Slagtechniek voor koordirigenten

Slagtechniek voor koordirigenten
Tijs Krammer

Dirigeren is meer dan de maat slaan, maar als je niet weet hoe je de maat moet slaan, is het de vraag of je ooit aan dirigeren toekomt. Slagtechniek voor koordirigenten begint bij de basis en verwerkt de theorie in praktische oefeningen. Ook voor wie al langer voor een koor staat, is het een inspirerend en leerzaam boek. De zorgvuldig vormgegeven slagfiguren zijn glashelder en stimuleren om een persoonlijke slagtechniek te ontwikkelen.

ISBN 978-90-820700-6-4
240 blz.
€ 24,95

Bestellen

Tussen Jou en Mij

cover-tussenjouenmijTussen Jou en Mij. Schrijf- en doeboek voor ouder en kind
Janneke van Bockel

ISBN 978-94-014-4370-8
€ 15,99

Laat je inspireren door de leuke, verrassende en soms spannende vragen, vul lijstjes in, teken, knip & plak en verzamel zo mooie verhalen en leuke herinneringen. Heel veel plezier samen!

Boek bestellen

Uitlegmoeder

omslag uitlegmoederUitlegmoeder. Een puber met autisme in huis
Janneke van Bockel

ISBN 978-94-014-3329-7
€ 18,99

Er zijn weinig boeken over tieners met autisme. Janneke van Bockel gunt je een openhartige inkijk in haar gezin: de eerste verliefdheid, de moeizame overgang naar de middelbare school, het samen – met vallen en opstaan – leren omgaan met autisme.

Boek bestellen

IJskastmoeder

omslag ijskastmoederIJskastmoeder. Een kind met autisme in huis
Janneke van Bockel

‘Opeens begrijp ik waarom ik haar, als ze gevallen is, niet meteen overstelp met troostende woorden en genezende moederzoenen, maar rustig blijf en zeg dat een pleister zal helpen. Zij beleeft de wereld als woest, onstuimig en onvoorspelbaar en vraagt van mij dat ik de kalme haven ben waar ze op adem kan komen. Dáárom ben ik zo koel. Of misschien is cool een beter woord. IJskastmoeder is mijn geuzennaam.’

Op de site van IJskastmoeder staan recensies over het boek.

ISBN 978-94-014-3388-4
€ 18,99

Boek bestellen

Ook beschikbaar als ePub
ISBN 978-90-820-7001-9
€ 9,95

Bestellen als ePub

Uitvindboek voor ouders

cover uitvindboek grootUitvindboek voor ouders. Aha! Zo doe ik dat
Janneke van Bockel & Alice van der Pas

Uitvindboek voor ouders geeft een genadeloos eerlijk kijkje in de keuken van ouders. Het zit boordevol herkenbare anekdotes aangevuld met toegankelijke psychologie van ouderschap. Naadloos aansluitend bij de praktijk van alledag.

Werken, huishouden en kinderen goed grootbrengen: hoe doen ouders dat eigenlijk? Dit boek biedt vaders én moeders – behalve herkenning en inzicht – ook troost: want opvoeden is vaak niet meer dan een beetje aanmodderen en elke dag dapper opnieuw beginnen.

Op Metamama vind je een aantal recensies over het boek.

ISBN 978-90-820-7002-6
€ 18,99

Boek bestellen

Ook beschikbaar als ePub
ISBN 978-90-820-7003-3
€ 9,95

Bestellen als ePub

Ritmische inzingers

cover ritmische inzingersRitmische inzingers
Tijs Krammer

Waar de inzingoefeningen van Meerstemmig inzingen en Harmonisch inzingen vooral gericht zijn op het afstemmen van de klank en intonatie, daagt Tijs Krammer met zijn Ritmische inzingers zangers uit om te werken aan gelijkheid, timing en stijlgevoel. Hij richt zich daarbij specifiek op koren en vocal groups in de lichte muziek.

De 58 spiksplinternieuwe canons zijn vaak geïnspireerd op bestaande nummers, gegroepeerd op muziekstijl, en volgens een superhandig systeem snel in te studeren. Want tijdens het inzingen wil je natuurlijk zo min mogelijk bezig zijn met noten studeren.

Bijkomend voordeel van deze inzingers in canon, is dat zangers binnen één oefening afwisselend de terts, kwint en grondtoon zingen (en daarmee stiekem toch weer werken aan harmonisch bewustzijn) en dat ook de hoogste sopraan aan den lijve ervaart hoe het is om de baslijn te zingen. Zo wordt inzingen weer fris en avontuurlijk!

ISBN 978-90-431-4478-0
€ 20,99

Boek bestellen

Arrangeren

cover arrangeren grootArrangeren voor koor en vocal group
Tijs Krammer

Je kent de reikwijdte van de stemmen van je zangers, je weet welk nummer je wil arrangeren en wie de lead krijgt, en dan? Wordt het homofoon of niet? Hoe verklank je dat typische gitaarrifje? Wat doe je om de bas te laten grooven? Arrangeren is een heel gepuzzel. Ook als je thuis bent in je muziektheorie kom je voor talloze keuzes te staan om een stuk te bewerken voor stemmen. Arrangeren is een ambacht. Het goede nieuws is, dat je het kunt leren. Tijs Krammer helpt je daarbij op weg door zijn jarenlange praktijkervaring te delen en laat je met praktische voorbeelden de mogelijkheden zien.

ISBN 978-90-820-7000-2
96 blz.
€ 19,95

Bestellen

Harmonisch inzingen

cover inzingen grootHarmonisch inzingen
Tijs Krammer

Bij het inzingen met een koor is het leerzaam om meerstemmige oefeningen te doen. Maar je wilt niet te lang bezig zijn met noten instuderen en liever ook geen bladmuziek uitdelen. Je wil juist dat de zangers op elkaar gericht zijn. Tijs Krammer ontwikkelde – in aansluiting op zijn eerdere boek Meerstemmig inzingen – efficiënte oefeningen die zangers stimuleren de klank op elkaar af te stemmen en zo bijdragen aan een mooiere koorklank. De vele variaties maken het inzingen afwisselend en uitdagend. Een harmonischer start van de repetitie kun je je koor niet geven.

ISBN 978-90-431-3552-8
86 blz.
€ 20,99

Bestellen

Chord Symbols

cover chord symbols grootChords Symbols
Tijs Krammer

Chord Symbols is een lettertype voor muzikanten. Met dit font kun je op een eenvoudige manier snel mooi akkoordsymbolen creëren en invoegen in Word-bestand of je muzieknotatieprogramma.

Info over het lettertype

Open type font
€ 20,00

Bestellen