Wat betekent vrijheid in onze samenleving? Was bedeutet Freiheit in unserer Gesellschaft? What does freedom mean in our society?

 

Wat geeft jou een gevoel van vrijheid? Was gibt Ihnen ein Gefühl von Freiheit? What gives you a sense of freedom?

 

Wanneer heb je vrijheid ervaren? Wann haben Sie die Freiheit erlebt? When have you experienced freedom?

 

Wat betekent vrijheid voor jou?

 

De Stories of Freedom is een collage van gezichten en verhalen over de betekenis van vrijheid.

Nina Weijers en Thomas Hessels halen deze verhalen op. Wil je jouw verhaal ook met ons delen?

Stuur dan jouw verhaal (niet langer dan 100 woorden) en een foto* via de de onderstaand button.

 

 

*Geef kort aan welke persoonsomschrijving we bij je foto kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld ‘student media en cultuur’, ‘voormalig verzetsstrijder’, ‘moeder van drie jonge kinderen’ 

 

Was bedeutet Freiheit für dich?

 

Die Geschichten der Freiheit sind eine Collage von Gesichtern und Geschichten über die Bedeutung der Freiheit.

Nina Weijers und Thomas Hessels rufen diese Geschichten ab. Möchten Sie Ihre Geschichte mit uns teilen?

Senden Sie Ihre Geschichte (nicht länger als 100 Wörter) und ein Foto * über die button unten.

 

* Geben Sie kurz an, welche Personenbeschreibung wir mit Ihrem Foto versehen können. Zum Beispiel "Medien- und Kulturstudentin", "ehemalige Widerstandskämpferin", "Mutter von drei kleinen Kindern"

What does freedom mean to you?

 

The Stories of Freedom is a collage of faces and stories about the meaning of freedom.

Nina Weijers and Thomas Hessels are collecting these stories. Would you like to share your story with us?

Send your story (no longer than 100 words) and a photo* using the button below.

 

 

*Briefly state which person description we can place with your photo. For example 'student of media and culture', 'former resistance fighter', 'mother of three young children'.

Joris Pennings, student aan de Rockacademie

De ‘vrijheid’ die ons bemint, bevangt en verlaat. Van de vanzelfsprekendheid tot een term achter in het woordenboek. Het is een fragiele doortastende relatie van loyaliteit en respect, dat zich gekwetst zal voelen als je het abandonneert. Van de gemeenschap tot het individu, iedereen hangt er zijn eigen esthetische waarden aan. De vrijheid van de een is de beperktheid van de ander.

Lees meer »

Teske Strijdom, 17 jarige havo leerling

Als ik aan vrijheid denk, denk ik aan vrij zijn van mijn gedachtes. Niet gevangen zijn in mijn kamer, omdat mijn gedachtes zo donker en diep zijn dat ik me niet blij kan voelen. Mijn vrienden eindelijk weer kan zien zonder de stress en pijn in mijn hart en eindelijk weer rustig in kan ademen zonder dat dood in mijn oor fluisterde. 

Lees meer »

Johan van Zelderen, organisch denkende boer, zanger en skater.

Vrijheid is als en komt door liefde. Vanzelfsprekend en simpel, het is. Tegelijk vaak enorm ingewikkeld en ongrijpbaar. Maar het is. Het is er altijd. Zelfs als je het niet voelt of ziet. Pas als de grootste vijand genaamd, angst, op een afstand gehouden kan worden, dan is het er. Dan kan je ademen, dansen, zingen en liefhebben zonder zorgen over morgen.

Lees meer »

Jan van Woerkom

Het gedicht van Marion Bloem (1999 gemaakt t.g.v. de bevrijding) kan niet mooier en indringender aangeven wat vrijheid voor mij betekent.

Lees meer »

Mirjan Mom ♩

Vrijheid betekent voor mij dat ik elke dag het leven mag vieren zoals ik dat wil, dankzij onze helden van toen! Ik ben gezegend dat ik mag en kan zijn zoals ik ben, dat ik kan en mag liefhebben zo vaak als ik wil!

Lees meer »

Ashley Terlouw is hoogleraar Rechtssociologie aan de Radboud Universiteit

'In 1948 schreef Lord Acton het volgende over vrijheid: ‘By liberty I mean the assurance that every man shall be protected in doing what he believes his duty against the influence of authority and majorities, custom and opinion. The most certain test by which we judge wether a country is realy free is in the amount of security enjoyed by minorities’ (Acton, H.B., Essays on freedom and power, Beverly Hills, Glencoe Press, 1948.)  

Lees meer »

Jan van den Broek, gepensioneerd journalist

Wat betekent vrijheid voor mij? Ten aanzien van het onderwerp vrijheid vraag ik me af of iemand die nooit ‘onvrijheid’ heeft ervaren begrijpt wat dit gegeven inhoudt. Zes jaar oud zat ik en mijn vriendjes op de basisschool. De Tweede Wereldoorlog woedde in Europa.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb