Weergave niet optimaal? Bekijk de nieuwsbrief online!  »
Zingend en genietend op naar 2019!
BALK Nieuws december 2018
Bijna Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent feest, sfeervolle optredens, cadeautjes, oliebollen en ander lekkers. Én goede voornemens, bijvoorbeeld om te starten met een leuke zang- of theatergerelateerde cursus in 2019. Of steun met jouw stem het goede doel en zing mee met ADEMNOOD. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. We wensen je hele fijne dagen en alvast een goed uiteinde!
Klik en geniet!

Meestal zegt muziek meer dan duizend woorden. Dus in dit voorwoord geen woorden maar linkjes naar muziek. Klik erop, gooi het volume omhoog en vlieg de Kerst in.


Heerlijke vocale acrobatiek voor fijne kippenvel

En dit is geweldig, lekker swingend van eigen bodem

 

Fijne, warme, muzikale dagen met elkaar en op naar een prachtig 2019!

 

Pepijn Lagerwey

directeur BALK


 
BALK Inside

Vacature: coördinerend webredacteur

BALK zoekt per 1 januari 2019 een coördinerend webredacteur op ZZP-basis voor ongeveer twintig uur per maand. Je belangrijkste taken zijn het onderhouden van de website www.balknet.nl, het samenstellen en versturen van deze maandelijkse nieuwsbrief en het creëren en verspreiden van relevante content voor onze doelgroep via Facebook en andere kanalen. We zoeken iemand die stichting BALK op het gebied van communicatie actief kan adviseren en ondersteunen. Lees de hele vacature op onze website. Je kunt reageren tot en met zondag 9 december. 

 

Kerstvakantie

Vanwege de feestdagen en de jaarwisseling is het bureau van stichting BALK vanaf vrijdag 21 december gesloten. Vanaf maandag 7 januari zijn we er weer om je vragen te beantwoorden en je berichten te plaatsen.

 

Nieuwe leden

Nieuw lid deze maand van BALK is Blend Assen. Zij zijn een gemengd gezelschap van mannen en vrouwen in diverse leeftijdscategorieën. Zingen is hun passie. en ze doen het zó graag dat ze er de week mee beginnen: maandagochtend om 09.30 uur staan zij klaar om hun repertoire te oefenen. Blend is een popkoor dat ook uitstapjes maakt naar andere muziekstijlen. Denk aan musical, klassiek, gouwe ouwe etc.


 
BALK Educatie

Leer arrangeren in tien zaterdagen

 

In het voorjaar van 2019 organiseert stichting BALK voor de tiende keer de arrangeercursus. Tijs Krammer leert je in tien zaterdagen veel meer over o.a. het bereik van de stemmen, bezettingen, liggingen van akkoorden, vocale stijlen, klanken, vocal percussion, groove en muzieknotatie. Iedere cursist krijgt uitdagingen op zijn/haar eigen niveau en groeit op zijn/haar eigen snelheid.

 

Geef je direct op met dit inschrijfformulier! Meer informatie: www.arrangeercursus.nl.


 
isla pastilles

 

(Advertentie)

 

isla® pastilles verzorgen en beschermen je stem en je keel, ter ondersteuning van zingend Nederland! 

 

isla® pastilles


 
BALK Festivals

BALK festival Oost | 9 februari 2019 | Ulft

Meer informatie: www.facebook.com/balkfestivaloost en

balkfestivaloost.wordpress.com

 

BALK Festival Centraal | 30 maart 2019 | Amersfoort 

De inschrijving voor dit festival is inmiddels gesloten. Zet de datum evengoed in je agenda als je zin hebt om te komen kijken en luisteren. Meer info: www.vocaalcentraal.nl/.

 

BALK Festival West | 18 mei 2019 | Noordwijk

De inschrijving voor het volgende BALK Festival West is geopend! Alle informatie over dit festival vind je op de website van BALK, hier kun je je ook inschrijven! Je zingt ten minste twee keer deze dag; één keer in de grote theaterzaal en een keer in de kleine zaal en de Dappere Dodo is weer te winnen. 

 

BALK Festival Zuid | 15 juni 2019 | Zevenbergen

De 16e editie van het leukste korenfestival in Zuid Nederland staat in het teken van 'het weer'! Maximaal zestien koren en vocal groups kunnen meedoen en de inschrijving is geopend. Er is nog ruimte voor enkele nieuwe aanmeldingen. Meer informatie en inschrijven via www.defendertzingt.nl.

 

BALK TOPfestival | 9 november 2019 | Rotterdam

Vanaf 1 februari 2019 kun je je inschrijven. Volg nu alvast de Facebook pagina zodat je op de hoogte blijft. En bekijk en beluister hier vast de promofilm van 2017!

 

Andere festivals

Behalve de BALK festivals wordt er nog veel meer georganiseerd in binnen- en buitenland. Kijk voor een overzicht eens op onze pagina van de festivals: wie weet zit er iets bij om te bezoeken of zelfs aan mee te doen!


 
ADEMNOOT 2019: zing mee en steun belangrijk longonderzoek

Doe op zaterdag 26 januari mee aan ADEMNOOT. Laat samen met duizenden anderen in één groot megakoor je stem horen met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor belangrijk longonderzoek.

 

Samen met Trijntje Oosterhuis zing je vijf prachtige nummers. Iedereen is welkom om mee te doen. Of je nu zingt in een koor of alleen onder je douche, doe mee en laat je stem horen tijdens een schitterend repertoire gearrangeerd in drie stempartijen. Je wordt gecoacht door Trijntje en professioneel dirigent Ton van Diepen, zodat de uitvoering een schitterend geheel wordt.

 

De bladmuziek en MP3’s van de verschillende partijen zijn van tevoren te downloaden, zodat je jezelf goed kunt voorbereiden. Doe dus ook mee aan ADEMNOOT 2019 in het Klokgebouw in Eindhoven: schrijf je in en zing mee op zaterdag 26 januari.

 

Over ADEMNOOT

ADEMNOOT is een unieke zangevenement van het Longfonds in samenwerking met Philips. Met dit evenement is het doel zo veel mogelijk geld ophalen voor belangrijk longonderzoek. Dat is dringend nodig, want maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders hebben een ongeneeslijke longziekte. Ademhalen is voor hen een dagelijkse of terugkerende strijd die ze niet alleen kunnen winnen.


 
Agenda

In de decembermaand zijn er zoals altijd veel optredens. Hieronder vind je het overzicht. Op onze website kun je per concert meer informatie bekijken in onze concertagenda.

 

09-12-2018 - Rumor Has It - There’s something about december - Borne

09-12-2018 - Culemborgs Mannenkoor en zanggroep Zaffre - Strakke pakken Hoge hakken - Culemborg

09-12-2018 - Rebounce - Rebounce in Wonderful Winterconcert - Oudorp

14-12-2018 - Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) en Amsterdam Musical - Opera Meets Musical - Amsterdam

15-12-2018 - Muziekvereniging OrVeO en projectkoor De Poldermodellen - Winterconcert - Loenen

15 en 16-12-2018 - Popkoor Zinder - Verwonder… en alles wordt anders - Zaltbommel

15 en 16-12-2018 - Coro Encanto - Angelus ad Virginem - Amsterdam

16-12-2018 - Dune & Forest - Singing and Swinging - Noordwijk

22-12-2018 - N.O.G. Concertkoor - Kerstconcert - Haarlem

22-12-2018 - Popkoor LEF! - Xmas with a Twist - Westzaan

22-12-2018 - Divina - Divina Schittert! - Utrecht

26-12-2018 - Russisch koor Neva Ensemble - Kerstliederen - Megen

 

In januari gaan we verder met:

12 & 13-01-2019 - Notes Nightclub - Vijfjarig jubileum vocal group Notes - Bathmen

 

Werken jullie hard aan een optreden en staat die nog niet in onze agenda? Stuur dan alle info daarover (persbericht + foto) naar redactie@balknet.nl. S.v.p. géén pdf-bestanden.


 
Ook december boordevol nieuwe video's van Nederlandse koren

(Advertentie)

 

De komende maand worden op VolKoren.tv weer zo’n twintig nieuwe video’s gepubliceerd uit de Nederlandse koorwereld. Geniet van de beste koren, interviews met dirigenten, choreografen en andere hoofdrolspelers, reportages en meer.

 

Het doel van VolKoren.tv is om de Nederlandse koorwereld te promoten onder een zo groot breed mogelijk publiek. Met de bijdrage van abonnees kunnen we dit ook echt blíjven doen! Meld je individueel aan, of voordeliger met je hele koor, en draag bij!

 

Aanmelden is eenvoudig en gratis. Je kunt vanaf registratie twee weken helemaal gratis alles bekijken. Is het toch niet helemaal wat je zoekt? Dan is opzeggen nét zo makkelijk als aanmelden, en je zit ook niet vast aan een opzegtermijn. Intussen help je wel de Nederlandse koorwereld vooruit! Gewoon genieten dus van het mooiste en beste op koorgebied.

 

Ga naar www.volkoren.tv en meld je meteen gratis aan!


 
Live-studio Utrecht Zingt

Zing jij met je groep pop, jazz, gospel of andere ‘lichte’ muziek of muziektheater? En ben je op zoek naar een mooie theaterzaal in Utrecht waar je ook beeld- en geluidsopnames van je concert wil maken? Dan heeft ZIMIHC heeft samen met VolKoren.tv een mooi aanbod voor koren uit heel Nederland. 

 

Voor een gereduceerd tarief is de ruime theaterzaal van ZIMIHC Zuilen te huur in combinatie met een live-registratie van het concert door Volkoren.tv. Je kunt voor een goede prijs een concert naar eigen inzicht organiseren op een professionele locatie die past bij je koor en dat concert professioneel laten registreren. Met de kaartopbrengst financieer je de kosten voor de zaal en wat je overhoudt is voor het koor. Daarnaast krijg je ondersteuning in de publiciteit.

 

Meer informatie: www.zimihc.nl/spotlights/.


 
Cursussen, workshops en meer

Vocal Leadership in de klas - januari - Rotterdam
In januari 2019 start de opleiding Vocal Leadership een richting die speciaal gericht is op muziekdocenten in het basis- en voortgezet onderwijs. Onder de titel ‘Vocal Leadership in de klas’, leren (startende) muziekdocenten hoe zij de beproefde methodiek kunnen toepassen in de muzieklessen op school. Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 1 januari via het inschrijfformulier op www.vocalleadership.nl/contact. Hier vind je ook meer informatie over de opleiding, data en prijzen.

 

Zingen met Tijs Krammer en Ruben Smits - 2 en 3 februari - Utrecht
Pop-up Vocal Projects organiseert een heel weekend zingen onder leiding van dirigent-arrangeurs Tijs Krammer en Ruben Smits. Naast workshops in specifieke muziekstijlen en improvisatie staat uiteraard ook hun eigen arrangementen op het programma! Er zijn tutti-momenten gepland met alle zangers én parallelle workshopsessies met een van beide. Het is ook mogelijk om één dag mee te doen. Voor studenten is een speciale studentenkorting. Meer informatie: www.popupvocalprojects.nl.

 

Masterclass regie - 20 april - Gennip

In april geeft Bianca van Dreumel de masterclass 'In 3 traptreden naar succes op het podium!'. Deze is bedoeld voor regiecommissieleden of dirigenten die de totale koorperformance naar een next level willen tillen. In deze masterclass gaan verkent ze de 3 traptreden naar meer succes op het podium, en ga je die in de praktijk oefenen. Doel: ervaren welke invloed focus, vertrouwen en richting hebben op jouw koor en de totale performance. Meer info en inschrijven: www.koorinbeweging.nl/

 

KoorEvent Klooster Graefenthal - 19 mei - Goch

Op zondag 19 mei 2019 wordt KoorEvent Klooster Graefenthal gehouden. Bedoeld voor muziekliefhebbers die elkaar willen ontmoeten op een bijzondere locatie, om de passie voor koorzang met elkaar te delen. Op het podium staan om te zingen, of met elkaar aan een picknicktafel spontaan een lied inzetten. Een plek waar je mag optreden, samen kunt zingen of simpelweg ontspannen luisteren. Meer informatie en inschrijven: www.koorevent.nl/.


 
Abonneer je op deze nieuwsbrief

Ook altijd als eerste op de hoogte van de nieuwtjes van zingend en theatermakend Nederland? Schrijf je dan voor deze BALK Nieuwsbrief.

 

En wil je vaker dan eens per maand aangesloten zijn? Op Facebook plaatsen we met enige regelmaat interessante posts. Volg ons en je leest mee met de uit-tips, nieuwtjes en durf-te-vragen oproepen die we met onze volgers delen. Je volgt ons eenvoudig door op 'Vind ik leuk' te klikken op onze pagina www.facebook.com/balkveelzijdigvocaal.