Wie zijn de POPstones!

POPstones is een swingend en enthousiast gemengd popkoor uit Amersfoort. Het koor bestaat  in 2023 al weer 25 jaar.  We zingen vier-, vijf- en soms zesstemmig. Op dit moment bestaat ons koor uit vier hoge sopranen, vijf mezzo sopranen, vijf alten, drie tenoren en vier bassen.

Als amateurkoor werken we met veel passie aan een eigen muzikale invulling van populaire nummers. Om ons eigen geluid nog net iets beter tot z’n recht te laten komen zou het fijn zijn om er nog één bas en twee tenoren bij te hebben.  Natuurlijk zijn zangeressen ook nog welkom al is er voor sommige dames stempartijen nu even een wachtlijst. Als je van zingen houdt, en Popstones lijkt je wat, kom dan vooral een keer mee oefenen . https://www.popstones.nl/vacatures/

We hebben plezier in zingen en in de omgang met elkaar, maar dat neemt niet weg dat we serieus zijn, veel zelf oefenen en voor een resultaat gaan. Met het koor willen we een fris en aangenaam geluid maken. Tijdens repetities werken we daarom niet alleen aan de muzieknootjes, maar ook aan onze performance want je wilt een mooi verhaal overbrengen op de luisteraars.

De diversiteit van de koorleden zorgt ervoor dat iedereen zich al snel lekker “thuis” voelt bij het koor. Gemiddelde leeftijd ligt rond de 45 jaar, maar varieert van eind 30 tot begin 70 jaar.  De Popstones bestaan uit een hechte groep mensen waarbij gezelligheid en betrokkenheid goed samengaan met de gedeelde liefde om samen muziek te maken. In de pauze is er altijd koffie en/of thee en vaak nog iets erbij.

We zingen veel nummers begeleid met piano, maar soms ook delen van een lied a capella. Onze repertoire commissie is altijd op zoek naar nieuwe muziek die goed bij ons koor past. Het repertoire van POPstones blijft verfrissend omdat we jaarlijks een aantal nieuwe liedjes toevoegen. Daarmee blijven we actueel, gefocust en blijft het instuderen uitdagend voor zowel bestaande als nieuwe koorleden.

Sinds 1 augustus 2022 mogen we samen met onze nieuwe dirigente Sandra de Bruin werken aan de verdere groei van ons koor. Zij studeerde hoofdvak klassiek piano op het conservatorium van Amsterdam en volgde lessen in dirigeren. Naast haar pianowerk als uitvoerend artiest componeerde zij mee aan muziek, arrangeert en schrijft ze haar eigen liedjes en begeleidt ze koren en zangers. In 2021/2022 volgde ze modules Vocal Leadership aan CodartsRotterdam. Over ons koor zei ze “Toen ik POPstones leerde kennen viel ik meteen voor hun sprankelende energie en de tegelijk relaxte sfeer. Ik was heel blij toen ik werd aangenomen als dirigente en hoop op vele mooie jaren samen!” 

Om ervoor te zorgen dat we als koor steeds iets beter worden, doen we zo’n drie keer per jaar mee aan een verschillende evenement zoals de jaarlijkse Inloop Concerten van Scholen in de Kunst  en het Groot Amateurkunst Festival, of het Balk Festival Centraal of Gluren bij de Buren of een Kerstoptreden. Daarnaast organiseren we als koor ook jaarlijks een door ons zelf ontwikkeld themaconcert. Zo hebben we als koor altijd iets om naar toe te werken en naar uit te kijken.