze beschrijving voldoet? Laat dan van je horen via onze website: www.amusing.nl of via onze facebookpagina: www.facebook.com/amusingquintet.

^

120904 (Almere) Close2six zoekt nieuwe bas en tenor

Een kleine ambitieuze (Almeerse) vocal group met een bijzonder geluid en een uitgesproken karakter. Eigenwijs en harmonieus, sprankelend en verrassend, intiem en indringend. Zes persoonlijkheden die samen de mooiste klanken zingen. Helaas gaan twee persoonlijkheden de groep verlaten en wij zoeken een nieuwe tenor (hoge mannenstem) en een bas (lage mannenstem). We zingen voornamelijk a cappella. Onze arrangementen zijn van de alom bekende Jetse Bremer, die ook onze coaching verzorgt.
Zing je graag en wil je Close2Six komen versterken? Dan ben je van harte welkom! Meld je aan voor de auditie via: info{at}close2six.nl of bel naar Monique Vork op: 06-55792325.

^

120903 (Amsterdam) CORO ENCANTO o.l.v. Felix vd Hombergh zoekt GOEDE MANNENSTEMMEN

voor een theatrale uitvoering van de MADRIGAALKOMEDIE "IL FESTINO" van Banchieri (1608) en EL PARNASO ESPAÑOL van Pedro Ruimonte. Concerten jan en juni 2013. Repetities op donderdag 20.00-22.30 uur. Meer info: www.coroencanto.nl">www.coroencanto.nl

^

120902 (Nuenen) Popkoor Parkstreet zoekt mannen! (tenoren en bassen)

Parkstreet is een erg leuk popkoor uit Nuenen (vlakbij Eindhoven). We hebben een breed repertoire en treden een aantal keer per jaar op. 25 zangers repeteren iedere maandagavond samen met een zeer enthousiaste dirigente en een swingende band in het Klooster in Nuenen.
Wil jij ons komen versterken? Dan kun je altijd een keer vrijblijvend een repetitie bijwonen. Kijk op onze website www.parkstreet.nl voor meer informatie.

^

120901 (Utrecht) Leeuwenhart zoekt een bas en een tenor

Leeuwenhart zingt pop, cabaret, jazz, musical, en meer. Met 20 uitstekende zangers zingen we veelstemmige muziek, soms a capella, soms met pianobegeleiding. We zingen Nederlandstalige muziek. En dan niet alleen de nummers van Borsato, De Dijk en Bløf, maar ook geweldige vertalingen van jazz songs van Gershwin tot Berlin.
We zoeken zangers tussen de 18 en 45 jaar, met een soepele stem, een goede intonatie en een prettige podiumuitstraling. Mensen die zich niet laat afschrikken door een auditie!
De auditie bestaat uit de volgende onderdelen: - Zang- en ritmeoefeningen
- Een expressie-oefening
- De solo zingen van een lied naar keuze
Leeuwenhart repeteert op woensdagavonden in Utrecht. Affiniteit met ons repertoire is natuurlijk heel belangrijk en van blad kunnen zingen is zeker een pré. Daarnaast zijn alle leden actief in één of meer commissies.
Interesse? Mail naar Dorien via info{at}koorleeuwenhart.nlof bekijk onze site op www.koorleeuwenhart.nl. Tot ziens!

^

120811 (Amersfoort) Vocal group Jammin' zoekt tenor en bas

Ben jij die ervaren (koor)zanger die graag goed voor de dag komt en daar thuis ook voor wil studeren? Wil je met ons werken aan een strakke sound en een geweldige acapella show?
Wij hebben ruimte voor een bas en een tenor. We zingen een afwisselend repertoire van pop, jazz en rock.
Per jaar studeren we 10 nummers in en geven ongeveer 6 optredens. En we zijn natuurlijk erg gezellig. Kijk snel op www.jammin.vg

^

120810 (Amsterdam) met SPOED gezocht: Tenor

The Amsterdam Vocals zijn met spoed op zoek naar een tenor! Heb jij ervaring met acapella zang en sta je graag op het podium? Wil je het komende seizoen samen met ons werken aan een nieuw originele theatershow (Juni 2013)? Mail dan z.s.m. je motivatie en/of vragen naar info{at}amsterdamvocals.nl of neem contact op met Bibi Brugman via 0614441460. We repeteren elke woensdagavond avond van 20:00 - 22:30 op een centrale locatie in Amsterdam. Audities worden gehouden op 5 en 12 september! Hopelijk tot dan! Website: www.amsterdamvocals.nl

^

120809 Leden gezocht voor nieuw a capellakoor in het Gooi

Ervaren B zoekt SAT, en liefst nòg een complete SATB voor een nieuw a capellakoor in het Gooi. Oude melodieuze pop, ballads, jazz, blues, filmmuziek, Engels, Frans, Duits... als het maar kippenvel geeft. Om te doen èn in de zaal. Ik wil graag elke week een avond hard werken en daarvan genieten. Optredens zijn leuk om naar toe te werken, maar geen doel op zich. Koorleden brengen zelf nieuwe nummers in. Enige ervaring, discipline en muzieklezen zijn nodig om vooruitgang te boeken. En als je kan dirigeren moet je helemáál meteen mailen: petervosmaer{at}gmail.com.

^

120808 (Amsterdam) Nieuwe Vocal Group zoekt leden

Met ingang van september start in Amsterdam een nieuwe vocal group jazz/Pop en aanverwante muziek. Het koor Amsterdam Acapella Artists heeft een maximaal aantal plaatsen van 20 vrouwen/ en mannenstemmen. De repetities vinden plaats op woensdagavonden van 20:00/22:30 uur.
Ook zijn er nog enkele plaatsen vrij voor sopranen in vrouwenkoor Women´s Choirbook.
Meer informatie op www.kooramsterdam.nl

^

120807 (Den Haag) Vocal group Pitch control zoekt jou!

Deze jonge swingende vocal group uit Den Haag is nog hard op zoek naar die ene alt en bas die ons kunnen versterken! Als nieuwe groep timmeren wij hard aan de weg en er staan leuke optredens gepland.
Is Acappella , Pop & Jazz jouw ding? En ben jij of ken jij die ene gedreven, enthousiaste zanger of zangeres. Laat het ons weten via www.vocalgrouppitchcontrol.nl

^

120806 (Utrecht) Zangers gezocht voor 'Die Jazz Past'

Op 29 augustus en 5 september houdt close harmony koor 'Die Jazz Past' open repetities in Utrecht. 'Die Jazz Past' (DJP) is een momenteel 11 koppig gemengd koor uit Midden-Nederland, dat Nederlandstalige close harmony en jazzmuziek zingt onder leiding van Martin Rudolph. DJP zoekt een sopraan, een mezzosopraan, een tenor en een bas.
Die Jazz Past zoekt mensen met koorervaring, die het leuk vinden om samen te werken aan een mooie voorstelling. DJP repeteert elke woensdagavond van 20.00-22.00 uur en treedt gemiddeld 10 keer per jaar op. Daarvoor werken de leden hard in de repetities én thuis. De leeftijd binnen het koor varieert van begin 30 tot begin 50.
Voor wie zin heeft om op een hoog amateurniveau gevarieerde DJP nummers in jazzy stijlen te zingen, kom op 29 augustus of 5 september kijken op basisschool De Klim, Eifel 26, 3524 HH in Lunetten (Utrecht). Aanmelding vooraf wordt gewaardeerd. Voor vragen en aanmelding vind je contactgegevens van DJP op de website: www.diejazzpast.nl

^

120805 (Amsterdam) Op zoek naar nieuwe Angels!

Voor het seizoen 2012-2013 is vocal vrouwen groep Angels uit Amsterdam op zoek naar nieuwe leden. Vooral naar lage alten, maar ook een hoge sopraan. Ben je een ervaren zangeres, heb je ervaring met meerstemmig zingen, affiniteit met wereldmuziek en schroom je niet af en toe theatraal te zijn, meld je dan aan voor een auditie via info{at}angels-voices.nl. De repetities van het koor zijn op dinsdagavond in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op onze site www.angels-voices.nl

^

120804 (Noord-Brabant) Vocal/theatergrop KLIK zoekt bas

I'm the lonely voice in this band
And thats cause I don't understand
Why they really need me
all I do is make the tea
add a little harmony
I think they're better of without me....

Herken jij je in de tekst van de Bassman song van Wall street Crash
én ben je ook een bas (Red je de lage C ook met meer of minder gemak)
én vind je acteren ook een uitdaging
én ben je woonachtig in Noord Brabant (of vind je het niet erg om iedere woensdag in Zijtaart (Veghel) te reperteren
én heb je vooral geen gevoel voor humor
én heb je een hekel aan de "3e helft"
én ben je vooral een einzelgänger
Kom deze eenzame bas dan asjeblief versterken en kom je deuntje mee brommen!!!
Kijk vooral ook op www.vocalklik.nl om een indruk te krijgen of mail naar jejjonker{at}lijbrandt.nl

^

120803 (Den Bosch) Vocal Group The Essence zoekt VP specialist

Vocal group The Essence heeft na het behalen van een eerste prijs in de categorie Open op het Nederland Korenfestival haar geluk beproeft in het Oostenrijkse Graz bij het Vokal Total festival. Onze optredens in de categorie Jazz en in de categorie Pop werd in beide gevallen door de jury beloond met een zilveren diploma (de jury bestond uit Kim Nazarian, Anders Jalkéus, Andrea Figallo en Matthias Becker). Helaas hebben we na Graz afscheid moeten nemen van onze VP specialist Jarno en zijn we nu dus serieus op zoek naar een VP-er die ons komt versterken met zijn/haar percussieve kunsten en een verrijking zal betekenen voor de groep. Heb je interesse laat het ons dan zo snel mogelijk weten. E-mailadres: mirjam_ribbink{at}hotmail.com

^

120801 (Bunnik) Vocal Group Vocality zoekt een tenor (1e sopraan)

Vocality is een klein koor, opgericht in januari 2008 en bestaat uit negen vrouwen. Wij zingen meerstemmig a capella. Ons repertoire bestaat op dit moment uit barbershop, close harmony en musical songs.
De negen Vocalities wonen tamelijk verspreid in midden Nederland en daarom is Bunnik gekozen als locatie voor onze tweewekelijkse repetities. We repeteren op donderdagavond. Samen met onze coach Thea van Bergen zetten we de puntjes op de 'i'.
Op dit moment willen wij Vocality uitbreiden met een tenor (1e sopraan). Wij zoeken een enthousiaste zangeres die zelfstandig thuis haar partijen kan instuderen. Plezier staat voorop, maar we zijn ook ambitieus. Wij werken met een proefperiode van twee maanden om te kijken of je stem kleurt bij de onze en of het met elkaar klikt.
Heb je zangervaring, denk je dat het iets voor jou zou kunnen zijn of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via info{at}vocality.nl of bel 0318 485238. Meer informatie vind je op onze website www.vocality.nl

^

120708 (Best e.o.) Bas waar ben jij?

Zang- en theatergroep KLIK (www.vocalklik.nl) uit Best e.o. is op zoek naar een bas als versterking van de groep.
Welke bas heeft een KLIK met ons? Zing je graag? Zing je graag goed? Hou je van theater? Kun je op woensdagavond van 20.15-22.15 uur in Zijtaart (Veghel) repeteren? Studeer je zelf partijen in? Dan heb je met ons een KLIK! Stuur een berichtje naar info{at}vocalklik.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

^

120707 (Amsterdam) vocale groep ANGELS zoekt zangeressen.

Voor het seizoen 2012-2013 zijn de Angels op zoek naar nieuwe leden. Ben je een ervaren zangeres, heb je ervaring met meerstemmig zingen en affiniteit met wereldmuziek, meld je dan aan voor een auditie via info{at}angels-voices.nl.
De repetities van het koor zijn op dinsdagavond in Amsterdam. Informatie over de groep: www.angels-voices.nl

^

120706 (Groningen) Hifive zoekt zanger (M) - Groningen

In verband met het vertrek van Paul (muzikaal leider en zanger) zoekt Hifive een nieuwe zanger (M).
Wie is Hifive? Sinds 2007 brengt deze Groningse a capellagroep een mix van frisse pop en swingende jazz. In 2010 won Hifive het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. In 2011 zette Hifive een aantal internationale optredens op zijn naam, waaronder een concerttour in Zuid-Korea. Kijk voor meer informatie op www.vg-hifive.nl.
Hifive repeteert 1x per week en we hebben ongeveer 1 x per maand een optreden. Ter voorbereiding op de repetitie studeren de zangers thuis de noten in. Tijdens de repetitie ligt de nadruk op samenzang, klank, timing, afwerking en presentatie. Wat vragen wij? Ervaring met meerstemmig zingen. Affiniteit en feeling met verschillende hedendaagse muziekstijlen, waaronder soul, R&B, jazz, rock en pop.
Podiumervaring en ervaring met vocal percussion en beatbox is een pré. Wil je meer informatie over deze functie? Stuur dan een e-mail naar info{at}vg-hifive.nl

^

120705 (Nijkerk-Amersfoort) Tenor en bas gezocht voor startende close-harmony groep!

Voor onze startende close-harmony groep zijn wij op zoek naar een tenor en een bas (tussen de 25 en 40 jaar). Ben jij die enthousiaste tenor of bas en lijkt het je leuk om samen met ons de groep op te zetten? Dan zoeken we jou!
Over ons: Wij zijn vier jonge enthousiaste mensen die hun liefde voor zingen muziek naar een hoger niveau willen tillen. Daarom zijn we op zoek naar een tenor en een bas om onze groep compleet te maken. Ons genre is; pop, singer-songwriter, soul, jazz en rock. De repetities vinden plaats in de regio Nijkerk-Amersfoort.
Jouw ideeën zijn ook welkom! Dus ben je geïnteresseerd of heb je vragen n.a.v. deze advertentie, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. Ons e-mailadres is: zanggroep{at}nachos.tk

^

120704 (Almere) Close2six zoekt nieuwe bas en tenor

Een kleine ambitieuze (Almeerse) vocal group met een bijzonder geluid en een uitgesproken karakter. Eigenwijs en harmonieus, sprankelend en verrassend, intiem en indringend. Zes persoonlijkheden die samen de mooiste klanken zingen. Helaas gaan twee persoonlijkheden de groep verlaten en wij zoeken een nieuwe tenor (hoge mannenstem) en een bas (lage mannenstem). We zingen voornamelijk a cappella. Onze arrangementen zijn van de alom bekende Jetse Bremer, die ook onze coaching verzorgt.
Zing je graag en wil je Close2Six komen versterken? Dan ben je van harte welkom! Meld je aan voor de auditie via: info{at}close2six.nl, of bel naar Monique Vork op: 06-55792325.

^

120703 (Twello) Foon zoekt tenor

Vocaal Theater Ensemble Foon zoekt ter invulling van een vrijgekomen plek een tenor. Een tenor die het niet alleen leuk vindt om in een ensemble te zingen, maar die ook van theater houdt. Voorkeur gaat uit naar iemand die in staat is zelfstandig muziek in te studeren, maar enthousiasme en gedrevenheid staan voorop.
Foon repeteert elke woensdagavond in Twello en (in de aanloop naar een nieuwe show) regelmatig op een zaterdag. Meer weten? Kijk dan op www.foon.nu. Lijkt het je wat om deel uit te maken van Foon? Stuur dan een e-mail naar info{at}foon.nu, of bel met Ans Booij: 0571-276581.

^

120701 (Culemborg) Zaffre zoekt een lage alt. Kom jij naar onze kijkavonden?

A-capellazanggroep Zaffre zoekt wegens uitbreiding, naar zestien vrouwen, een enthousiaste zangeres met lage altstem uit Culemborg of omgeving om onze zanggroep nog verder te komen versterken. Het repertoire van Zaffre bestaat uit voornamelijk lichte muziek zoals jazz, Nederlandstalig cabaret en wereldmuziek. Zaffre werkt graag met theateraccenten bij haar uitvoeringen.
Spreekt dit je aan en heb je zangervaring, liefst muzikaal onderlegd en heb je tijd op de donderdagavond? Dan ben jij degene die wij zoeken!
We nodigen je van harte uit om voor 19 juli contact op te nemen met Marion Andree (0345-515449). Meer informatie over Zaffre vind je op www.zaffre.nl.

^

120608 (Utrecht) Paleiskoor zoekt sopraan, tenor en bas

Het Paleiskoor is een koor van ongeveer twintig zangers uit vijf stemgroepen. Ons repertoire is heel divers: veel ritmische pop- en jazzliedjes in eigenzinnige arrangementen, soms een bossanova of zelfs een verdwaald klassiek lied. Lekker zingen staat voorop, maar vrijblijvend zijn we niet: onze dirigente houdt de vaart er goed in en verwacht dat je je ook thuis in je partij verdiept. Een softwareprogramma helpt daarbij.
Wij hebben plaats voor een bas, een tenor en een stevige sopraan. Repetities zijn op dinsdagavonden in de Griftsteede (Griftpark). Voor meer informatie, zie de website www.paleiskoor.nl of mail bestuur{at}paleiskoor.nl.

^

120607 Nootzaak zoekt hoge tenor en lage bas

"Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk" - Louis Armstrong.
Van Bach tot Beatles, vier- tot zevenstemmig a capella. Nootzaak bestaat uit twee sopranen, twee alten, een tenor, een bariton en een bas en weet voor elke gelegenheid een passend en sfeervol programma samen te stellen.
Nootzaak zingt bij huwelijksplechtigheden, uitvaarten, zakendiners en congressen. Tevens heeft Nootzaak een uitgebreid kerstrepertoire.
Sinds juli 2011 zingt muzikaal leider Olaf van Rijn met plezier de bas maar hij wil ook meer vrijheid om naar alle stemmen te kunnen luisteren om nog meer werk te kunnen maken van de samenklank. Daarom is Nootzaak op zoek naar een (hoge) tenor en een (lage) bas.
Wij repeteren op dinsdagavond (regio Alkmaar) van 19.45 tot 21.45 uur, daarna borrelen we gezellig nog wat na.
Nootzaak staat voor enthousiasme, plezier en kwaliteit. Voor informatie: Rick van de Ven, 06-54694909, dvenvdmolen{at}hetnet.nl. Website: www.nootzaak.nu

^

120606 (Veenendaal) Prove-It zoekt een of twee tenoren

Prove It heeft op 3 juni haar succesvolle project ‘ga maar rustig slapen’ afgerond. Er worden alweer volop plannen gemaakt voor de start van een nieuw project in september 2012. Hierin gaat Prove It de voor haar nog onbekende wereld van Jazz&Swing ontdekken. Het is de bedoeling dat er een afwisselend repertoire wordt opgebouwd dat deels a-capella, deels met begeleiding zal worden uitgevoerd. Artistiek leider Jan Torny is volop bezig met de samenstelling van een aantrekkelijk repertoire.
De succesvolle samenwerking met regisseur Meta Stevens zal worden voortgezet. Hierdoor kan men weer rekenen op een ijzersterkte theatrale aanpak van de diverse voorstellingen die de komende periode in het verschiet liggen.
Prove It repeteert op donderdagavond. Van de zangers wordt verwacht dat zij thuis de noten van de stukken instuderen.
Voor het nieuwe project zijn wij op zoek naar een of twee tenoren. Heb je ervaring met zingen (in ensembles) en zie jij het zitten om de komende anderhalf jaar te investeren in jezelf en ons nieuwe project, meld je dan nu vast aan voor de audities die gehouden worden op 30 augustus aanstaande. Stuur een mailje naar info{at}prove-it.nl of bel voor meer informatie met Jan Torny: 06-12 94 12 44.

^

120605 (Enschede e.o.) A capellakoor Half Past Nine zoekt zangers

Wij zijn dringend op zoek naar een bariton, een bas en een sopraan. We repeteren op donderdagavond in wijkcentrum de Roef in Enschede en zingen momenteel allemaal kleurrijke liedjes (Purple Rain, Black & White, In the Red, Blackbird). Kom gerust eens langs! Meer informatie vind je op www.halfpastnine.nl en op facebook

^

120604 (Utrecht) Divina zoekt nieuwe diva's!

Divina is een 16-koppig close harmony koor met jonge, ambitieuze vrouwen die staan voor wat ze zingen. Heb jij zin om je stem te laten horen? Divina Close Harmony heeft na de zomervakantie weer plaats voor 3 nieuwe zangeressen: 2 (mezzo)-sopranen en 1 lage alt. Heb je zangerervaring, voel je je thuis op het podium, en heb je tijd om in Divina te investeren, meld je je dan meteen via het contactformulier op onze website www.divinacloseharmony.nl of via info{at}divinacloseharmony.nl. Wij repeteren op maandagavonden aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht. Wij willen de audities plannen op 18 juni, 25 juni of 2 juli (planning n.a.v. aanmeldingen). Tijdstip: vanaf 18.30 uur of na 22 uur.

^

120602 (Zaandam) Vocal Invention zoekt lage versterking

Vocal Invention, het (5)stemmigste popkoor in Zaandam, bereidt zich op dit moment voor op een grootse theatershow met als thema The Four Elements. In maart 2013 zullen we 4 avondvullende voorstellingen geven in theater de KunstGreep in Oostzaan.
Naast plezier in het zingen vinden we de kwaliteit en presentatie ook belangrijk. Al deze facetten krijgen de nodige aandacht van onze dirigent, pianiste en regisseur.
Ben je redelijk (laag) bij stem, heb je enig ritmegevoel, de nodige kennis (uitspraak) van de Engelse taal, ben je bereid om zo vaak mogelijk op de repetities te komen, heb je plezier in het met elkaar muziek maken en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kijk dan op www.vocal-invention.nl voor meer informatie, misschien ben jij wel die nieuwe alt of bas op wie wij op zitten te wachten.

^

120509 (omgeving Arnhem) Spotz! bijna compleet, maar nog niet helemaal.......

Vocal group Spotz! vernieuwt zich! Vanaf april hebben wij een nieuwe muzikaal leider: Wilbert Friederichs. Ons uitgangspunt blijft ongewijzigd: wij zingen a capella een gevarieerd repertoire, van modern tot jazzy tot klassiek; ongetwijfeld gaat Wilbert inbreng hebben in het repertoire met zijn eigengeschreven nummers en uitgebreide archief. Daar hebben we veel zin in. We streven naar regelmatig optreden, zingen ook in deelgroepjes en af en toe solo.
We zijn nu met vijf mannen en zes vrouwen, en willen door naar 12 of 14 leden, niet groter. Als sopraan of tenor ben je in ieder geval welkom.
Wie zoeken wij: koorzangers die zelfstandig thuis hun partijen kunnen instuderen. Noten lezen is handig, al krijg je de muziek ook digitaal aangeleverd. Plezier staat voorop, maar we zijn ook ambitieus en hechten aan aanwezigheid op repetities (op donderdagavond te Velp). Je kunt je vinden in het repertoire, al is dat momenteel in ontwikkeling en kun je hier zelf ook invloed op uitoefenen. We zijn een democratische club! Trekt het je aan, bezoek dan eens vrijblijvend een van onze repetities. De sfeer in onze groep is erg goed en er wordt ook veel gelachen. Kom vrijblijvend kijken, luisteren en misschien al meezingen....... Je bent van harte welkom. Geef je even op via onze website www.vocalgroupspotz.nl of bel 06-25106557.

^

120508 (regio Deventer) Extra audities muziektheaterproject Molen Wind en Water

Hoe vaak krijg je de kans te werken met een geweldige regisseur, zangcoach, muzikanten en solisten die proberen alles uit je te halen wat er in zit, je te prikkelen en uit te dagen en die samen met jou willen werken aan een geweldig programma waar je zelf in mag stralen? Dit kan in het prachtige project 'Molen Wind en Water' van projectgroep 057XL, een hedendaagse straatopera die over grenzen heen gaat: klassiek en pop, modern en traditioneel.
Het verhaal is opgebouwd als een moderne detective, die op straat wordt gezongen en gespeeld door per voorstelling (40 minuten) vier solisten en twintig koorleden. Cabaretier Marcel Verreck schreef de teksten, de muziek is gecomponeerd door Karel Tadema en Sandra de Bruin.
Voor dit project zijn we nog op zoek naar een aantal zangers, d.w.z.: goede amateurs met of zonder podiumervaring. Afgelopen weekend (19-20 mei) hebben we een geweldige eerste auditieronde gehouden waarin we veel prachtige stemmen en krachtige mensen hebben mogen ontmoeten. Een tweede auditieronde staat gepland op 16 juni. Meer informatie: www.molenwindenwater.nl

^

120507 (Veldhoven> Vocal Group Just Us zoekt een hoge alt

Ben je toe aan een uitdaging en heb je dinsdagavond nog vrij?
Vocal Group Just Us is in de Close harmony scene geen onbekende. Sinds de oprichting ruim 25 jaar geleden is Just Us vaak in de prijzen gevallen bij nationale en internationale festivals. Wij zingen met 15 zangers een zeer gevarieerd repertoire van Bach en Mozart tot Robbie Williams en Sting en uitsluitend a Capella. Daarnaast zingen we nummers van bekende 'profies' als The Swingle Singers en The Real Group en eigen arrangementen. We repeteren elke dinsdag en krijgen digitaal huiswerk mee.We treden tussen de tien en vijftien keer per jaar op met een zwaartepunt voor Kerst met onze kerstconcerten.
Kijk op www.vocalgroup-just-us.nl voor meer informatie over de groep.
Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan bij onze Dirigent Angelo Smulders via a.smulders{at}gmail.com. Je hoeft geen muziek te kunnen lezen, maar het is wel aanbevolen gezien het repertoire. Via een aantal stappen wordt je getest en beoordeeld en wie weet sta je binnenkort tussen ons in.

^

120506 (Amersfoort) GeweldiGeNoten zoekt...

GeweldiGeNoten, opgericht in 2001, is een ambitieuze vocal group van twaalf leden die beschikt over een breed repertoire in de lichte muziek.
Wij zingen Engels- en Nederlandstalige a capella nummers, van vier tot achtstemmig, zowel swing als ballads. Vanaf 2010 onder leiding van Annalisa Schmad. GeweldiGeNoten streeft naar verbetering, zowel muzikaal als qua uitstraling. Daarvoor werken we ook met een regisseur en nemen we regelmatig deel aan workshops. Het plezier in het samenzingen staat hoe dan ook bovenaan!
Momenteel is er plaats voor een (hoge) sopraan, en een (lage) bas. Neem contact op via onze site www.GeweldiGeNoten.nl

^

120505 (Zuidlaren) a capella koor Kleinoot heeft plaats voor een bas!

In Zuidlaren, Drenthe, repeteert wekelijks op de donderdagavond Kleinoot. Een koor dat bestaat uit 24 leden, man én vrouw. We zingen in vele stijlen, uit vele tijden en windstreken. Elke repetitie wordt aandacht besteed aan stemvorming, samenklank, presentatie. Koorleden zijn mensen met uiteenlopende achtergrond, van weinig tot veel ervaring met zingen in koorverband. De verbindende factor is: Genieten van één avond in de week ontspannen door muzikale inspanning! www.kleinoot.nl

^

120503 (Someren) Open repetitie Entertainmentkoor Estrade

Ook zin om samen te zingen?
Wat: OPEN REPETITIE
Wanneer: dinsdag 5 juni
Waar: SCC de Ruchte in de Willem Boszaal
Van: 20:00u tot 22:00u
Voor meer informatie kijk op onze site www.koorestrade.nl of bel 06-41095539
Als je niet kunt of wilt wachten tot de open repetitie om bij deze gezellige club te komen,  kun je natuurlijk ook dinsdagsavonds tijdens de repetitie alvast een kijkje komen nemen.

^

120502 (Utrecht) Divina zoekt 2 mezzo's

Altijd al willen zingen en performen bij Divina, dan is nu je kans! We hebben na de zomervakantie plaats voor twee nieuwe mezzo-sopranen. Meld je voor een auditie via www.divinacloseharmony.nl.
Wie is Divina?
Wij zijn een jong Utrechts koor (gemidd. leeftijd is 29 jaar). We zingen allemaal al een aantal jaren. Je moet koor- of ander zangervaring hebben en een flinke dosis podiumuitstraling. We hebben een hoog instudeertempo. Je moet zelfstandig je partijen thuis instuderen ( m.b.v. midi/Finale)- De repetities zijn bedoeld voor de finesses.
We zijn ambitieus en willen zo vaak mogelijk optreden. Je moet tijd en zin hebben om te investeren in Divina.
Wij repeteren op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur aan de Oudegracht in Utrecht. Graag tot ziens bij onze audities!

^

120501 (Bilthoven) Lamusa zoekt 1 hoge sopraan en 1 tenor.

Kamerkoor Lamusa zingt alles wat los en vast zit, van oude muziek t/m jazz. Leeftijd tussen de 18 en 38, repetitie op dinsdagavond 20.00 - 22.00 uur in Bilthoven, onder leiding van Maarten van der Bijl. Meer info op: www.lamusa.nl/vacatures.

^

 

 Zanger zoekt koor  ^ 

 

Op dit moment in deze rubriek geen zoekertjes.

 

 

 Koor zoekt dirigent  ^ 

 

120952 (Steenwijk) Enthousiast en swingend vierstemmig a capella dameskoor zoekt een nieuwe dirigent.

Wij zijn The Swinging Stones, een vierstemmig a capella dameskoor uit Steenwijk en omstreken. Op dit moment hebben we 35 leden. We zingen een breed populair repertoire. Van oorsprong zijn we een Barbershopkoor, dus we hebben nog songs in dat genre, maar ook hedendaagse en oudere popsongs staan op ons programma. Wij hebben bij diverse songs leuke choreografie bedacht, waardoor de song nog beter tot zijn recht komt.
We repeteren wekelijks op maandagavond, normaal gesproken in De Meenthe in Steenwijk; maar tijdens de verbouwing tot november op een andere lokatie.
Wat, of beter wie zoeken wij?
Een gedreven dirigent, die ons enthousiast begeleidt in het aanleren van de songs en choreografie een leuke toevoeging vindt.
Eens per twee jaar geven we een show in theater De Meenthe, maar tussendoor treden we ook graag op bij diverse gelegenheden.
Wij zoeken iemand die ons inspireert, enthousiasmeert en begeleidt in onze weg naar zo’n optreden toe; maar die ook tijdens periodes van rust het enthousiasme niet verliest.
Heb jij belangstelling neem dan contact met ons op via de secretaris Marit Broer, swst{at}maritbroer.nl of 0624981755 (tijdens kantooruren door werk niet altijd bereikbaar, maar spreek wat in en ze belt terug).
Een bezoek aan onze website, www.swingingstones.nl, geeft misschien al een indruk van wie wij zijn!

^

120951 (Helmond) Koor Brandevoort oftewel KoBra zoekt met spoed EEN ENTHOUSIASTE DIRIGENT (M/V)

Wie zijn wij?
KoBra is opgericht in 2007 en telt ruim 50 enthousiaste leden. De thuisbasis van KoBra is wijkhuis 't Brandpunt in de Veste, het hart van Brandevoort, waar de wekelijkse repetities op donderdagavond plaatsvinden in de grote zaal. KoBra zingt vier- tot zesstemmige koorarrangementen van popsongs en musicalnummers.
Wij zoeken iemand die:
- ons koor op enthousiaste wijze kan inspireren en dirigeren
- ons tijdens de repetities kan begeleiden op de piano
- in het bezit is van een dirigentendiploma
- bij voorkeur woonachtig is in de regio van Helmond
- de donderdavond beschikbaar is voor repetities
zodat wij als koor verder kunnen groeien en ons kunnen blijven ontwikkelen.
Interesse?
Herkent u zich in bovenstaand profiel? Dan zien wij uw reactie graag tegemoet! Hiervoor kunt u contact opnemen met Cune van Vlissingen via cfentenervv{at}hotmail.com of 06-41076713.

^

120855 (Brummen) Gemengd koor No Dubio zoekt per 1 Oktober 2012 een Dirigent/ Zangdocent (m/v)

Voor repetities op dinsdagavond en enkele optredens per jaar.
No Dubio is een gemengd koor voor volwassenen vanaf 18 jaar tot 45 jaar. Het koor is gevestigd in Brummen en heeft 18 leden. Het koor is oorspronkelijk in 2010 opgezet. Het repertoire bevat pop, gospel en musical. No Dubio staat open voor iedereen die wil zingen maar streeft wel naar een goed instapniveau. Ook zijn wij niet bang voor verrassende arrangementen en akkoorden. Het is een gemotiveerd, modern en gezellig koor, waarvan de leden ook naast de repetities veel plezier met elkaar beleven. Tijdens de repetities en optredens maken wij gebruik van onze eigen pianist.
De kandidaat:
­ Is bezig/heeft een afgeronde HBO opleiding tot koordirigent. Of heeft een vergelijkbaar niveau aan ervaring. Een goede motivatie telt ook mee.
- Heeft enige ervaring met repetities en directie van een koor met divers repertoire.
- Heeft aandacht voor samenklank, dynamiek, articulatie, tekstbeleving en ritme.
- Heeft ervaring met doceren van zangtechniek (geven van goede warming-up).
- Is energiek, enthousiast, creatief en heeft overwicht.
- Motiveert het koor om het beste uit zichzelf te halen.
- Communiceert makkelijk met de leden, bestuur en pianist.
- Durft eigen creatieve vrijheid en inzicht door het koor te laten uitvoeren.
Voor beeldmateriaal of extra informatie over ons koor, kijk op www.no-dubio.nl. Heeft u interesse in deze functie? Dan nodigen wij u van harte uit om te reageren! U kunt uw reactie sturen naar nodubio{at}gmail.com. Wij nemen dan contact met u op. Vergoeding/salariëring in overleg.

^

120854 (Zeist) Wordt u de nieuwe dirigent/muzikaal leider/zangcoach van het Net4kids Kinderkoor?

Het kinderkoor is in 2009 opgericht door Jitske Kingma, destijds nog onder naam van Plan Nederland kinderkoor. Sinds 2011 mag het kinderkoor zich Net4Kids kinderkoor noemen. Het Net4Kids kinderkoor brengt op een creatieve en muzikale manier een boodschap over. De 28 getalenteerde leden in de leeftijd van 8 -14 jaar oud worden toegelaten na een strenge selectie en komen uit het hele land.
Het begeleidingsteam levert onbezoldigd hartelijke medewerking, net als de componisten en tekstschrijvers; ook de oefenlocatie wordt gratis ter beschikking gesteld. Kosten betreffen o.a. de aankleding van het kinderkoor en studiowerk. Repetities vinden gemiddeld 2 tot 3 keer per maand plaats op zondag in Zeist.
Voor deze geweldige groep talentvolle kinderen zijn we op zoek naar een Dirigent/Muzikaal Leider. Iemand die samen met de kinderen de liedjes instudeert en er voor zorgt dat het op muzikaal gebied allemaal goed begeleid wordt. Instuderen tijdens de repetities, begeleiding tijdens opname in de studio, begeleiding tijdens de optredens, solo’s verdelen, kinderen selecteren tijdens audities en eventueel arrangementen en nummers meerstemmig maken.
Op www.net4kids-kinderkoor.nl vindt u ook meer informatie, foto's en filmpjes van het Net4kids Kinderkoor. Een voorbeeld op YouTube: Ain’t no mountain high enough. Reacties naar: net4kids.kinderkoor{at}yahoo.com

^

120853 Gezocht: enthousiaste dirigent voor a capella koor Bathmen (voorheen Syncopation)

Wanneer: donderdagavond 19.45 - 22.00 uur vanaf 1 oktober 2012
Na jaren barbershop en close harmony nu tijd voor een nieuwe dirigent, nieuwe naam en nieuw repertoire en nieuwe leden.
Reacties naar Annemieke Nollen: annemiekenollen{at}live.nl 0570-543179 of Dienke Cazemier: dienke.cazemier{at}concepts.nl

^

120852 (Amersfoort) Theaterkoor Voice Box zoekt 2e dirigent

Met ingang van het nieuwe seizoen is Theaterkoor Voice Box met tachtig enthousiaste leden op zoek naar een tweede koordirigent om samen met een collega dirigent ons koor te leiden.
Er wordt gestreefd naar een mix van een derde klassieke muziek, een derde wereldmuziek en een derde popmuziek. Sommige stukken worden a capella gezongen, andere worden begeleid. Bij Voice Box is ook veel te zien. Elke voorstelling kent een theatraal concept, ingevuld met bewegingen, mimiek, verplaatsingen, verrassende kleding, grime, attributen en spectaculaire gebeurtenissen. Theaterkoor Voice Box speelt en zingt op ongebruikelijke en verrassende locaties. Voice Box heeft een grote voorstelling in juni en repeteert op dinsdagavonden afgezien van de schoolvakanties.
Ben jij de professionele koordirigent die ons koor komt versterken? Stuur je motivatie en cv naar: secretaris{at}voicebox.nl   Zie voor meer informatie: www.voicebox.nl

^

120851 Het Klein Amersfoorts Koor zoekt een artistieke ruggegraat!

Het Klein Amersfoorts Koor gaat binnenkort afscheid nemen van haar dirigent, Grigori Sarolea. In november 2012 willen we graag verder met een nieuwe veelkleurige muzikaal leider. Iemand die:
- weet wat hij/zij wil, en frisse ideeën heeft over een passend repertoire.
- dirigeren beschouwt als iets wat meer is dan zanginstructies geven.
- een brede repertoirekennis bezit en mee kan denken over voorstellingen en concepten.
- om weet te gaan met eigen inbreng van het koor.
- in bezit is van een diploma koordirectie en affiniteit heeft met -en ervaring in de amateurmuziek.
- kan motiveren, stimuleren en uit ons koor kan halen wat “erin” zit.
- het sociale aspect niet uit het oog verliest.
-uiteraard bereid is om op maandagavond in Amersfoort te repeteren.
Het Klein Amersfoorts Koor (momenteel bestaande uit 4S, 4A, 4T, 3B) zingt al ruim 18 jaar muziek die goed past bij de groep. Een mix van a capella klassieke en lichte muziek bevalt ons goed, waarbij "klassiek" een ruim repertoire omspant en waarbij lichte muziek van alles kan zijn maar geen klassieke pop. Onze ambities passen in de regel goed bij onze capaciteiten: we hebben een rijke historie aan concerten en projecten, maar weten ook wel ongeveer waar de grenzen liggen van onze vocale vermogens en de inzet die we kunnen leveren. Om een indruk te krijgen, verwijzen we naar onze website - www.kleinamersfoortskoor.nl.
Na ons geslaagde optreden van afgelopen mei met "De Dag Dat" - compleet met stadswandelingen, optredens op 3 locaties in 1 concert , eigen instrumentale begeleiding en 2 solozangstukken-, hebben we voor het komende seizoen gekozen voor spelen met het thema "opera". Hiervoor hebben we diverse ideeën die nog geheel uitgewerkt moeten gaan worden.
Wij zoeken een dirigent die ons hierbij - en met toekomstige projecten - kan ondersteunen op een manier die bij ons koor past. Een onderdeel van de sollicitatie zal zijn om in oktober 2012 een workshop voor ons koor te verzorgen, waarbij het doel tweeledig is:
1. wederzijdse kennismaking tussen koor en dirigent en
2."spelen rondom het thema opera" oppakken in de workshop, waarbij ideeën van de dirigent en koor aan bod komen.
Wie wil, kan zich aanmelden bij: Ineke Fikkert - ifikkert{at}casema.nl, graag met C.V. en motivatie. Sluitingsdatum is 15 september 2012.

^

120753 (Groningen) Hifive zoekt muzikaal leider

In verband met het vertrek van Paul (muzikaal leider en zanger) zoekt Hifive een nieuw muzikaal leider. Wie is Hifive? Sinds 2007 brengt deze Groningse a capellagroep een mix van frisse pop en swingende jazz. In 2010 won Hifive het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. In 2011 zette Hifive een aantal internationale optredens op zijn naam, waaronder een concerttour in Zuid-Korea.
Kijk voor meer informatie op www.vg-hifive.nl.
De muzikaal leider zal de repetities leiden en bepaalt in overleg met de zangers het repertoire. Tijdens de repetitie ligt de nadruk op samenzang, klank, timing en afwerking. Wat vragen wij? Ervaring met meerstemmig zingen en het leiden / coachen van vocal groups.Affiniteit met verschillende hedendaagse muziekstijlen, waaronder soul, R&B, jazz, rock en pop. Wil je meer informatie over deze functie? Stuur dan een e-mail naar info{at}vg-hifive.nl

^

120752 (Nijverdal/Hellendoorn) Popkorn zoekt een nieuwe dirigent(e).

Ons koor bestaat uit 39 leden en wij repeteren in Hellendoorn. De muziekstijl is popmuziek. Wij zoeken een ervaren of beginnende dirigent (m/v) voor circa 2 uur per week en af en toe een vergadering. Onze vaste repetitieavond is op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.
Wij vragen van onze dirigent dat hij/zij:
- Een muzikale achtergrond heeft, dat wil zeggen een conservatoriumopleiding (school­muziek/koordirectie), hiervoor in opleiding is, of gelijkwaardige scholing/ervaring heeft.
- Duidelijke affiniteit heeft met en/of geschoold is in lichte muziek, met name popmuziek.
- In staat is om adequaat leiding te geven.
- Meerstemmig kan instuderen.
- Werken aan een goed muzikaal niveau weet te combineren met een plezierige enthousiaste sfeer.
- Bereid en kundig is om in samenwerking met het bestuur en de muziekcommissie een muzikaal/artistiek beleid uit te stippelen.
- Daarnaast gaat de voorkeur uit naar iemand die door middel van een piano het koor kan begeleiden.
Meer informatie bij: Elisabeth Beeris, tel. 06-10213234 of elis.beeris{at}tele2.nl

^

120751 (Wageningen) Musicalvereniging Sempre Sereno zoekt Muzikaal Leider

Voor het seizoen 2012-2013 is de Wageningse musicalvereniging Sempre Sereno op zoek naar een nieuwe muzikaal leider.
Sempre Sereno brengt elk seizoen een volledige musical op de planken met live begeleiding door een combo/orkest. In mei 2013 spelen wij de musical Urinetown. Dit zal begeleid worden door een combo inclusief blazers.
Hoewel Sempre Sereno een muzikaal leider zoekt voor de langere termijn is solliciteren voor alleen het seizoen Urinetown ook mogelijk.
Meer informatie over Sempre Sereno en de functie van muzikaal leider is te vinden op www.sempresereno.nl.

^

120655 (Oosterhout NB) Gezocht; enthousiaste repetitor of dirigent (in opleiding)

Treble & Bass, een enthousiaste ambitieuze zanggroep in Oosterhout (NB) zoekt een (meezingend) repetitor of dirigent in opleiding voor donderdagavond.
In september 2011 is zanggroep gestart met het doel om een gevarieerd repertoire op te bouwen met jazzy en mooie easy listening songs.
Daarnaast is er ruimte voor een verrassende kwinkslag. De groep bestaat uit 12 ervaren zangers en zangeressen die allemaal in staat zijn zelfstandig muziek in te studeren maar het wordt pas echt mooi als de puntjes op de i worden gezet door een enthousiaste repetitor/dirigent.
We zoeken iemand die er zin in heeft deze uitdaging met ons aan te gaan en samen een, voor Oosterhout, unieke zanggroep te creëren. Meer informatie over deze gezellige groep via zanggroep.treble.and.bass{at}gmail.com
Ben jij de repetitor die we zoeken laat dan van je horen!
Met vriendelijke groet, Namens Treble & Bass: L. van Dongen.

^

120653 (Groesbeek) Koor Vivace zoekt zo spoedig mogelijk een Dirigent/Pianist

Ons koor bestaat uit 30 leden in leeftijd variërend tussen de 25 en 50 jaar. Ons hoofddoel is om populaire, moderne nummers te zingen en projectoptredens in het theater te maken. Ook zingen wij een aantal keer per jaar in de kerk in Groesbeek. Onze vaste repetitieavond is op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur.
Wij vragen:
· een enthousiaste dirigent die tevens op de piano kan begeleiden
Wij bieden:
· een enthousiaste en gezellige groep zangers en zangeressen
· een passende beloning
Belangstelling?
Mail dan naar vivacegroesbeek{at}hotmail.com
Voor meer informatie zie onze website: www.vivacegroesbeek.nl

^

120652 (Druten) Amusementskoor Choke zoekt een dirigent voor de dinsdagavond.

Wij zijn een enthousiast gemengd vijf stemmig koor met 45 leden. Wij zingen populaire, wereld muziek en musical medley's gebruik makend van muziek banden. Bij onze uitvoeringen dansen wij en beelden soms ook uit wat wij zingen.
Choke is georganiseerd met een bestuur en verschillende commissies. De dirigent is adviseur van de repertoirecommissie.
Wij zoeken een dirigent die:
- enthousiast de verschillende stemgroepen kan integreren
- ons muzikaal verder kan ontwikkelen
- de keuze van ons genre ook aanspreekt
- overwicht heeft en een goede methode om zijn kennis en kunde over te dragen
- in het bezit is van een conservatorium opleiding (schoolmuziek/koordirectie), of gelijkwaardige opleiding
- zelf kan arrangeren en zichzelf kan begeleiden op een piano
- gebruik kan maken van verschillende werkvormen
- onze optredens dirigeert (4-6 per jaar)
Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar j.lodder{at}compaqnet.nl. Er zal met het bestuur een gesprek gevoerd worden en de dirigent zal gevraagd worden bij enthousiasme van beide partijen een proefrepetitie te geven.
Website: www.amusementskoorchoke.nl

^

120651 (’s-Hertogenbosch) Barbershopkoor Duketown Barbershop Singers zoekt een nieuwe dirigent

DBS is een enthousiast barbershopkoor met ongeveer 40 leden, voor wie het streven naar een goed kwalitatief niveau net zo belangrijk is als een goede sfeer, gezelligheid en plezier in het zingen. DBS zoekt een dirigent met een gedegen muzikale achtergrond: een conservatoriumopleiding (schoolmuziek/koordirectie) of daaraan ongeveer gelijkwaardige scholing/ervaring. Ervaring met a-capellakoorzang en/of barbershop is een pre.
De dirigent moet in staat zijn om zowel het gehele koor als ook individuele leden te stimuleren om een betere prestatie te leveren en waar nodig ook aan te spreken op die prestaties. Gelet op het karakter van barbershop is gevoel voor “performance” een must.
De Duketown Barbershop Singers repeteren op dinsdagavond van 19.45 tot 22.15 uur. Het koor treedt ongeveer 8 tot 10 keer per jaar op. Van de dirigent wordt verwacht dat hij/zij het merendeel van de optredens zelf dirigeert.
Belangstellenden kunnen informatie inwinnen en hun interesse kenbaar maken bij de voorzitter van DBS, Gert-Jan Verhoeven, via e-mail (gjp.verhoeven59{at}gmail.com) of telefonisch (0162-435567).
Meer achtergrondinformatie op www.duketownbarbershopsingers.nl

^

120551 (Harderwijk) Barbershopkoor Dolphin Barber Mates zoekt in het najaar van 2012 een nieuwe dirigent

We zijn een groep van zo'n 25 enthousiaste heren, die voornamelijk barbershopnummers ten gehore brengen. Naast het vocale gedeelte is in de barbershopstyle de presentatie ook een wezenlijk onderdeel.
Van onze nieuwe dirigent verwachten we dat hij/zij bekend is met barbershop of zich daarin wil verdiepen. Opleidingen, dirigentenweekenden en workshops worden regelmatig aangeboden door de landelijke barbershoporganisaties. De repetitieavond is op de woensdagavond, de donderdagavond is bespreekbaar. Kijk voor nadere informatie ook eens op onze website: www.dolphinbarbermates.nl of neem contact op met Kees de Kool, telnr. 0342-472545.
Belangstellenden kunnen reageren tot 7 juli via dekoolvermeulen{at}upcmail.nl of C. de Kool, Beethovenlaan 11, 3781 TL, Voorthuizen.

^

 

 Koor zoekt regisseur / choreograaf / arrangeur  ^ 

 

120761 (Nijkerk-Amersfoort) Arrangeur gezocht voor startende close-harmony groep!

Voor onze startende close-harmony groep in de regio Nijkerk-Amersfoort zijn wij op zoek naar een arrangeur die ervaring heeft met het (her)schrijven van muziek voor een zes stemmige groep.
Het genre waar we ons op zullen richten is; pop, singer-songwriter, soul, jazz en rock. Kun je naast arrangeren ook zingen (tenor of bas)? Dan ben je ook van harte uitgenodigd om te reageren!
Ken of ben jij het (multi)talent dat wij zoeken of heb je vragen naar aanleiding van deze advertentie? Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. Ons e-mailadres is: zanggroep{at}nachos.tk
We kijken er naar uit om te ontdekken wat we elkaar te bieden hebben.

 

 

 Koor zoekt muzikanten / begeleiders ^ 

 

120971 (Gelderland) Gospelkoor zoekt band

Wij zijn een pas beginnend gospelkoor. We hebben voldoende leden, een enthousiaste dirigente en een goede pianist. Nu zoeken we nog een band/ gitarist/ drummer die ons wil(len) begeleiden bij optredens, waarschijnlijk ongeveer 5-10x per jaar. We denken vooral aan hobbyisten uit de provincie Gelderland. www.facebook.com/gospelkoortobelieve. gospelkoortobelive{at}gmail.com

^

120871 (Loon op Zand) Zanggroep Kwint zoekt pianist

Zanggroep Kwint is op zoek naar een pianist ter vervanging van de huidige pianist, die ons helaas niet langer kan begeleiden vanaf januari 2013. Onze repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00-22.30 uur bij het pannenkoekenrestaurant "De Financien" te Loon op Zand.
Ben jij die enthousiaste persoon die in een paar weken de muziek onder de knie heeft en het leuk vindt ons te begeleiden zowel bij repetities als bij optredens? Zou jij je thuis voelen in een gezellige en ongedwongen sfeer van muziekmakende koorleden?
Dan zou het goed kunnen dat je in ons ‘Kwint clubke’ past. We horen graag van je via info{at}zanggroepkwint.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

^

120771 (Best e.o.) Pianist gezocht!

Zang- en theatergroep KLIK (www.vocalklik.nl) uit Best e.o. is op zoek naar een pianist ter vervanging van de huidige pianist, die door studie ons helaas niet langer kan begeleiden tijdens de repetities op de woensdagavond van 20.15-22.15 uur in Zijtaart (Veghel).
Ben jij die enthousiaste persoon die bladmuziek kan lezen, in een paar weken de muziek onder de knie heeft en het leuk vindt ons te begeleiden? Voel jij je thuis in een ongedwongen sfeer waarin we met elkaar met veel plezier en gedrevenheid muziek maken?
Dan heb jij met ons een KLIK. We horen graag van je via: info{at}vocalklik.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 Dirigent zoekt koor  ^ 

 

120292 John Muller - regio Zuid-Holland, Utrecht

Dirigent in het bezit van diploma Meerjarige Dirigenten Opleiding heeft momenteel weer tijd voor een nieuw koor. Liefst in de regio Zuid Holland/Utrecht.
Genre: A capella, Musical, Operette.
Ik ben geen pianist, maar gebruik wel piano of keyboard bij het instuderen.
Niet op woensdagavond.
Interesse? Bel met John Muller, 06-44434602.

^

120291 Wim van der Meer - regio Apeldoorn / Gelderland

Enthousiaste (amateur)dirigent met ca. 10 jaar ervaring bij een (eenvoudige) cantorij, recent in bezit van Basiscursus 1 (KCG) en doende met Basiscursus 2 (afstuderen deze zomer) zoekt een enthousiast koor in de wijde omgeving van Apeldoorn (Gelderland). Bereikbaar via: wjvdmeer(at)solcon.nl

^

100893 Alexej Romanov, professionele dirigent/pianist met ruime ervaring is beschikbaar in de regio's Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Overijssel.

Repetities met pianobegeleiding, werk met een oefenrooster, arrangementen, bladmuziek, oefen-CD's etc. Meer informatie is te vinden op de website: www.efre.nl

^

100892 Lex Hakker - Regio Z-H/N-H

Dirigent/arrangeur met ruime ervaring zou zich graag als dirigent/muzikal leider verbinden aan een popkoor of a capella-koor op de maandagavond. Dertig/veertig km. reizen vanaf Leiden is geen bezwaar. Kijk voor CV op: [nl.linkedin.com]
E-mail: lexhakker{at}hetnet.nl

^

100891 Erwin Last - Hoorn en omgeving

Muziekleraar en dirigent met getuigschrift DLV zoekt nog twee koren (bij voorkeur SATB en TTBB) op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond, eventueel dinsdag- en donderdagmiddag. Reacties: erwin.last{at}kpnmail.nl

^

091191 Marieke Duin - omgeving Hoorn, Alkmaar

Enthousiaste dirigente / pianiste met veel ervaring heeft nog ruimte voor een koor erbij (lichte muziek), omgeving Hoorn, Alkmaar, Noord Holland. Kijk op www.mariekeduin.nl voor meer info.

 

 Koor wil optreden / dubbelconcerten  ^ 

 

120431 Zweedse topgroep Vocal Six op tournee in Europa

After a busy 2011 with tours in Scandinavia and concerts in Germany, Austria, Malta, Slovenia and Slovakia we would love to visit some more venues in Europe. Vocal Six´ shows are filled with high class a cappella combined with a lot of energy and humor. We are also giving a lot of workshops to choirs and vocalgroups. All of our members are educated musicteachers and singingcoaches. For a taste of our show please check out: www.youtube.com/watch?v=WGFYT630Xv8 and www.youtube.com/watch?v=plK65P0boBA, or visit our website www.vocalsix.com

 

 

 Organisator zoekt koor / gastoptredens  ^ 

 

120721 Singer-Songwriter Stefan van de Sande zoekt voor een concert tour in december 2012 nog enkele (vrouwen) koren die samen met hem een concert willen verzorgen.

Het gaat om de volgende plaatsen: Utrecht, Zwolle, Lelystad, Den Bosch, Haarlem, Den Haag en Middelburg. Koren uit de desbetreffende provincies mogen ook reageren. De bedoeling is om samen een concert in een kerk te verzorgen wat in het teken staat van zijn nieuwste album. Twelve Red Roses! De lokaties zijn bekend.
Het koor heeft de mogelijkheid om 3-4 eigen werken te doen en samen met Stefan 5 werken die op bladmuziek worden aangeleverd en die zijn gearrangeerd door een dirigent-componist die met koren werkt . Er is in overleg veel mogelijk. Er zijn al diverse koren die ingestapt zijn en erg enthousiast zijn over het concept.
Vanwege het bijzondere en unieke karakter van de tour zal nadere informatie op verzoek worden verstrekt aan belangstellenden.
Interesse? Mailen naar stefanvandesande{at}yahoo.com

 

 

 Workshops, cursussen, zangweken  ^ 

 

120684 workshopdag Rock 'n Pop Effecten 22 september Ammersfoort

wil je eindelijk leren grunten en high screams leren maken? Zingen met een ruig rauw randje, maar wel op een gezonde manier? Singasong.nl organiseert een workshopdag Rock 'n Pop Effecten waarin je leert hoe de technieken van Estil Voice Training je kunnen helpen om wel die te gekke sound te maken terwijl je zingt, maar waarbij je je stem gezond houdt.
Misschien zing je zelf niet in het rockgenre maar heb je wel leerlingen of cliënten die baat zouden hebben bij coaching over verantwoord stemgebruik tijdens het rocken? Deze workshopdag is uitermate leerzaam voor zangers, zangpedagogen en logopedisten. Aanmelden? Ga naar www.singasong.nl en vul het online aanmeldingsformulier in.

^

120881 Inspirerende introductie Workshop EVT zangtechniek!

Wil je een kijkje nemen onder de motorkap van jouw stem? Wil je effectieve zangtechnieken leren? Wil je waardevolle, persoonlijke zangtips? Schrijf je dan in voor de EVT (Estill Voice Training) workshop. Deze ervaringsgerichte workshop wordt gegeven door Juliette Dumoré (Certified Master Teacher EVT en koordirigent) van Dumo Sound.
Wanneer: Zaterdag 15 september van 13.00 uur tot 17.00 uur in Eefde (nabij Deventer).
Kosten € 60,00 excl. BTW (jonger dan 21 jaar, 0 % BTW). Aanmelding en info via e-mail: info{at}dumosound.nl of kijk op www.dumosound.nl

^

120383 Zangcursus 'HartsTocht naar het Oosten', seizoen 3 - najaar 2012

Zigeunerliederen uit de oostelijke windstreken van Europa; 12 weken wereldmuziek zangcursus met een concert als eindproductie o.l.v. docent Tatiana Lina.
Als deelnemer studeer je prachtige Roma liederen uit verschillende Oost-Europese landen. Je ontdekt daarbij het karakter en de emotionele inhoud van de liederen en ook jouw 'zigeuner' ziel die kan klagen en treuren, maar die ook kan feesten en lachen. We gaan de cursus afsluiten in een kleurrijke openbare concert in de Noorderkerk in Amsterdam met gastoptredens en open podium.
Data: 24-09; 1, 8, 15, 22 en 29-10; 5, 12, 19 en 26-11; 3 en 10-12.
Locatie: Het Claverhuis, Elandsgracht 70, Amsterdam
Tijd: Wekelijks, maandag avond; 19.30 - 22.00
Slotconcert: Vrijdag 14 December 20.00; De Noorderkerk, Noordermarkt 48, Amsterdam
Cursusprijs: € 250,--
Informatie & aanmeldingen: mail{at}tatianalina.com of 020-6916159 / 06-40046734. Meer informatie: www.tatianalina.com

^

120582 Gölenkamp (D) Zang en stemexpressie weekend 5-7 oktober 2012

In een mooie lokatie net over de grens werk je aan materiaal dat je zelf uitkiest en van tevoren voorbereidt. Daarnaast bieden we je oefeningen om je zintuigen te scherpen en je kleurenpalet in klank en stemgebruik te vergroten en verfijnen.
Les van 2 ervaren trainers: Julie Scott en Roeland Drost.
Kosten: € 295,- incl BTW voor 2 overnachtingen op kampeerplek, eigen kampeermateriaal mee; maaltijden verzorgd.
Meer informatie: http://scottdrost.nl

^

120482 Nieuwe cursussen Singasong

03 nov. ‘12 Themadag Belting Groningen
10:00-16:00 | Muziekorganisatie Noord te Groningen | € 85,-
29 dec. ‘12 Themadag Klassiek/ Legit Amsterdam
10:00-16:00 | MuzyQ Amsterdam) | € 85,-
Meer informatie: www.singasong.nl

^

120882 Inspirerende EVT Workshop voor gevorderden!

Wil je leren om de basis EVT technieken te combineren tot 'voice qualities'? Wil je meer advies en training van de technieken voor persoonlijke toepasbaarheid?
Schrijf je dan in voor de EVT (Estill Voice Training) gevorderden workshop. Deze workshop wordt gegeven door Juliette DumorÈ (Certified Master Teacher EVT en koordirigent). Deelname is mogelijk voor degenen die de EVT introductie workshop hebben gevolgd of elders een EVT cursus hebben gevolgd. Wanneer: Zondag 4 november van 13.00 uur tot 17.00 uur in Eefde (nabij Deventer).
Kosten € 60,00 excl. BTW (jonger dan 21 jaar, 0 % BTW). Aanmelding en info via e-mail: info{at}dumosound.nl of kijk op www.dumosound.nl

^

120681 Huismuziek Music Mix weekend 17-18 november

Met onder meer:
- Afrikaanse zang, zing op de beat van je hart met Bobby Gouveia!
- Love songs van Burt Bacharach, tientallen muziekhelden als Aretha Franklin en Diana Krall zongen ze, jij kunt dat nu ook doen. Onder leiding van Harry de Beer.
- The American Songbook. De roots van de moderne popmuziek bestuderen met Mark Söhngen. Amerika, met een tikje Europese invloeden.
Meer informatie: www.huismuziek.nl

^

120682 KIJK Levenskunst biedt verschillende ZangWerkPlaatsen voor koren en individuen om zanglef en vrijheid te vergroten.

Dit kan in Kampen, in de WerkPlaats aan de Buitensingel 1, of op een zelf gekozen locatie. Mogelijkheden: WerkPlaats Stemexpressie (waarin gespeeld wordt met tekst, lichaam en stem), WerkPlaats PIOEN (waarin Prachtige, Innovatieve, Originele en Expressieve Nummers gemaakt worden), WerkPlaats LijfLied (waarin je met lichaam/hart/ziel jouw Lied laat horen), WerkPlaats Singer-Songwriter (waarin je vanuit eenvoud je eigen tekst en melodie schrijft). Voor meer informatie: www.kijk-levenskunst.nl, Jolanda Mulder, 038-3325697. Uurtarief voor koren € 75,-, ex BTW. Individueel meedoen aan WerkPlaatsen in Kampen: € 25,- per dagdeel.

^

120981 Masterclasses voor arrangeurs door Jetse Bremer vanaf 10 oktober 2012

Jetse Bremer, de meest gezongen arrangeur van Nederland, zal in samenwerking met BALK een masterclass arrangeren geven. De masterclass is bedoeld voor arrangeurs, die al veel ervaring hebben, maar nog wat inspiratie en nieuwe ideeën willen opdoen. Er wordt gewerkt met de arrangementen die de deelnemers aandragen. Verder wordt er veel aandacht besteed aan polyfonie in de arrangementen.
De data zijn: 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december 2012, 16 en 30 januari 2013. Tijdstip: 10.00-14.00 uur.
De cursus zal plaatsvinden bij ZIMIHC in Utrecht. De kosten bedragen euro 350,00 voor dirigenten, die bij BALK lid koren zijn aangesloten of euro 400,00 voor niet-BALK leden.
Een inschrijfformulier en nadere informatie kunnen worden aangevraagd bij Marcelle Hermsen van het BALK bureau administratie{at}balknet.nl
N.B. De inschrijving sluit op 1 oktober 2012.
Zie ook: www.jetsebremer.nl.

^

120982 BALK Presentatieworkshop op herhaling op 12 januari 2013

De workshop Presenteren van september vorig jaar was volgens de deelnemers superleuk en leerzaam (zie verslag 2011). Tijd voor een herhaling dus. Eva van Rooijen en Marlous Luiten (ex-Femmage) zullen op 12 januari 2013 in het Icoon Theater in Amersfoort een nieuwe presentatieworkshop geven. In twee dagdelen (’s ochtends en ’s middags) wordt er veel geoefend en geleerd:
- wat straal jij uit als presentator?
- hoe maak (en houd) je contact met het publiek?
- hoe speel je in op onverwachte gebeurtenissen?
- hoe bereid je je goed voor?
Presenteren is leuk en natuurlijk ook spannend om te doen. Enige aanleg is wel gewenst. Je moet je thuis voelen op een podium.
BALK is altijd op zoek naar geschikte presentatoren voor haar regionale en landelijke festivals. Je betaalt als cursust een deelnamebedrag, die je terug kunt verdienen (evt. stapsgewijs) als je een presentatie op 1 van onze festivals op je neemt. Op die manier kunnen cursisten ervaring opdoen op onze podia en hun cursusgeld terugontvangen.
Het bedrag van deelname is € 125,00 voor niet-BALK leden en € 100,00 voor BALK-leden.
Interesse?? Geef je op bij Marcelle Hermsen (BALK bureau) administratie{at}balknet.nl dan ontvang je een inschrijfformulier, waarop je je gegevens + een korte motivatie kunt invullen.
BALK gaat uit van ongeveer 16 deelnemers. Mocht er meer belangstelling zijn dan zal de organisatie de leukste en origineelste motivaties selecteren.

^

120983 Workshop PA-techniek Basis speciaal gericht op koren - 16 maart 2013

In samenwerking met BEN KOOPS Sound Equipment organiseert BALK op zaterdag 16 maart 2013 een één daagse Workshop PA-Techniek Basis speciaal gericht op koren. Een unieke mogelijkheid om de gehele dag bezig te zijn met geluid en de apparatuur. Naast de theorie, is een deel van de dag ingeruimd voor de praktijk.
Er wordt aandacht besteed aan o.a. de volgende onderwerpen: geluid, akoestiek, bekabeling, microfoons, randapparatuur, opbouwen en aansluiten van een eenvoudige PA, monitoring en de soundcheck. Naast de demo's gaan we natuurlijk werken met een koor dat live zal gaan zingen.
Deze Basis workshop is bedoeld voor geluidstechnici die al een beetje ervaring hebben, maar graag de kneepjes van het vak willen leren. Aan het einde van de dag weet u waar de overige '200 knopjes' van het mengpaneel voor dienen. Er is ook voldoende tijd om uw vragen te stellen of uw problemen aan de docent voor te leggen. Het maximale aantal deelnemers is 16.
Deze workshop wordt gegeven in Beekbergen bij Apeldoorn. De kosten voor deze workshop bedragen € 100,00 p.p. voor deelnemers die zijn aangesloten bij een BALK-lid koor. Niet-BALK leden betalen € 125,00 p.p.
Een aanmeldformulier is op te vragen via het BALK bureau: administratie{at}balknet.nl

^

120182 Workshops stemexpressie 'Zomaar Zingen' in Friesland

In deze workshop ga je "zomaar zingen". Dat wat op dat moment ontstaat. Je ademt in, en bent benieuwd welke klank er bij de uitademing te horen is. Spannend. Je luistert. Bij de volgende uitademing komt er weer een klank. Misschien dezelfde, misschien een andere. Luister, geniet en laat je meenemen door de klank. Zit hier muziek in? Wie weet! Een klank, een eenvoudig stukje melodie, een ritme, het kan allemaal dienen als vertrekpunt. Je zult verbaasd staan waar je fantasie je brengt. Bewustzijn, aandacht en vooral met plezier je stem gebruiken, dat is waar het om draait in deze workshop. Als je zangervaring hebt is dat mooi meegenomen, maar het is beslist niet noodzakelijk.
Er is elke maand een workshop in Leeuwarden en een in Sneek, altijd op zondag van 20.00-22.00 uur. Kosten: € 15,-- of zoveel meer of minder als je wilt of kunt betalen. Meer informatie en opgave via www.stemmenmakerij.nl.

^

120685 KOORPERFORMANCE

Petra Andriessen: "Voor mij gaat een goede koorperformance niet over dansen, of iedereen exact in het gelid. Het gaat over plezier uitstralen, zingen met intentie, contact maken met je publiek. Met veel enthousiasme begeleid ik de koorleden. Het is een feest om te zien wat muziek doet met mensen en helemaal wat ze kunnen bereiken als ze durven te performen. Ook hier gaat het mij niet per se om de danspasjes. Wat ik wil bereiken met een koor is de lol in zingen en de betekenis van de woorden zichtbaar maken."
Wil je ook de performance van je koor een boost geven met een workshop, neem dan contact op via www.koorcoach.nl. Graag tot ziens!

^

120183 ZING MEE! – cursus: groepszangles voor beginners en gevorderden.

Wat? Groepszanglessen in masterclass setting met aandacht voor het individu. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: houding, ademhaling, klankvorming, samenzang, interpretatie en presentatie.
Voor wie? Voor beginners, gevorderden en bestaande kleine zanggroepen.
Waar? In de zangstudio van Liefde voor Muziek in Almere Buiten, Karmozijnhof 23.
Wanneer? Op donderdagavond, vrijdagavond of zaterdagmiddagen vanaf februari 2012. Mits er voldoende deelnemers zijn, minimaal aantal per groep is 4.
Hoe? In een serie van 6 lessen, van elk 2 uur. In een sfeer van ruimte voor jezelf en elkaar met koffie/thee en wat lekkers. Iedereen komt solistisch aan bod en leert ook aan de hand van de ervaring van de anderen. Ook zullen we samen een meerstemmig stuk instuderen. De laatste les zullen we elkaar het geleerde laten horen in een kleine presentatie.
Waarom? Je leert niet alleen door zelf te doen, maar ook door te kijken naar hoe anderen het doen. Ik noem dat ‘muzikale kruisbestuiving’. Je wisselt ervaringen uit en de angst om voor publiek te staan en gezien te worden verdwijnt eerder dan als je privéles hebt. Bovendien is het ontzettend leuk om samen te zingen! Hoeveel? De kosten voor de totale cursus zijn € 175,00 per persoon, bij de eerste les te voldoen.
Door wie? Zangcoach en zangeres Marjolein van Tongeren, werkzaam als zangcoach in haar eigen zangstudio Liefde voor Muziek en o.a. voor stichting ZINspelers. Meer info: www.liefdevoormuziek.nl en www.marjoleinvantongeren.nl

 

 

 Te koop & te huur  ^ 

 

110941 Popkoor Njoy uit Breda biedt gebruikte partituren te koop aan.

Voor meer informatie kun je terecht bij erikenmanon{at}casema.nl. De prijs wordt bepaald n.a.v. hoeveelheid en kwaliteit. Het gaat om de volgende nummers: A Disney Silly Sing along, ABC, Ain't no Mountain High Enough, All Around my hat, Alles wat ademt, Bring it all back, Best of Bond, Bohemian Rhapsody, California Dreaming, Dancing Queen, Dansen op de vulkaan, dromen zijn bedrog, Dust in the wind, Falkland green, flashdance - what a feeling, forever motown, goodnight saigon, go like elijah, hemel en aarde, iedereen is van de wereld, it's summertime, i'm a train, king herod's song, mandela, mexico, niet of nooit geweest, night fever, oh happy days, one (chorus line), opzij, opzij, opzij, respect, shout, tears in heaven, there's no business like show business, to my father's house, the rhythm of life, verdronken vlinder, verliefd zijn, vriendschap, wat een wonder, we all stand together, we go together, you can't hurry love, zaterdag, ze ziet me niet, zwart wit.

Naar ^ boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor informatie over het insturen van zoekertjes   >>>>>>>
 
 
 
 
 
Plaatsing van zoekertjes is een gratis service van BALK.
 
Zoekertjes blijven minimaal drie maanden op deze pagina staan. Elk Zoekertje wordt bovendien eenmalig kort vermeld in de eerstvolgende BALK nieuwsbrief.
 
Voor Zoekertjes geldt m.i.v. 16 april 2010 een maximum lengte van 150 woorden. Langere teksten kunnen door de redactie worden ingekort.
 
Help deze pagina actueel te houden door te laten weten wanneer je Zoekertje verwijderd kan worden.
 
 
BALK antispambeleid
 
Wist je dat meer dan 90% van al het e-malverkeer wereldwijd bestaat uit ongewenste massamailings (spam)?
 
BALK wil automatische zoekprogramma's geen kans geven adressen te verzamelen voor het verzenden van spam. Daarom wordt op deze website standaard het 'apestaartje' in e-mailadressen vervangen door {at}
 
Omdat browsers de link naar de e-mailadressen zo niet meer kunnen vinden, moet je deze zelf invoeren in je e-mailprogramma:
no{at}spam.nl wordt dus: no@spam.nl
 
Een kleine moeite voor de oplossing van een groot probleem!