Weergave niet optimaal? Bekijk de nieuwsbrief online!  »
Kun je zingen, zing dan mee!
BALK Nieuws juni 2018
Hoi beste zangliefhebber,

Hier is weer een nieuwe BALK Nieuws, speciaal voor jou! Ook bij BALK hebben we gekeken naar de nieuwe "privacywet" en wat dat voor ons en onze leden betekent. Hierover vind je meer in deze nieuwsbrief.

Zoals je van ons gewend bent, staat deze BALK Nieuws weer vol informatie en natuurlijk de agenda met concerten, musicals en festivals voor de komende weken. We wensen je weer veel leesplezier en doe er je voordeel mee!

Sluit je aan en doe mee met alles wat BALK te bieden heeft en hopelijk is deze nieuwsbrief weer een leuk vertrekpunt voor je favoriete hobby: zingen!
Ontvang je deze nieuwsbrief als contactpersoon van een koor of groep? Dan nodigen we je uit hem door te mailen naar alle leden, zodat zij zelf ook een gratis abonnement kunnen nemen. Nogmaals, veel leesplezier!
Geluid uit mijn jeugd

Afgelopen zaterdag stond ik eindelijk weer eens in Paradiso. Vaak was ik er met de Paradiso Korendagen en kan mij nog een concert herinneren van Radiohead, in 1997, nog voor ze heel erg bekend werden.

Dit keer echter was ik er voor een ander geluid. Ben Folds. Een geweldige muzikant die al jaren (eerst met Ben Folds Five en later solo) heel fijne en vernuftige liedjes maakt. Hij was er alleen met een vleugel. En terwijl hij begon met zingen trokken bij mij de herinneringen van twintig jaar voorbij. Want wat is muziek toch een sterke ‘memorizer’.

Door zijn geluid kwamen bij mij weer situaties, gevoelens, personen, ja, zelfs geuren naar boven die allemaal gekoppeld waren aan bepaalde gebeurtenissen. En dat hij The Sing Off in Amerika groot heeft gemaakt en een voorvechter is van a cappella muziek, maakt het alleen nog maar meer bijzonder. Google ‘m maar. Ben Folds.

 

Pepijn Lagerwey | directeur BALK


 
Verscherpte privacy-regels van kracht

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht voor alle organisaties die gegevens van personen bewaren. Deze (EU)-verordening stelt regels voor bescherming van alle soorten persoonsgegevens, zowel in digitale bestanden als in mappen op een plank. Neem je niet de vereiste privacy-zorgvuldigheid voor persoonsgegevens in acht, dan kun je daar als organisatie aansprakelijk voor gesteld worden en een boete krijgen. 

 

BALK meent dat het voor onze zangwereld met deze verordening niet zo’n vaart zal lopen. De privacy-bescherming richt zich primair op facebook en andere sociale media, webwinkels, gezondheidsorganisaties, servicediensten. Maar het is wel netjes dat je vertrouwelijk met persoonsgegevens omgaat! Dat moest al onder de Wet bescherming persoonsgegevens, maar krijgt nu extra aandacht onder de AVG.

 

Lees hier verder om de check te doen voor jouw koor/groep ►


 
BALK Inside

Nieuwe leden

Dit zijn de nieuwste leden van de BALK familie:

 

Mannenkoor Maydoon Tilburg (foto) - MAYDOON is een Iers mannenkoor dat zich richt op het zingen en maken van Ierse folkmuziek. Hierbij is sfeer en gezelligheid net zo belangrijk dan goed zingen en/of muziek maken. Het repertoire loopt van pub songs, meezingers tot gevoelige Ierse ballads.

Zanggroep Dirk Eindhoven - Zanggroep Dirk is een popkoor uit Eindhoven. Samen met onze band zetten we spetterende optredens neer. 

 

WELKOM!!


 
BALK Festivals 2019

We hebben een paar hele mooie data voor jullie voor volgend jaar:

BALK festival Oost 9 februari 2019

BALK festival West 18 mei 2019

 

En last but not least:

BALK TOPfestival 9 november 2019

 

Zet ze in je agenda!!

 

Voor overige festivals, check de festivalagenda! ►


 
BALK Educatie

Nieuwe Basiscursus Dirigent Licht Vocaal

In september 2018 gaat er weer een nieuwe Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BDLV) van start. Onder leiding van Rogier IJmker wordt aandacht besteed aan stemgebruik en dirigeertechniek, maar ook wordt gewerkt aan het verbeteren van je muzikale voorstellingsvermogen en repetitietechniek, aan repertoire en programmering en aan koorregie. 

Klik hier voor meer informatie over cursusdata en deelnamekosten ►

 

Inschrijven voor de BDLV kan tot 10 juli!

 


 
islaŽ pastilles

(Advertentie)

 

Verzorgen en beschermen je stem en je keel, ter ondersteuning van zingend Nederland! isla® pastilles


 
VolKoren.tv: gewoon gratis

Aanmelden bij VolKoren.tv is tegenwoordig gratis! Geen gedoe meer met kortingscodes: gewoon meteen twee weken gratis genieten van de allerbeste koormuziek in alle genres!

VolKoren.tv is hét videoplatform dat de Nederlandse koorwereld in beeld brengt. Festivals als het BALK TOPfestival, de Limburgse Koordagen en de finale van het Nederlands Koorfestival (NKF), professionele koren als het Nederlands Kamerkoor en Cappella Pratensis, ze zijn allemaal terug te zien bij VolKoren.tv

Je kunt vanaf registratie twee weken helemaal gratis alles bekijken. Elke week komen er weer nieuwe video’s bij! Is het toch helemaal wat je zoekt? Dan is opzeggen nét zo makkelijk als aanmelden en je zit ook niet vast aan een opzegtermijn. 

Ga naar www.volkoren.tv en klik op ‘Probeer gratis’.


 
BALK-leden winnaars op NKF finale

(op de foto: MAZE, fotografie: Gijs Jacobs)

Zaterdag 2 juni vond in Hengelo de finale plaats van het Nederlands Koorfestival 2018. Wij zijn bijzonder trots op het grote aantal BALKleden onder de winnaars en willen deze allemaal van harte feliciteren met dit mooie resultaat!

 

MAZE o.l.v. Merel Martens is NKF Koor van het Jaar 2018. Merel Martens won tevens de titel Dirigent van het Jaar 2018. De Koornetwerk Nederland Stimuleringsprijs voor beste Jeugdkoor is gewonnen door Giocoso o.l.v. Rita Scheffers. De NKF Publieksprijs 2018 is gewonnen door Zwingin Close Harmony o.l.v. Martin Rudolph.


 
Privacyverklaring BALK

BALK heeft de noodzakelijke maatregelen genomen om de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming te brengen met de voorwaarden van de AVG. Deze maatregelen staan in deze privacyverklaring:

https://www.balknet.nl/28049/stichting-balk/privacyverklaring-balk