Gehoord en gezien: The Junction, 16 september 2015, Witte Theater, IJmuiden

 

Album release om de hoek

Dat is een leuke verrassing, The Junction komt naar IJmuiden bij ons om de hoek! We hebben ze voor het laatst gezien in Aarhus in Denemarken, waar ze met overtuiging de competitie in hun categorie hebben gewonnen. En nu bij ons in het Witte Theater!

 

We gaan er al vroeg heen, omdat we toch wel een aantal bekenden verwachten, de Brothers-4-Tune hebben al laten weten dat ze er zijn. Verder nog leden van Cigale en Juice, dus een gezellig begin van een leuke avond. The Junction opent sterk met een mooi arrangement van Crazy, bekend van Gnarls Barkley. Ze vervolgen de show met het eigen nummer Wasbeer, een leuk vocaal nummer zonder tekst. Tineke vertelt dat ze dit nummer steeds in de taal van het land aankondigen, waaronder o.a. Deens en Duits. Leuk om nummers te herkennen van hun optreden in Aarhus, zoals No gravity en Haus am See.

 

Het is een heerlijk avondje genieten met nummers die we wel (Singing in the rain, Strong en Get lucky) en niet (Limit to your love, Hartslag en I concentrate on you) kennen, maar allemaal met een hoge genietfactor. Het plezier en de kwaliteit stralen er vanaf, top.

 

Crazy Gnarls Barkley

Wasbeer The Junction

Haus am See Peter Fox

Swan lake Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Limit to your love James Blake

No gravity Shontelle

Snoop kit Snoop Dog

Hartslag Eefje de Visser

Catch my breath The Junction

Singing in the rain Gene Kelly

I concentrate on you Cole Porter

Strong Randy Wineold

toegiften

River lullaby The Prince of Egypt

Get lucky Daft Punk/Pentatonix

 

Het was een zeer leuk optreden met mooie zeer gevarieerde nummers. Ze hebben hun eerste CD Right down the road bij zich, die op 18 oktober a.s. in Paradiso officieel gepresenteerd wordt. Altijd leuk als je op die manier de groep mee naar huis kunt nemen en nog even kan nagenieten van het optreden.

We hadden verwacht dat dit optreden het begin was van een theatertour, maar niets is minder waar. Ze kwamen op speciaal verzoek naar IJmuiden, hebben binnenkort een paar optredens in Duitsland en vertrekken in november naar de World Choral Expo in China. En wij hebben nu al een gesigneerde CD!

 

Hans Koelemij

 

Delen: