Regisseurs

 

Regisseurspagina

Steeds meer groepen besteden aandacht aan de presentatie van wat ze zingen. Daarbij kan de inbreng van een regisseur en/of choreograaf van grote waarde zijn. Nadere informatie vind je op de website van de betreffende regisseur/choreograaf.

 

Bianca van Dreumel

In elk mens schuilt een podiumbeest, je moet het alleen even wakker schudden! Voor mij gaat regie niet over een pasje of een dans, veel looplijnen of ingewikkelde dingen waarbij je in je hoofd gaat zitten. Het gaat over zingen met passie en energie. Het verhaal overtuigend brengen zodat ik voel wat je zingt. Daarbij mag rustig een imperfectie of een rafelig randje zijn, als je mij raakt heb je me.

Met passie coach ik koorzangers die willen zingen met hart en ziel. Ik laat je ervaren hoe je tijdens dat spannende podiummoment jezelf blijft en echt contact maakt met het publiek. Als dat er is ontstaat er verbinding en de noodzaak van jouw performance wordt daardoor voelbaar. Daarmee geef je jouw publiek een cadeautje en een fantastische ervaring mee naar huis!

In 2005 ben ik als koorzanger door een vraag vanuit het koor, waar ik destijds zong, in aanraking gekomen met koorregie. Dat groeide in no time uit tot een grote liefde. Sinds 2010 werk ik als professioneel koorregisseur en geef ik workshops door het hele land. Als regisseur ben ik regelmatig betrokken bij verschillende theaterproducties. Ik jureer op festivals en deel mijn kennis en ervaring door het geven van de workshop Koorregie Leren Maken en de cursus koorregie Leren Regisseren.
Daarnaast organiseer ik elk jaar met liefde het KoorEvent bij Kloster Graefenthal. Samen zingen maakt je blij, geeft energie en verbindt. Mensen in beweging krijgen, I Love It!

 

W: www.koorinbeweging.nl | @: info@koorinbeweging.nl | F: https://www.facebook.com/BiancavanDreumel.Regisseur.in.Podiumwerk/ | www.facebook.com/KoorEvent

 

Jolanda Jonkers

Jolanda Jonkers studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als theaterdocent en regisseur. Al op heel jonge leeftijd volgde ze ballet-en muzieklessen. Toen ze 16 was deed Jolanda haar eerste podiumervaring op als koorlid van de Nederlands Vlaamse Opera.

Ze doceert en regisseert al ruim 10 jaar. Jolanda nam in de afgelopen jaren de regie op zich van toneelstukken, concerten, operettes en musicals. Als theaterdocent verzorgt ze lessen aan de musicalafdeling van Artamuse. Daarnaast geeft ze door het hele land workshops rondom koorregie en podiumpresentatie.

De cursussen/workshops die Jolanda geeft zijn geschikt voor elk koor. Beginnend of gevorderd, Jolanda krijgt met haar enthousiasme, gedrevenheid en de nodige humor elk koor aan het bewegen.

In 2013 jureerde ze voor de eerste keer tijdens het BALK TOPfestival te Rotterdam.

W: www.actarts.nl | @: jolanda@actarts.nl | F: facebook.com/koorregieActArts | T: @Koorregisseur

 

Margot Vossen

Margot Vossen studeerde af als moderne danseres, docent en choreografe aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Jarenlang deed zij brede podiumervaring op als danseres en actrice in het (kinder)theater in binnen- en buitenland. Als choreografe en theatermaakster muntte zij vooral uit in het mixen van diverse theaterdisciplines. Behalve workshops in podiumuitstraling verzorgt Margot met verve de regie van complete concerten. Als sterke beelddenkster en groot liefhebster van multi-disciplinair werken en community-art, bedenkt Margot vaak eenvoudige, maar sterk theatrale toevoegingen aan een koorvoorstelling. Daardoor wordt een concert behalve een lust voor het oor, ook een lust voor het oog en andere zintuigelijke belevingen.

Margot: “Ik werk met fysiek, dramatiek, expressie en ruimtelijke ervaring. Door inleving in de tekst en de muzikaliteit van het lied komen zangers bij hun bezieling. De individuele stem én koorklank verbetert daardoor met grote sprongen en de juiste beweging ontstaat, authentiek en origineel. De intentie van een lied wordt zo hoorbaar, zichtbaar en voelbaar bij het publiek”.

Een curriculum van ruim 40 koren kan je vinden op de website:

W: www.dewereldisbeweging.nl

 

Marijke de Wit

Marijke de Wit studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en specialiseerde zich tot docent drama. Ze regisseert al ruim 20 jaar koren, en startte hiermee vanuit het koor waarin ze zelf zong: Voice Noise onder leiding van Tijs Krammer. Daarna groeide het regisseren uit tot het geven van workshops aan koren in diverse zangstijlen: van close harmony, pop en barbershop tot gospel en klassiek. Bij Close Up uit Alkmaar was ze ten tijde van dirigent Jetse Bremer 10 jaar lang de vaste regisseur. Met hen vierde ze successen en maakte ze prachtige theater- en kerstvoorstellingen. Momenteel is zij een veelgevraagd regisseur bij diverse koren in Nederland en België. Ze schrijft concepten en teksten voor voorstellingen, en levert decor- en lichtontwerp. Koren waarderen haar prettige manier van samenwerken, humor, creativiteit en de mooie theatrale regies. Marijke geeft regelmatig cursussen koorregie. Samen met collega Meta Stevens schreef ze het succesvolle boek Koorregie, handboek voor een betere podiumpresentatie (uitgave: Zing Magazine). Ook jureert zij regelmatig koorfestivals of geeft daar regieworkshops.

W: www.marijkedewit.com | T: @Koorregie

 

Martina Hilarides - Shows op maat

Shows Op Maat is er voor koren, ensembles, zangers, orkesten en instrumentalisten. Van Gregoriaans tot Jazz, van Madrigaal tot Pop en van Albinoni tot Pärt…

Shows Op Maat heeft als doel je eigen publiek te verrassen. Er kan nieuw plezier ontstaan bij het musiceren door een nieuwe manier van kijken, voorbereiden en optreden. Shows Op Maat helpt koren, ensembles en individuele performers een optreden te verzorgen, waar de eigen kracht en mogelijkheden op de voorgrond treden. Shows Op Maat helpt U een voorstelling, optreden of concert te geven, waarvan het publiek en Uzelf nog lang na zullen genieten.

W: www.showsopmaat.nl

 

Meta Stevens

Meta Stevens geeft workshops podiumpresentatie en performance aan zangers en zanggroepen, begeleidt koren bij het ensceneren van hun repertoire en regisseert muziektheatervoorstellingen. Meta studeerde in 1996 af als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Van 1997 tot 2002 was zij als vaste regisseur verbonden aan Dekoor uit Utrecht. Daarna regisseerde ze tal van groepen, waaronder Divina, Leeuwenhart en Tell mama we’re late.

Op dit moment werkt ze als vaste regisseur bij Prove it, regisseert ze de concerten van Vocalicious en werkt ze bij het Tilburgse Muzemento aan de musical Burn Out. Daarnaast is ze een veelgevraagd workshopdocent podiumpresentatie. In samenwerking met collega Marijke de Wit geeft ze een cursus koorregie voor beginnende koorregisseurs bij BALK.

W: www.koorregie.nl 

 

Petra Andriessen

Oud-zangeres bij Divina Close Harmony, regisseur van grotere muziektheatershows (o.a. GoOpera! Faust, juli 2016) en verzorger van regieworkshops. 'Ik werk graag met enthousiaste koren en dirigenten die meer werk willen maken van hun performance en willen groeien. Wat mij misschien onderscheidt is dat ik niet alleen aandacht heb voor het plaatje/de regie (en de organisatie er omheen), maar dat ik wil dat je als mens in beweging komt. Omdat jij in beweging komt gebeurt er iets met je en ga je groeien. En als jij groeit en dat samen doet met de groep, dan groeit de hele performance. Performen vanuit de kern, noem ik dat en dat gun ik iedereen. Wil je lezen wat ik te zeggen heb over koorcoaching en 'core'performance, like dan mijn Facebookpagina. Wil je weten wat ik voor jouw koor kan betekenen, neem dan contact via mijn website.

W: www.koorcoach.nl | F: www.facebook.com/koorcoach

 

Richard Sprokkereef

Begonnen als Visual Merchandiser/Stylist voor diverse vooraanstaande merken en bedrijven in Europa kwam Richard in 1996 in aanraking met Theater. Hij werd gevraagd om het decor en de kleding te ontwerpen voor een theaterproductie. Nu ruim 15 jaar en diverse theateropleidingen later is Richard een graag geziene fulltime theatermaker/entertainer. Hij regisseert van kleine huiskamerconcerten en modeshows tot mega muziekspektakels op het gebied van pop, rock, musical, opera en operette's. Zowel licht, geluid, kleding en decor, choreografie en het schrijven van een script voor zowel amateur als professionele gezelschappen is zijn dagelijks werk. Met zijn bijna 5 octaven stembereik staat hij daarnaast zelf ook geregeld op de planken als zanger/acteur/entertainer, heeft hij een eigen band en was hij onlangs oa. te zien als finalist in het programma Una Voce Particolare.

W: www.richardsprokkereef.nl

 

Walter Roozendaal - Muze Muzette

Walter Roozendaal schreef het 'Handboek Podiumpresentatie' voor musici, koren en anderen die voor publiek optreden. In de omgang met publiek speelt veel meer dan alleen het mooiste geluid van de wereld maken. Hoe kan je een optreden dan helderder vormgeven? Over presentatie kun je besluiten nemen, en je kunt je er in oefenen. Niet alleen wat betreft je algemene uitstraling en je communicatie, zoals wanneer je opkomt en applaus ontvangt. Maar vooral ook over hoe je, om te beginnen nog steeds in de gewone kooropstelling, de betekenis van zang helder kunt laten overkomen: met je totale expressie vanuit innerlijke betrokkenheid. Walter geeft koren daarvoor eenvoudige houvasten, zonder dat mensen het gevoel krijgen dat ze zo nodig moeten acteren - tenzij ze dat juist zouden willen. Walter is regisseur van koren, zangers en muziektheater, o.a. vanaf 1983 aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was docent aan de kaderopleiding Werelddans en leidde regisseurs van jeugdmusicalverenigingen op. Voor de Bond van Zangkoren in Noord-Holland verzorgt hij sinds 2003 trainingen podiumpresentatie van drie avonden per koor. Hij is regelmatig jurylid bij korenfestivals. Zelf treedt hij als solo-acteur op met muzikale vertelvoorstellingen.

W: www.muzemuzette.com

 

Delen: