Contact

 

Er zijn verschillende manieren waarop je contact met BALK kunt opnemen

 

Het BALK Bureau is het landelijk informatie- en adviespunt van BALK. Het bureau wordt gerund door Léontine van Duin. De aangesloten koren en zanggroepen kunnen bij haar terecht met vragen op alle gebieden waarop BALK service verleent. Niet aangesloten koren en zanggroepen kunnen bij het bureau terecht voor algemene vragen over BALK.

Stuur een mailbericht voor al je vragen aan: administratie@balknet.nl

 

Pepijn Lagerwey is directeur van het BALK-bureau. Het zwaartepunt van zijn werk ligt bij de portefeuilles TOPfestival en Educatie. Voor zaken die je direct met hem moet regelen, kun je hem een bericht sturen op directeur@balknet.nl

 

Openingstijden Het BALK-bureau is bereikbaar per telefoon op dinsdag van 10:00 tot 13:00 uur en op woensdag van 09:00 tot 12.00 uur: 078 6313848 (bgg: 06 43411657).

 

Je kan ons ook een vraag sturen door dit formulier in te vullen en verzenden:

 

naam *
e-mail *
telefoon
reactie
* verplicht

Redactie website en nieuwsbrief
De website en de nieuwsbrieven van BALK worden bijgehouden door Annemarie Homan i.s.m. het bureau en het bestuur.

Naast de redactie zijn diverse leden actief als correspondent (zie ondertekeningen van de betreffende nieuwsberichten).

Kopij die naar redactie@balknet.nl wordt gestuurd, wordt in het algemeen binnen een week verwerkt, meestal op maandag. In vakanties kan het iets langer duren.

 

Insturen van kopij
Schrijf bij voorkeur een originele (niet elders gebruikte) tekst die in kort bestek alles weergeeft wat van belang is (zie Schrijftips hieronder). Een link naar een bericht op een website of sociale-mediapagina is NIET voldoende.

Stuur je kopij bij voorkeur in als onopgemaakt tekstbestand, in elk geval géén pdf.

Het staat de redactie vrij om berichten in te korten en/of aan te passen.

 

Foto's en illustraties

Foto's - liefst actiefoto's - en illustraties ontvangt de redactie het liefst als bijlage *.jpg-bestand met een niet te hoge resolutie (bestandsgrootte ca. 200 KB), omdat anders de mailbox te snel vol raakt en kopij de redactie niet meer kan bereiken. TIP: grootte en resolutie van foto's pas je makkelijk aan met Irfanview (freeware).

Voorkom zoekraken van je foto's door de naam van je koor of groep in de bestands­namen op te nemen.

 

Insturen van agendaberichten en zoekertjes (kleine advertenties)

Zet agendaberichten liefst gewoon in de mail. Zoekertjes kan je tegenwoordig zelf op de website plaatsen. Na goedkeuring worden deze op de site geplaatst. Houd de tekst voor agendaberichten liefst zo kort mogelijk. Bij agendaberichten is een foto of illustratie op postzegelformaat mogelijk. Bezorg de redactie geen onnodig zoekwerk en stuur geen opgemaakte flyers e.d.

Let op! Stuur je kopij naar de redactie op het e-mailadres: redactie@balknet.nl

Gebruik NIET de antwoordmogelijkheid van je e-mailprogramma om te reageren op een nieuwsbrief die je hebt ontvangen. Dan krijg je een zgn. 'bouncebericht' van het syteem en moet je alles alsnog naar het juiste adres sturen. Dit zorgt uiteraard voor vertraging.

 

Onkostenvergoeding voor recensenten

Voor schrijvers van recensies heeft BALK een speciale regeling: als je op verzoek van de redactie een concert of festival bezoekt en daar een recensie over schrijft, krijg je de toegangsprijs en je reiskosten terug van BALK. Let wel: dit geldt alleen na verkregen toestemming! Neem dus tijdig van tevoren contact op met de redactie.

 

Schrijftips

De redactie houdt van korte, levendig geschreven stukken waarin alle relevante zaken duidelijk vermeld worden. Een hulpmiddel hiervoor zijn de 'vijf W's':

- Wie organiseert er iets?

- Wat wordt er georganiseerd en voor wie?

- Wanneer vindt het plaats?

- Waar vindt het plaats?

- Waarom, of anders gezegd: wat is de doelstelling?

Vergeet ook niet te vermelden, indien van toepassing:

- Wat zijn de kosten?

- Hoe kunnen belangstellenden zich aanmelden?

En, niet het minst belangrijk:

- Zorg dat alle informatie correct is.

 

Redactiebeleid

Alle kopij wordt gelijk behandeld, dat wil zeggen dat het voor de plaatsing van een bericht niet uitmaakt of een koor bekend is of niet.

 

Aankondigingen van concerten en uitvoeringen

worden in principe uitsluitend in de agenda geplaatst. Een uitzondering hierop vormen festivals, cursussen, evenementen e.d. die worden georganiseerd door BALK of door met BALK samenwerkende organisaties.

 

Audio- of videofragmenten worden niet geplaatst

om auteursrechtelijke redenen. Wel is het mogelijk in een bericht een link op te laten nemen naar videofragmenten op YouTube, omdat die site daarvoor zelf een regeling heeft getroffen met BUMA/STEMRA (zie: BALK-pagina over auteursrecht).

Commerciële advertenties op Balknet zijn beperkt mogelijk

Neem voor nadere informatie over advertentiemogelijkheden contact op met het BALK-bureau: administratie{at}balknet.nl

 

Aanbieders van voor zangers relevante diensten kunnen gratis een link naar hun website laten plaatsen op de pagina 'Links'. Voor arrangeurs en voor regisseurs / choreografen zijn onder deze links aparte pagina's beschikbaar waarop desgewenst een korte tekst geplaatst kan worden.

 

Vragen over of problemen met deze website?

De redactie van BALK is altijd bereikbaar via e-mail op adres redactie@balknet.nl.

 

Delen: