Weergave niet optimaal? Bekijk de nieuwsbrief online!  »
Zomerse stilte in aantocht
BALK Nieuws juli 2018
Zoals je van ons gewend bent staat deze BALK Nieuws weer vol informatie en natuurlijk de agenda met concerten, musicals en festivals. Ondanks de naderende stille zomerperiode hebben we veel leuks te melden. Ook kijken we vast vooruit naar optredens en cursussen in september. We wensen je weer veel leesplezier en doe er je voordeel mee!

Sluit je aan en doe mee met alles wat BALK te bieden heeft en hopelijk is deze nieuwsbrief weer een leuk vertrekpunt voor je favoriete hobby: zingen!
Ontvang je deze nieuwsbrief als contactpersoon van een koor of groep? Dan nodigen we je uit hem door te mailen naar alle leden, zodat zij zelf ook een gratis abonnement kunnen nemen. Nogmaals, veel leesplezier!
Stilte

Ik stel mezelf regelmatig de vraag waarom ik bepaalde muziek zo mooi vind. Waarom raakt mij iets, waarom spreekt me dat ene wél aan en dat andere nou juist niet… Zo weet ik, door mij die vraag steeds te stellen, dat ik een grote voorkeur heb voor octaven. Ik ben echt gek op octaven. En daarna dan de kwarten als een heel goede tweede. En kwartstapelingen vind ik ook echt te gek!

 

Maar voor ik in een technisch verhaal beland waarbij iedereen misschien al is afgehaakt, is er nog iets wat muziek in het algemeen zo mooi maakt. En dat is stilte. Stilte vóór de muziek, een rust ín de muziek en stilte ná de muziek. Als muziek de vraag is, dan is stilte het antwoord. En stilte met elkaar maakt het nóg mooier. Dus zoek nu even een stil plekje ergens en lees lekker deze nieuwsbrief.

 

Geniet van de rust.

 

Pepijn Lagerwey | directeur BALK


 
BALK Inside

Nieuws van de webredactie!

Annemarie Homan heeft na zes jaar met veel plezier en energie voor BALK gewerkt te hebben, besloten om te stoppen met het werk als webredacteur. Ze blijft zeker betrokken bij BALK én zingen en dirigeren, dus we zullen vast nog van haar horen. Annemarie, veel dank voor je inzet de afgelopen jaren om onze leden via de verschillende (social)media kanalen op de hoogte te brengen van alle activiteiten bij BALK. Veel succes bij het aangaan van nieuwe uitdagingen!

Het BALK Bureau verwelkomt bij dezen graag de nieuwe webredacteur Christiaan Deurloo. Deze tenor van The Amsterdam Vocals neemt het stokje over. Eind juni is Christiaan aan de slag gegaan en op de website stelt hij zich voor. We heten Christiaan van harte welkom en wensen hem veel plezier en succes bij BALK.


 
BALK Educatie

Nieuwe Basiscursus Dirigent Licht Vocaal

 

In september 2018 gaat er weer een nieuwe Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BDLV) van start. Onder leiding van Rogier IJmker wordt aandacht besteed aan stemgebruik en dirigeertechniek. Ook wordt gewerkt aan het verbeteren van je muzikale voorstellingsvermogen en repetitietechniek, aan repertoire en programmering en aan koorregie. Inschrijven voor de BDLV kan tot en met zondag 15 juli.

 

Direct inschrijven (Google formulier)

Meer informatie over cursusdata en deelnamekosten


 
BALK festivals

BALK festival Oost | 9 februari 2019 | Ulft

Meer informatie is te vinden en wordt nog bekend gemaakt via:

https://www.facebook.com/balkfestivaloost en

https://balkfestivaloost.wordpress.com.

De inschrijving zal medio september 2018 worden geopend!

 

BALK TOPfestival | 9 november 2019 | Rotterdam

Alvast handig om te weten voor de lange termijn planning van jouw groep: het volgende BALK TOPfestival is op zaterdag 9 november 2019.  


 
isla pastilles

(Advertentie)

 

Verzorgen en beschermen je stem en je keel, ter ondersteuning van zingend Nederland! isla® pastilles


 
Bekijk de optredens van BALK-koren tijdens finale NKF

Op zaterdag 2 juni stonden meerdere BALK-koren in de finale van het Nederlands Koorfestival. Alle optredens en clips daarvan zijn nu terug te kijken op VolKoren.tv. 

 

Kijk en geniet van de nummers van MAZE o.l.v. Merel Martens (Koor van het Jaar), Jammin’ o.l.v. Ruben Smits (5e plaats), All Women en vele andere topkoren van BALK! Tijdens het festival was de hele finale al via livestream te bekijken op Facebook. 

 

Aanmelden is eenvoudig en gratis: je kunt vanaf registratie alles twee weken gratis bekijken. En opzeggen is nét zo makkelijk als aanmelden, zonder opzegtermijn. Gewoon genieten dus van het mooiste en beste op koorgebied. 

 

Ga naar www.volkoren.tv en klik op ‘Probeer gratis’.


 
Cursussen en workshops

Part-time opleiding Vocal Leadership​

Op 21 september start de part-time opleiding van Vocal Leadership. In twee jaar tijd krijgen de studenten gedurende 12 weekenden de tools om zich te ontwikkelen tot een inspirerende en innovatieve koordirigent. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor module 1 (3 weekenden). Aanmelden kan tot zaterdag 1 september. Meer informatie vind je op de website van Vocal Leadership.

 

Huismuziek

Vereniging Huismuziek nodigt koorzangers uit om in 7 levels hun muzikale basis voor het zingen in een koor te vergroten. Doe mee aan de dagcursussen Zangerskompas in Utrecht, Groningen en Maastricht, die starten op 22 september. Voor gevorderde zangeressen en countertenoren is er An American Christmas o.l.v. Jetse Bremer op 8 en 15 december, inschrijving hiervoor sluit op 8 september.


 
World Choir Games 2020 in Vlaanderen

De grootste internationale koorcompetitie ter wereld komt terug naar Europa: de World Choir Games 2020 worden gehouden in Vlaanderen. De steden Antwerpen en Gent zijn aangewezen als gaststad voor de 11e editie van de World Choir Games. 

 

Het evenement, dat ook wordt beschouwd als de 'Olympics of Choral Music', vindt plaats van 5 tot 15 juli 2020 en trekt duizenden zangers en zangeressen aan uit Europa en de rest van de wereld. Een evenement dus om in je agenda te noteren! Eerder deed de Nederlandse groep Dekoor zeer succesvol mee: zij werden meerdere malen tot wereldkampioen gekroond.

 

Op zaterdag 14 juli is de sluitingsceremony van de World Choir Games 2018 in Tshwane (Zuid-Afrika). Dan wordt de vlag van de World Choir Games overgedragen aan Vlaanderen, als startschot voor het evenement. Op onze website en via Facebook houden we je tegen die tijd uiteraard op de hoogte. Nu al kun je op YouTube de toekenning aan Vlaanderen en een impressie van de World Choir Games bekijken. Ook kun je de website bezoeken voor meer informatie.


 
Agenda

Voor wat betreft concerten en shows is het duidelijk dat de zomervakantie eraan komt, de agenda loopt langzaam leeg. Vóór de zomer hebben we dit nog voor je:

 

04-07-2018 t/m 14-07-2018 - World Choir Games 2018 - Zuid-Afrika

 

07-07-2018 - Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) - Lunteren

08-07-2018 - Dubbelconcert Amane en Bladgoud - Groningen

 

En in september gaan we verder met:

08 & 09-09-2018 - Korenlint - Haarlem

16-09-2018 - Pedaal Vocaal - Korenfietstocht - Drenthe

 

Zijn jullie hard aan het werk voor jullie concerten en staan ze nog niet in onze agenda? Stuur dan alle info daarover (persbericht + foto) naar redactie@balknet.nl. S.v.p. géén pdf-bestanden.

 

(foto: mOOm photography)