Jammin' with Be Sharp!

 

Gehoord en gezien: Vocal Group Jammin’ en Be Sharp!, zondag 21 juni 2015, Scholen In De Kunst, Amersfoort.

 

Een goede combinatie van twee groepen met twee nieuwe dirigenten 

Vrijdag besloot ik dat ik, na zaterdag de hele dag te hebben genoten (dat wist ik toen al) van het BALK festival West in Noordwijk, op zondag ook nog wel naar Jammin’ with Be Sharp! wilde. Helaas alleen, want Mia vond het na BALK West op zaterdag wel genoeg. Ik kon de verleiding echter niet weerstaan; een optreden van twee goede groepen met heerlijke muziek. Beide groepen hebben sinds begin dit jaar een nieuwe dirigent, Ruben Smits voor Jammin’ en Leo Aussems voor Be Sharp!.

Het regende pijpenstelen toen ik van huis ging, maar de reis naar Amersfoort ging redelijk vlot en al kende onze routeapp het Eemplein niet, na de Eemlaan gekozen te hebben kwam ik precies bij de Eempleingarage uit, mooi toch.

 

Jammin'Het optreden vond plaats bij Scholen in de Kunst op de 4e verdieping van het multifunctionele gebouw Het Eemhuis. Het was een kleine maar knusse locatie en vrijwel uitverkocht. Jammin’ opende het concert met Sneaking out the back door, niet van Matt Bianco zoals ik dacht, maar van de Deense Nabiha. Een leuk nummer, arrangement en tekst. De overige nummers van Jammin’ werden prima gezongen met Engel van Rammstein het voor mij indrukwekkendste nummer. Hierna vervolgde Be Sharp! het concert met Raindrops erg mooi, heerlijk nummer en o.a. Zou zo graag van Jurk. Ook deze uitvoering is helemaal OK (zie BALK festival West).

 

Be Sharp!Na de pauze vervolgt Be Sharp! de show met o.a. een favoriet nummer van mij Ruby Tuesday als Stones fan zijnde, mooi arrangement. De mash up van Telephone technology (Telephone en Ayo technology) blijft kicken en de choreo is helemaal te gek. Pompeï’ is een voor mij onbekend nummer, maar klinkt erg leuk. Be Sharp! doet de “oude” nummers in dit 2e deel zonder hun dirigent, die mag er net als wij van genieten. Jammin’ sluit het concert af met een viertal nummers die allemaal heerlijk klinken en vooral hun Run to you is top. De twee groepen sluiten het concert af met een uitvoering van Fix you met een mooie solo.

 

 

Programma voor de pauze

Jammin' Be Sharp!

Sneaking out the back - Nabiha

Raindrops - Hannah Schneider
Axel F - Harold Faltermeyer Birds - Anouk
Radioactive - Imagine Dragons Zou zo graag - Jurk
Easy - Commodores Water under bridges - Gregory Porter
Engel - Rammstein Als alle lichten zijn gedoofd - Marco Borsato

 

En na de pauze

Under pressure - Queen & David Bowie Nearer my God - Lowell Mason/Engels Latijn
Thank you - Boyz II Men Ruby Tuesday - Rolling Stones
Run to you - Pentatonix Telephone technology - Lady Gaga/Milow
Wicked world - Laura Jansen Love psalm - Darmon Meader
  Pompeï - Bastille
  Viva la vida - Coldplay

 

En samen, Jammin’ with Be Sharp! : Fix you - Coldplay

 

De groepen vullen elkaar mooi aan door o.a. hun choreo keuzes en laten duidelijk zien dat ze er plezier in hebben. Het was een heerlijk concert en ik heb er erg van genoten.

 

Hans Koelemij

 

 

Delen: