Steeds meer koren besteden aandacht aan de presentatie van wat ze zingen. Daarbij kan de inbreng van een regisseur en/of choreograaf van grote waarde zijn. Nadere informatie vind je op de website van de betreffende regisseur/choreograaf.

 

Bianca van Dreumel

In elk mens schuilt een podiumbeest, je moet het alleen even wakker schudden!

Hoe zou het zijn om met jouw koor tijdens jullie concert een ontspannen podiumpresentatie te kunnen geven? Want samen zingen tijdens repetities is niet voor iedereen hetzelfde als optreden voor een publiek. Stel je eens voor dat het echt voor iedereen haalbaar is om zonder podiumangst, met zelfvertrouwen, energie en veel plezier te durven stralen op het podium. Het kan echt! Ook voor jou en het koor waarin je zingt.

Ik ontwerp een koorregie die jou laat ervaren dat het voor iedereen haalbaar is om een spetterende performance neer te zetten.

Wat maakt dan dat het werkt? Door in het lied te duiken dat je zingt en daarin de verbinding te leggen met jezelf en met elkaar als koor. Mijn regie ontstaat vanuit de inhoud van de muziek en sluit aan op wat jullie als groep willen bereiken. Zo wordt het voor iedereen een feest!

Of je nu zingt in een Koor of moet Spreken voor een groep. Jezelf ontspannen Presenteren, puur zoals jij bent, is simpel te leren.

En stel je voor, wat zijn dan jouw mogelijkheden...? Ontdek de beste versie van jezelf!

Koorworkshops op locatie | Regisseren van jouw concert | Dag workshop: "Hoe Krijg Ik Mijn Koor In Beweging?" | Cursus koorregie: "Van Concept Naar Uitvoering" | Initiator en organisatie Koor Event : www.facebook.com/KoorEvent

W: www.koorinbeweging.nl | @: koorinbeweging@biancavandreumel.nl | F: https://www.facebook.com/BiancavanDreumel.Regisseur.in.Podiumwerk/

Link naar profiel op linkedin: https://nl.linkedin.com/pub/bianca-van-dreumel/31/95b/490

 

Jolanda Jonkers

Jolanda Jonkers studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als theaterdocent en regisseur. Al op heel jonge leeftijd volgde ze ballet-en muzieklessen. Toen ze 16 was deed Jolanda haar eerste podiumervaring op als koorlid van de Nederlands Vlaamse Opera.

Ze doceert en regisseert al ruim 10 jaar. Jolanda nam in de afgelopen jaren de regie op zich van toneelstukken, concerten, operettes en musicals. Als theaterdocent verzorgt ze lessen aan de musicalafdeling van Artamuse. Daarnaast geeft ze door het hele land workshops rondom koorregie en podiumpresentatie.

De cursussen/workshops die Jolanda geeft zijn geschikt voor elk koor. Beginnend of gevorderd, Jolanda krijgt met haar enthousiasme, gedrevenheid en de nodige humor elk koor aan het bewegen.

In 2013 jureerde ze voor de eerste keer tijdens het BALK TOPfestival te Rotterdam.

W: www.actarts.nl | @: Jolanda@actarts.nl | F: facebook.com/koorregieActArts | T: @Koorregisseur

 

Margot Vossen

Margot Vossen studeerde af als moderne danseres, docent en choreografe aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Jarenlang deed zij brede podiumervaring op als danseres en actrice in het (kinder)theater in binnen- en buitenland. Als choreografe en theatermaakster muntte zij vooral uit in het mixen van diverse theaterdisciplines. Behalve workshops in podiumuitstraling verzorgt Margot met verve de regie van complete concerten. Als sterke beelddenkster en groot liefhebster van multi-disciplinair werken en community-art, bedenkt Margot vaak eenvoudige, maar sterk theatrale toevoegingen aan een koorvoorstelling. Daardoor wordt een concert behalve een lust voor het oor, ook een lust voor het oog en andere zintuigelijke belevingen.

Margot: “Ik werk met fysiek, dramatiek, expressie en ruimtelijke ervaring. Door inleving in de tekst en de muzikaliteit van het lied komen zangers bij hun bezieling. De individuele stem én koorklank verbetert daardoor met grote sprongen en de juiste beweging ontstaat, authentiek en origineel. De intentie van een lied wordt zo hoorbaar, zichtbaar en voelbaar bij het publiek”.

Een curriculum van ruim 40 koren kunt u vinden op de website: www.dewereldisbeweging.nl

 

Marijke de Wit

Al ruim 23 jaar regisseer ik met veel liefde en plezier koren in allerlei soorten en maten, door heel Nederland en soms in België. Na mijn opleiding tot docent drama aan de Toneelacademie Maastricht, veel dansen en het zelf zingen in een koor, kwam in het regisseren van koren alles samen. Een lied is een klein verhaal. De zangers de vertolker. Het publiek de ontvanger. Tussen deze drie elementen kan magie ontstaan! Daar werk ik met de zangers en dirigent aan. Heel concreet. Waar zing je over, vanuit welk gevoel en met welke intentie? Naar wie zing je? In welke opstelling, met welke bewegingen komt dit het sterkst binnen bij je publiek? Ik inspireer de zangers en zij inspireren mij.

Mijn ervaring in het regisseren heb ik samen met Meta Stevens vervat in het boek Koorregie, handboek voor een betere podiumpresentatie, uitgegeven door Zing Magazine. Dit boek is ook in het Duits uitgegeven. Ook geven wij sinds 2009 cursussen koorregie bij verschillende kunstinstellingen. Ik werk aan avondvullende voorstellingen en jureer regelmatig op festivals en geef er workshops.
W www.marijkedewit.com / www.koorregieboek.nl F https://www.facebook.com/Koorregie.nieuws/

 

Martina Hilarides - Shows op maat

Shows Op Maat is er voor koren, ensembles, zangers, orkesten en instrumentalisten. Van Gregoriaans tot Jazz, van Madrigaal tot Pop en van Albinoni tot Pärt…

Shows Op Maat heeft als doel je eigen publiek te verrassen. Er kan nieuw plezier ontstaan bij het musiceren door een nieuwe manier van kijken, voorbereiden en optreden. Shows Op Maat helpt koren, ensembles en individuele performers een optreden te verzorgen, waar de eigen kracht en mogelijkheden op de voorgrond treden. Shows Op Maat helpt U een voorstelling, optreden of concert te geven, waarvan het publiek en Uzelf nog lang na zullen genieten.

W: www.showsopmaat.nl

 

Meta Stevens

Meta Stevens geeft workshops podiumpresentatie en performance aan zangers en zanggroepen, begeleidt koren bij het ensceneren van hun repertoire en regisseert muziektheatervoorstellingen. Meta studeerde in 1996 af als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Van 1997 tot 2002 was zij als vaste regisseur verbonden aan Dekoor uit Utrecht. Daarna regisseerde ze tal van groepen, waaronder Divina, Leeuwenhart en Tell mama we’re late.

Op dit moment werkt ze als vaste regisseur bij Prove it, regisseert ze de concerten van Vocalicious en werkt ze bij het Tilburgse Muzemento aan de musical Burn Out. Daarnaast is ze een veelgevraagd workshopdocent podiumpresentatie. In samenwerking met collega Marijke de Wit geeft ze een cursus koorregie voor beginnende koorregisseurs bij BALK.

W: www.koorregie.nl

Meta Stevens op LinkedIn

 

Petra Andriessen

Samen werken aan een goede performance.

Zingen in een koor is fantastisch, maar het wordt helemaal een feestje als het koor het enthousiasme echt weet over te brengen op het publiek. Uiteraard moet het allemaal muzikaal kloppen, maar de performance van de individuele koorleden bepaalt of een optreden een succes is of een groot succes.

Voor mij gaat een goede koorperformance niet over dansen, of iedereen exact in het gelid. Het gaat over plezier uitstralen, zingen met intentie, contact maken met je publiek. Performen met durf en power dus.

Als koorcoach begeleid ik samen met de dirigent jouw (jeugd)koor naar een goede performance met power. Kijk www.koorcoach.nl wat ik voor jouw koor zou kunnen betekenen. Wil je lezen waar ik mee bezig ben, volg mij dan op Facebook .

 

Richard Sprokkereef

Begonnen als Visual Merchandiser/Stylist voor diverse vooraanstaande merken en bedrijven in Europa kwam Richard in 1996 in aanraking met Theater. Hij werd gevraagd om het decor en de kleding te ontwerpen voor een theaterproductie. Nu ruim 15 jaar en diverse theateropleidingen later is Richard een graag geziene fulltime theatermaker/entertainer. Hij regisseert van kleine huiskamerconcerten en modeshows tot mega muziekspektakels op het gebied van pop, rock, musical, opera en operette's. Zowel licht, geluid, kleding en decor, choreografie en het schrijven van een script voor zowel amateur als professionele gezelschappen is zijn dagelijks werk. Met zijn bijna 5 octaven stembereik staat hij daarnaast zelf ook geregeld op de planken als zanger/acteur/entertainer, heeft hij een eigen band en was hij onlangs oa. te zien als finalist in het programma Una Voce Particolare.

W: www.richardsprokkereef.nl

 

Walter Roozendaal - Muze Muzette

Walter Roozendaal schreef het 'Handboek Podiumpresentatie' voor musici, koren en anderen die voor publiek optreden. In de omgang met publiek speelt veel meer dan alleen het mooiste geluid van de wereld maken. Hoe kan je een optreden dan helderder vormgeven? Over presentatie kun je besluiten nemen, en je kunt je er in oefenen. Niet alleen wat betreft je algemene uitstraling en je communicatie, zoals wanneer je opkomt en applaus ontvangt. Maar vooral ook over hoe je, om te beginnen nog steeds in de gewone kooropstelling, de betekenis van zang helder kunt laten overkomen: met je totale expressie vanuit innerlijke betrokkenheid. Walter geeft koren daarvoor eenvoudige houvasten, zonder dat mensen het gevoel krijgen dat ze zo nodig moeten acteren - tenzij ze dat juist zouden willen. Walter is regisseur van koren, zangers en muziektheater, o.a. vanaf 1983 aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was docent aan de kaderopleiding Werelddans en leidde regisseurs van jeugdmusicalverenigingen op. Voor de Bond van Zangkoren in Noord-Holland verzorgt hij sinds 2003 trainingen podiumpresentatie van drie avonden per koor. Hij is regelmatig jurylid bij korenfestivals. Zelf treedt hij als solo-acteur op met muzikale vertelvoorstellingen.

W: www.muzemuzette.com

 

Delen: