Pop meets Gospel in Overasselt

 

Een avond vol enthousiasme en bezieling

Popkoor Splendid is voor de concerten van 18 en 19 april 2015 een samenwerking aangegaan met de organisatie ‘Koren voor het voetlicht’. Dit betekent een workshop/concertdag met 2 koren, in dit geval Popkoor Splendid met gospelband G-Project uit Rotterdam. We bezoeken het concert van beide koren op zaterdag 18 april. Op zondagmiddag volgt een 2e concert om 14:00 uur. De technici van Koren voor het voetlicht Rev-Rental zijn verantwoordelijk voor het licht en geluid tijdens de concerten.

 

We komen net op tijd binnen en nemen plaats op de tafels achterin de zaal, aangezien het bomvol is in de zaal van het Verenigingsgebouw in Overasselt. De organisatie biedt keurig aan een stoel voor ons te regelen, maar we hebben prima zicht op het podium .

In vrolijke kleuren gekleed en met een enorm enthousiasme opent Popkoor Splendid onder leiding van Rob van Surksum het concert met het nummer Sweet child of mine. Daarna volgen de nummers Accidentaly in love en een overtuigende Somebody to love. Aan mannenstemmen heeft popkoor Splendid geen gebrek; complimenten voor hun mooie klank.

 

Popkoor Splendid brengt een mix van ouder repertoire als Show must go on van Queen tot een eigentijds nummer als Royals. De nummers worden afwisselend gezongen door het hele koor of kleine ensembles. De regie bestaat uit kleine bewegingen en opstellingswisselingen en regelmatig worden videoclips op het grote scherm geprojecteerd. De band speelt tijdens de wisselingen van groot koor naar klein ensemble.

Wellicht kwam het door onze plaats in het publiek voor de band, maar wat opvalt is dat de koorleden vanaf het begin een flink volume moeten produceren om de band, bestaande uit drums, gitaar, basgitaar en toetsen te overstemmen. Daardoor mis je dynamiek in de nummers, waardoor je bij het publiek net niet die gevoelige snaar weet te raken.

 

Gelukkig zet de band tijdens de nummers Lost en Stil in mij het volume een flink lager, zodat deze nummers goed tot hun recht komen. Vooral het nummer Lost wordt door de koorleden mooi gezongen. Het einde van Stil in mij is indrukwekkend; een plotse stilte met stiltegebaar (wijsvinger voor de mond) en na een rust van een paar seconden zingen de koorleden tot slot ‘zo stil in mij’. Grote complimenten voor het ensemble dat de Bruno Mars medley zingt; de stemmen kleuren mooi met elkaar, de zangers en zangeressen luisteren goed naar elkaar en stralen een enorm plezier uit.

Met het nummer Één wereld sluit Popkoor Splendid hun optreden af voor de pauze.

 

Na de pauze brengt het koor G-Project uit Rotterdam een optreden met gospelnummers onder de bezielende leiding van Leo Davelaar. G-Project bestaat uit 17 zangeressen, die met volle overtuiging het gospelrepertoire zoals Jesus loves me (de versie van Whitney Houston) weten over te brengen op het publiek. De dirigent neemt het publiek mee en laat het meeklappen en de beleving van de individueel versterkte zangeressen is indrukwekkend en in goede harmonie met de begeleiding.

Voor het laatste nummer wordt Popkoor Splendid nog op het podium erbij gehaald om samen de avond af te sluiten.


Marcelle Immerzeel

 

Delen: