Leeuwenhart en BANT draaien door

 

Gehoord en gezien: BANT en Leeuwenhart, zondagmiddag 25 oktober, CREA Theater, Amsterdam

 

Een zeer geslaagde samenwerking

Na een weekendje Antwerpen gaan we op de terugweg naar het dubbelconcert van BANT en Leeuwenhart in het CREA Theater in Amsterdam. We vinden een parkeerplekje bijna voor de deur, maar ondanks dat het zondag is moeten we toch betalen. Binnen horen we dat je buiten het centrum wel gratis kan parkeren op zondag, maar aangezien we al betaald hebben, laten we de auto maar staan.

We zijn al vaker in dit leuke theater geweest en we gaan nog even lekker een kopje koffie en thee drinken en schuiven aan bij een aantal leden van Leeuwenhart. Na dit gezellige begin van de middag gaan we naar binnen om te luisteren wat ze ons nu weer voor mooie muziek zullen voorschotelen.

 

De groepen hebben al eerder samen opgetreden en dit bleek voor herhaling vatbaar. De titel van de show ‘Leeuwenhart en BANT draaien door…’ is voor meer uitleg vatbaar, maar wat mij betreft mogen ze zo doorgaan.

 

BantVocal Group BANT opent de show met het nummer I see fire met een mooie solo en zingt vervolgens een viertal mooie liedjes van verschillende artiesten en arrangeurs, waar het korte Zweedse I denna Ijuva er voor mij uitspringt. Het liedje is voor mij helemaal onbekend, maar het doet me wat.
Hierna volgt Leeuwenhart met een viertal Nederlandstalige nummers, zoals al hun nummers vandaag gearrangeerd door hun dirigent Jetse Bremer. Zou zo graag is hiervan het nummer dat ik altijd erg mooi vind en waar ik erg van geniet. Dat doe ik trouwens van alle nummers die de groepen vanmiddag voor ons zingen.

 

Na de pauze vervolgt BANT het optreden met weer 5 mooie nummers en ik geniet erg van het zeer gevarieerde repertoire, met een mooi arrangement van Because, een van de mooiere nummers van de Beatles. Waar Leeuwenhart zich profileert met Nederlandstalig, schuwt BANT een uitstapje naar het Roemeens of Spaans niet.
LeeuwenhartLeeuwenhart zingt vervolgens 4 nummers waarvan het vrolijke Troeteleendje en het serieuzere Red mij niet er uitspringen. Als afsluiter zingen BANT en Leeuwenhart samen het voor mij onbekende maar erg mooie nummer Winterhart, origineel van Esther Groenenberg.

 

I see fire Ed Sheeran

Cantus inaequalis Karl Jenkins

Black is the colour Folk song

I Denna Ijuva Zweedse psalm

Got to get you Beatles

Het is gelogen Be Sharp!

Astronaut Spinvis

Appels op de tafelsprei Toon Hermans

Zou zo graag Jurk

Joc de Leagane Traditioneel Roemeens

Because Beatles

Blegnet, Segnet Edvard Grieg

O Pato Trio Esperanza

Draaideur Brigitte Kaandorp

Mijn medicijn Oasis

Winterhart Esther Groenenberg

Troeteleendje Sesamstraat

Red mij niet Maarten van Roozendaal

 

Na afloop van dit erg leuke duoconcert blijven we helaas niet hangen, omdat onze parkeertijd erop zit, maar we hebben weer genoten van een leuke middag.

 

Hans Koelemij

 

Delen: