Aangesloten koren en groepen

 

Hoe verzín je het?

Hieronder kun je zien welke groepen en koren er allemaal bij BALK zijn aangesloten. We gaan al aardig richting 600 leden en er komen er ieder jaar weer meer bij. Begin 2019 liep ik eens door die lijst heen. En dan schater ik toch regelmatig om de prachtige namen die koren en vocale groepen soms hebben. De creativiteit kent geen grenzen en er zitten ware doordenkertjes bij. De naam Be Sharp! is al een oudje, maar nog steeds een fraai gevonden naam. Maar wat te denken van Des Unique (als voormalig bewoner van Tilburg wist ik meteen waar dit koor vandaan kwam), Multi(f)vocaal (naar keuze met een f of een v in het midden te schrijven), Tiss Miss (een fantasienaam waarbij ik me een koor van jonge dames voorstel), Voix Là (speelse variatie op noten, maar dan in het Frans), Zilt (ook nog eens een acroniem van Zingen is leuk, toch?), NootScenario (spreekt voor zichzelf), Bes’Tof, Kleinoot, Nootwaar. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik geniet van dat taalplezier. Daarachter is het niet moeilijk zangers te bedenken die zingen simpelweg leuk vinden. En die graag, ontspannen en met genoeg relativeringsvermogen op de planken staan.

Aan al die mooie mensen met mooie koornamen één naam terug. Dit koor bestaat uit senioren die op donderdag tussen 11.00 en 13.30 uur bij elkaar komen om te zingen. Het heet d’Allure. Het is geen BALK-koor, maar toch... Hoe verzín je het?

 

Thomas Hessels, bestuurslid BALK

 

Door het hele land zijn mensen aan het zingen!

Hieronder vind je de namen en, indien aanwezig, websites van alle bij BALK aangesloten groepen en koren. We hebben ze ingedeeld naar regio, naar het aantal leden en naar de verdeling van de stemmen (mannen, vrouwen of gemengd).

 

Regio Noord

Regio Oost

Regio West

Regio Zuid

 

Delen: