Weergave niet optimaal? Bekijk de nieuwsbrief online!  »
Zomers zingen?!
Nieuwsbrief juni 2020
Tijden veranderen

Omdat alles wat ik nu schrijf over een dag alweer verouderd kan zijn, zeg ik mijn voorwoord dit keer met muziek. Luister hier maar eens naar

Het gaat om een prachtige a cappella versie van BaSix met een schitterend duet van jongenssopranen in het tweede couplet. En dat alles zonder beelden. 
I know times are changing, It's time we all reach out for something new, that means you too. 

 

Pepijn Lagerwey,
directeur BALK


 
Vacature: productieleider BALK TOPfestival!

Het tweejaarlijkse BALK TOPfestival in De Doelen in Rotterdam is een belangrijk visitekaartje van BALK. De beste groepen uit de lichte koormuziek presenteren zich daar in diverse categorieën en klassen. De organiserende Stichting BALK TOPfestival heeft een vacature voor de functie van productieleider. 

Het BALK TOPfestival zoekt een zelfstandige en initiatiefrijke kracht die het festival, samen met directeur Pepijn Lagerwey (verantwoordelijk voor de artistieke kant van het festival) en een werkgroep van vrijwilligers, organiseert.

De opdracht omvat maximaal 180 uur in de periode september 2020 tot en met november 2021 en wordt gegund op zzp-basis. Het is de intentie om de samenwerking voort te zetten bij latere edities van het BALK TOPfestival. Solliciteren kan tot uiterlijk 20 juni 2020.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst. 


 
BALK Virtual Choir Award

Welk BALK-lid heeft het mooiste virtual choir-filmpje in coronatijd gemaakt en wint daarmee de eerste - en hopelijk meteen de laatste - BALK Virtual Choir Award?  

 

Het moest er een keer van komen: een heuse prijs voor het leukste, mooiste, origineelste en muzikaalste virtual choir-filmpje. We hebben er in de afgelopen maanden veel voorbij zien komen, in alle soorten en maten. In al die opnamen is naast een hoop lol ook veel tijd en energie gaan zitten. Daarom belonen we de winnaar van de BALK Virtual Choir Award met een tegoedbon van 200 euro, te besteden aan een workshop naar keuze. 

 

De competitie staat alleen open voor leden van BALK. De filmpjes moeten gemaakt zijn na 1 maart 2020. Inzenden kan tot 1 juli 2020. Op 6 juli 2020 maken we de winnaar bekend. Hoe het precies werkt, lees je op www.balknet.nl


 
islaŽ pastilles

(Advertentie)

 

Vertrouw op isla® pastilles voor je stem

 

Klachten als kriebelhoest of heesheid kun je als zanger(es) absoluut niet gebruiken. Een goede verzorging en bescherming van je stem is daarom belangrijk. Verzorg en bescherm je stem met isla® pastilles. Deze pastilles zorgen niet alleen voor een snel herstel van overbelaste stembanden maar kunnen ook preventief gebruikt worden om stem- en keelklachten te voorkomen.


 
BALK-festivals in de regio

De regionale BALK-festivals staan, volgens de huidige stand van zaken, gepland op de data die hieronder vermeld staan. We blijven het zeggen: alles onder voorbehoud. Dus check regelmatig het festivaloverzicht op www.balknet.nl of kijk op de afzonderlijke festivalsites.


BALK Festival Zuid/De Fendert Zingt: zaterdag 19 september 2020, De Borgh, Zevenbergen

Thema van BALK Festival Zuid is 'The Roaring Twenties'. Inschrijven is nog mogelijk. Het festival biedt ruimte aan maximaal 16 koren en vocal groups. Meer info en een inschrijfformulier vind je op De Fendert Zingt.

 

BALK Festival Noord: zondag 1 november, De Lawei, Drachten

Aan BALK Festival Noord doen maximaal 24 koren mee. Twee koren die zouden deelnemen aan de oorspronkelijke editie van 22 maart, lieten weten er op 1 november niet bij te kunnen zijn. Voor die twee plekken wordt de inschrijving tenzijnertijd heropend. Klik hier voor meer informatie.

 

Vocaal Centraal/BALK Festival Centraal: zaterdag 14 november 2020, ICOONtheater, Amersfoort

Dit festival biedt plaats aan maximaal 16 groepen. Volg hier het nieuws over Vocaal Centraal/BALK Festival Centraal.

 

BALK Festival Oost: zaterdag 6 februari 2021, DRU Fabriek, Ulft

Aan BALK Festival Oost kunnen 24 groepen deelnemen die elk maximaal 25 minuten kunnen zingen. Aanmelden kan via de website van BALK Festival Oost. Daarnaast komen er workshops in de zogenaamde B.Oost Werkplaats.

 

BALK Festival West: zaterdag 15 mei 2021, De Muze, Noordwijk aan Zee 

Dit festival is in zijn geheel verplaatst naar 16 mei 2021. De groepen die voor de oorspronkelijke datum (16 mei 2020) geselecteerd waren, worden (in overleg) overgezet naar de nieuwe datum. Mogelijke vrijgekomen plaatsen worden opgevuld door herinschrijving. Zie ook de website van BALK Festival West.

 

BALK TOPfestival: zaterdag 6 november 2021, De Doelen, Rotterdam

De eerstvolgende editie van het tweejaarlijkse BALK TOPfestival is op zaterdag 6 november 2021.


 
Agenda

En weer een hele korte agenda. Ook hier geldt natuurlijk: onder voorbehoud! Bekijk de informatie bij de betreffende concerten in de agenda op de BALK-site.

 

30-10-2020 - Najaarsconcert van Decibel Hattem (foto) met Hedwig van Staalduine 

31-10-2020 t/m 01-11-2020 - 'Te Gek': nieuwe productie van 'het Maaslands'

19-02-2021 t/m 21-02-2021 - Herdenkingsconcert De Toekomst van een Verleden

06-03-2021 t/m 07-03-2021 - Zanggroep Dirk zoekt #GELUK


 
BALK Inside

 

BALK Bestuurlijk Jaarverslag 2019

 

2019 lijkt alweer ver weg, er is immers enorm veel gebeurd in de afgelopen maanden. Toch blikt BALK terug op het vorige jaar in het BALK Bestuurlijk Jaarverslag 2019. Dat was - in een notendop - het jaar van mooie regiofestivals, BALK-groepen die in de prijzen vielen als Club van het Jaar of als winnaar van een Amateur Musical Award, de opleiding Dirigent Licht Vocaal, een geslaagde Arrangeermiddag én een prachtige editie van het BALK TOPfestival. 

Het BALK Bestuurlijk Jaarverslag 2019 is hier in te zien. Ook geïnteresseerd in het Financieel Jaarverslag 2019? Stuur dan een mail naar administratie@balknet.nl.  


 
BALK op sociale media

 

Ook altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwtjes van zingend en theatermakend Nederland? Of van aanbiedingen? BALK is actief op de sociale media. Je kunt ons op drie platforms vinden:

 

Facebook: www.facebook.com/balkveelzijdigvocaal

Instagram: www.instagram.com/balkveelzijdigvocaal

Twitter: www.twitter.com/BALKVocaal