Weergave niet optimaal? Bekijk de nieuwsbrief online!  »
Donkere dagen? Drukke dagen!
BALK Nieuws - november 2014
Hoi beste zangliefhebber!

Zoals je van ons gewend bent staat deze BALK Nieuws boordevol informatie en natuurlijk de concertagenda voor de komende weken. We wensen je weer veel leesplezier en doe er je voordeel mee!

Sluit je aan en doe mee met alles wat BALK te bieden heeft en hopelijk is deze nieuwsbrief weer een leuk vertrekpunt voor je favoriete hobby: zingen!
Ontvang je deze nieuwsbrief als contactpersoon van een koor of groep? Dan nodigen we je uit hem door te mailen naar alle leden, zodat zij zelf ook een gratis abonnement kunnen nemen. Nogmaals, veel leesplezier!
Voorwoord

Donkere dagen

De pepernoten liggen alweer meer dan een maand in de supermarkt, de wind blaast inmiddels de laatste blaadjes uit de bomen en de klok is een uurtje terug gezet.

Voor BALK en haar leden altijd een drukke periode vol met repetities, concerten, festivals en workshops. Zo zijn wíj bezig met het plannen en initiëren van het nieuwe educatiejaar, zijn ook de voorbereidingen op het BALK TOPfestival in volle gang en komt ook bij ons steeds meer kerstrepertoire in de mappen. En zo was er 1 november het BALK festival Noord. Over al deze zaken meer in deze nieuwsbrief.

En ondanks dat we het allemaal lekker druk hebben hoop ik dat deze nieuwsbrief weer volop wordt gelezen. Veel plezier!

 

Pepijn Lagerwey | Directeur BALK


 
BALK Inside

Eigen ledenpagina's!

Vanaf deze week kunnen koren en zanggroepen die bij BALK zijn aangesloten inloggen via de homepage en hun gegevens beheren. Er is inmiddels een e-mail over deze nieuwe service verstuurd naar alle koren met meer informatie hierover. We bekijken welke mogelijkheden we nog meer aan kunnen bieden in de toekomst. Heb je hier ideeën over, dan horen we dat graag!

Stuur ons een e-mail ►

 

Vervolg op BTW-gedoe voor dirigenten

Dit nieuws komt vanuit de VNK: "Dirigenten die tot nu toe het hoge BTW-tarief (21%) bij koorbesturen in rekening hebben gebracht en vervolgens afgedragen, kunnen bij de belastingdienst een verzoek indienen om teruggaaf van te veel betaalde BTW met terugwerkende kracht tot 1 juli 2012."

Lees hier het hele bericht ►


 
Festivals

BALK festival Noord

Collage (foto) uit Dokkum was de winnende groep. Optredens van The Junction en Iris Kroes maakten dit een bijzonder leuk festival.

Lees verder voor een inkijkje in dit festival ►

 

BALK festival Oost: 28 februari 2015

In de Dru-Cultuurfabriek te Ulft. Let op: inschrijven kan nog tot 1 december 2014!

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier ►

 

Voor in de agenda's:

BALK festival Zuid: 30 mei 2015

De Fendert Zingt: Soul with a Capital S. Meer informatie volgt later.

BALK festival West: 20 juni 2015

Meer informatie volgt later.

Klik hier voor onze uitgebreide festivalagenda met festivals in binnen- en buitenland ►


 
BALK Educatie

(foto: mOOm photography)

Workshops - BALK Jubileumactie

BALK leden hebben nog 52 dagen om hun aanvraag voor de jubileum-workshopbon in te dienen. Kijk hier voor een overzicht van wat er allemaal mogelijk is aan workshops ►

Nieuwe arrangeercursus!

Zeer binnenkort volgt er meer informatie over deze cursus met docent Tijs Krammer. 

Basiscursus Dirigent Licht Vocaal

Deze cursus (docent: Rogier IJmker) is onlangs met 10 deelnemers voortvarend van start gegaan!


 
ChorusOnline

(Advertentie)

Legale bladmuziek voor (pop) koor en vocal group, inclusief oefen-mp3's en orkestband koop je bij:

www.ChorusOnline.nl


 
Nieuw op www.balknet.nl

Op de bok: David de Geus

David de Geus, dirigent van The Amsterdam Vocals zegt tegen al zijn leerlingen dat ze nerds zijn. Zijn koorleden trouwens ook. Vooral degenen die denken dat ze dat níet zijn, gaan dan extra nadenken. Ben ik een nerd? Wat is een nerd?

Be a nerd, be original! En lees hier vooral verder ►

 

Nieuwe show Rock4

Onze recensent Anja Lam heeft de nieuwe show van Rock4 bezocht en er een recensie over geschreven. De naam van de show is Don't break the rhythm en dat doen de heren dan ook niet. 

Lees hier de recensie ►


 
Concertagenda

(foto: mOOm photography)

November loopt over van de concerten!

Kom Uit de schaduw met Didoko in Helmond, ga op zoek naar De Ander met Pangaea in Utrecht, of bezoek een van de vele dubbelconcerten van bijv. SLIXS met Pitch Control en/of Dekoor, Divina met The Amsterdam Vocals en/of Voice Over.

Kijk hier voor de volledige concertagenda! ►

 

Zijn jullie hard aan het werk voor jullie concerten en staan ze nog niet in onze agenda? Stuur dan alle info daarover (persbericht + foto) naar redactie@balknet.nl. S.v.p. géén pdf-bestanden!