Brothers-4-Tune: Jubileumshow

 

Gehoord en gezien: Jubileumconcert Brothers-4-Tune met medewerking van Cigale, Next en Quintessa, zaterdagavond 14 november, Witte Theater, IJmuiden

 

The Voice of Brothers-4-Tune

Brothers-4-Tune, de jubilarissen25 jaar bestaat Brothers-4-tune dit jaar en vanavond gaan we naar hun concert in het Witte Theater. De avond begint met een welkomswoord door de presentator van vanavond Arjen van der Klut en vervolgens met het welkom heten van de gasten.

 

B4T zingen de dames van Quintessa toe met het nummer Save me. Cigale wordt toegezongen met een kerstnummer, naar aanleiding van de kerstconcerten die de twee groepen samen gedaan hebben. Als laatste wordt Next welkom geheten met het nummer Toen ik je zag. Tussen de nummers door worden er hier en daar diverse kwinkslagen gemaakt, waardoor de sfeer en de lach er al snel goed in zit en dat gaat zo de hele avond lekker door. De verdere opzet van de avond is als een wedstrijd als The Voice, maar hier wordt gezocht naar The a cappella Voice. De 4 groepen zitten achter op het podium elk in een eigen zitje en dienen in 4 categorieën een nummer te zingen. De jury bestaande uit Pepijn Lagerwey en Martijn Gunneman is er helemaal klaar voor en heeft er zelfs een applausmeter bij.

 

NextPepijn legt eerst de spelregels uit en dan is de beurt aan Quintessa om hun 1e nummer te zingen in de Nederlandstalige ronde, gevolgd door Next, B4T en Cigale. Er wordt mooi gezongen en Ik heb je lief is voor mij het toppertje van deze ronde. De tweede ronde heeft als thema Instrumentaal en Cigale komt als eerste aan bod en vervolgens Next. Maar als B4T op wil komen voor hun nummer worden ze aan de kant geschoven door Margriet, die begint over het feit dat als de mannen van B4T repeteren of optreden, dat hun vrouwen dan altijd op de achtergrond in de schaduw staan. En dat ze nu wel eens de aandacht willen. Dus komen de andere 4 vrouwen uit het publiek erbij en hangen zichzelf een grote papieren stropdas om in de kleur van hun man en zingen als Sisters-4-Tune het nummer Stand by your man begeleid op een klein gitaartje. Ze zongen de coupletten met hun eigen Nederlandse hilarische tekst en het refrein in het Engels. Ze deden het echt geweldig en kregen veel bijval van het publiek. Hierna mocht dan eindelijk B4T hun nummer zingen met daarna Quintessa. De instrumentale begeleiding wordt door elke groep weer anders ingevuld, van shaker, vingertom, gitaartje, blokfluit tot luchtgitaar. Alle groepen zingen geweldig en naast de Sisters die er echt uitspringen, vallen wat mij betreft That man en Over 100 jaar op.

 

QuintessaKen je mij Quintessa

Ik heb je lief Next

Geen goed idee Brothers-4-Tune

Lelijke mensendag Cigale

 

That man Cigale

Home Next

Stand by your man Sisters-4-Tune

Over 100 jaar Brothers-4-Tune

Wat ik zie moet ik hebben Quintessa

 

CigaleHierna volgt voor de pauze nog een stemronde voor het publiek, waarbij we na een praatje van de jury voor elke groep mogen klappen en juichen. Naar later blijkt had de jury hier niets aan omdat alle reacties vrijwel tot het maximum van de meter gaan, met uitzondering van die voor de Brothers, die door de vraagstelling van Pepijn in eerste instantie geen applaus krijgen.

 

Na de pauze gaat de show verder het gezamenlijk gezongen Zingen (Binnen), bekend van Marco Borsato, waarbij ze Binnen vervangen hadden voor Zingen, leuk gedaan en erg mooi gezongen met Vocal Percussie van Pepijn. Hierna vervolgen de groepen met hun nummer voor de Up-Tempo ronde, waarbij Wicked world er voor mij uitspringt. De jury vermeldt nog dat ze zeer onder de indruk zijn van het arrangement van Home door Next zangeres Angela.
De B4T beginnen in de Humor-ronde met daarna Next en Quintessa met hun erg mooie Zwaar leven. Als laatste is Cigale aan de beurt die een The Voice Of Velsen sketch brengt, waarbij de mannen van B4T elk een liedje moeten zingen en dan draait de jury zich wel of niet om. Leuk gedaan met Alphons als presentatrice Wendy van Dijk.

 

Sisters-4-TuneI’m a train Cigale

Stars on 45-Beatles Brothers-4-tune

Wicked world Quintessa

Baba yetu Next

Mijn club Brothers-4-tune

Radiografische zeilboot Next

Zwaar leven Quintessa

The Voice Of Velsen sketch Cigale

 

Er was een laatste stemronde gepland door de jury, maar aangezien ze niets konden met de uitslag van de eerste stemronde gaan ze meteen in beraad, terwijl B4T nog het nummer Tsja (nou ja eh) zingen, erg leuk en die had ook goed gepast in de laatste ronde.

 

Hierna komt de jury met de uitslag en wordt elke deelnemende groep om een of andere reden gediskwalificeerd, en zijn Sisters-4-Tune de winnaar. Wat een jurylid naderhand de opmerking ontlokt, dat je niet altijd 25 jaar hoeft te oefenen, maar dat je ook na 5 repetities kan winnen. Na de uitreiking van de prijzen, zingen ze samen Brand New Day. Het was een verrassende avond met veel humor en mooie liedjes en na nog gezellig nagekletst en gedronken te hebben gaan we tevreden naar huis.

 

Hans Koelemij

 

Delen: