Mooche en VPS KeK - Op z'n Best

 

Gehoord en gezien: Dubbelconcert Mooche en VPS KeK, zaterdag 28 november, St. Odulphuskapel, Best

 

Twee beste groepen, maar met veel galm

Mia zag een aankondiging van dit optreden op Facebook en vroeg gelijk of wij al iets hadden op die avond. In de agenda stond niets, dus het werd er meteen in gezet, want een optreden met Mooche én VPS KeK is te leuk om te missen. We hebben deze groepen al vaker gezien en gehoord, maar meestal op festivals en dan is er hooguit tijd voor vijf liedjes. We hebben zin in een optreden met meer van deze groepen.

 

Later dan gepland gaan we weg van huis en na een tussenstop voor een boodschap in Eindhoven zijn we op tijd in Best. We hadden op internet al gezien dat er volop horeca in de omgeving van de Odulphuskapel is en na een kleine rondwandeling valt onze keuze op restaurant Koren (what’s in a name). Na een prima maaltijd gaan we richting de St. Odulphuskapel.

 

We komen ruim op tijd binnen, maar er zitten toch al aardig wat mensen. Na diverse leden van de groepen begroet en gesproken te hebben, begint het optreden. Het niet helemaal vol, maar toch zeker voor driekwart. De kapel is behoorlijk groot met een hoog plafond en een zeer aanwezige galm, die het beluisteren van het optreden toch wel tot een uitdaging maakt. De temperatuur in de kapel is laag en er zijn geen toiletten, maar voor het eerste probleem kon je gewoon je jas aanhouden.

 

MoocheMooche begint het optreden met het mooie Accidentally in love. Zij zingen versterkt (net als VPS KeK) en met de galm is het zwaar zingen maar ze slaan zich er goed doorheen. Het valt op dat de snellere nummers door de akoestiek minder goed verstaanbaar zijn, de langzame nummers komen beter over. Er wordt vol overgave gezongen en de solo’s in My immortal, Butterfly en Wicked world (een van mijn favorieten) zijn erg mooi. VPS KeK begint met Mama told me not to come en ze zetten een mooi optreden neer met de solo van Mark in Laat maar als toppertje. Ook de solo’s in My favourite faded fantasy (Joep en Martin) en How sweet it is to be loved by you (Gerrit) zijn prima.

 

Accidentally in love - Counting Crows

My immortal - Evanescence

Love you more - Racoon

Butterfly - Rajaton

Modern world - Anouk

Wicked world - Laura Jansen

 

Mama told me not to come - Three Dog Night

Never dreamed you’d leave in summer - Stevie Wonder

Laat maar - Theo Nijland

My favourite faded fantasy - Damien Rice

How sweet it is to be loved by you - Marvin Gaye

 

VPS KeKNa de pauze met koffie, thee en fris vervolgt VPS KeK het optreden met een swingende versie van Birdland en zetten velen op het verkeerde been door het intro van het tweede nummer te beginnen met “Dit is een lied over een plant”. Maar het gaat niet over nederwiet, maar over een Stekkie van de Fuchsia waarbij ze op een gegeven moment nog een draaiorgel nadoen. Erg leuk. Bij het nummer A Quiet Place leggen ze de microfoons weg en zingen het onversterkt, uitstekend gedaan. Mooche begint de laatste set met een mooi Frans nummer gezongen door Roeland met mooie VP van Marty. Ook Say something wordt geweldig gezongen in een duet van Ingrid en Roeland evenals Did you get my message met een solo van Anne. Als laatste nummer zingen ze Wade in the water, waarbij ze op het eind van het nummer het publiek om en om en later samen Hit the road Jack laten zingen waarna ook VPS KeK erbij komt en ze zo het optreden afsluiten.

 

Birdland - Manhattan Transfer

Their hearts where full of spring - Beach Boys

Stekkie - Hettie Blok & Leen Jongewaard

Bridge over troubled water - Simon & Garfunkel

A Quiet Place - Take6

Shower the people - James Taylor

 

Parce que’on vient de loin - Corneille

Higher ground - Stevie Wonder

21 guns - Green Day

Say something - Pentatonix

Did you get my message - Jason Mraz

Wade in the water - Ella Jenkins

 

Voor het publiek was het een wat zwaar optreden om naar te luisteren, maar dat lag helemaal aan de galmende akoestiek van de zaal. De groepen hebben ons weer laten genieten van een gezellige avond met mooie nummers en prima zang. Bedankt.

 

Hans Koelemij

 

Delen: