Nieuws

 

 

 

 

Live from Haarlem. Zo heet de online editie van de Koorbiënnale die dit jaar gehouden wordt.Het programma wordt gepresenteerd vanuit de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Het bestaat uit twee theatraal vormgegeven concerten met de beste en meest urgente koormuziek voor onze tijd, zo zegt de Koorbiënnale.

 

Een online concert met indierockband Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor vanuit Denemarken, maakt deel uit van het programma. Daarnaast treden drie Nederlandse topkoren, het Doelen Ensemble en een keur aan instrumentale solisten op. Er is muziek van Sweelinck tot hedendaagse meesters als David Lang en Sarah Kirkland Snider. De concerten worden tussen 18 en 25 juli uitgezonden en zijn tot 31 augustus online zichtbaar na aankoop van een ticket.

 

Live from Haarlem staat ook centraal als minifestival binnen Live from London Summer. Dat is het festival waarmee het Britse ensemble VOCES8 tijdens de pandemie heeft laten horen dat online koorconcerten niet alleen tot de mogelijkheden behoren, maar zelfs verpletterend goed kunnen zijn. Publiekslievelingen VOCES8 waren in 2017 en 2019 al te bewonderen in de Koorbiënnale en zouden het openingsconcert van de editie van 2021 verzorgen. Dat kan helaas niet doorgaan maar ze zijn dus wél te zien en horen via hun eigen serie Live from London.

 

 

 

Delen: