Pure Vocal - Oss

 

Gehoord en gezien: Tweede editie van a-acappella-zangavond Pure Vocal, zaterdag 9 januari , Theater De Lievekamp, Oss

 

Pure Vocal, een gezellige avond vol afwisselende zang

We worden via Facebook op dit festival gewezen door een lid van ons koor. We hebben gelijk gekeken wie er optreden en dat zijn o.a. Priscilla & The Daltons, Blended en BaSix uit Denemarken (die we voor het laatst jaren geleden in Almelo hebben gezien). Dat spreekt ons wel aan, we hebben gelijk kaartjes besteld en zo hebben we ons eerste concertbezoek voor 2016 in de agenda staan.

 

We hebben al van diverse mensen berichtjes gelezen dat ze ook heen gaan, dus dat is nog een extra toevoeging aan een leuk concert. Na een lekkere maaltijd zijn we tegen zevenen in De Lievekamp en ontmoeten daar Hennie en Astrid en vervolgens ook Jeanine en Mascha. Na een lekker bakkie koffie en thee gaan we tegen half acht de zaal in naar onze plaatsen. De overige groepen die op zullen treden zijn Muchoss en Seven, net als de andere twee groepen uit de omgeving van Oss.

 

BlendedDe zaal zit goed vol en presentatrice Hester Visser start met een korte uitleg over het verloop van de avond en kondigt de eerste groep aan. Dat is Seven (een zevenkoppige gemengde groep) die de avond openen met het aanstekende Feeling good en hun optreden afsluiten met She goes nana. Blended (een vijfkoppige gemengde groep) vervolgt het concert met o.a. Diana en Ruby Tuesday. Leuke optredens en een uitstekende aanloop naar het eerste optreden van BaSix. Na een korte aankondiging van Hester komen de 6 mannen van BaSix op en worden net zo enthousiast begroet als de 2 lokale groepen voor hen. Ze zetten met hun eerste 2 nummers Australian Spring en Infected with you de toon voor een leuke en vrolijke avond met een hoge kwaliteit. Muchoss (een twaalfkoppige vrouwengroup), is voor ons de enige onbekende groep vanavond. Ze beginnen hun optreden met het mooie Royals en sluiten af met het korte en grappige iPhone en het nummer Cellulitis, wat ze erg leuk brengen. Priscilla & The DaltonsHester introduceert hierna Priscilla & The Daltons (een vijfkoppige mannengroep) die we al vaker hebben gehoord en gezien, die met hun optreden een duidelijke voortgang tonen in hun performance met nummers als I’m yours en Zwijgen. Als afsluiting voor de pauze zingt BaSix een oudje uit onze jeugd, Broken wings, erg mooi.

 

BasixNa de pauze betreedt BaSix het podium en opent de 2e helft van de avond met Sweet dreams (are made of this) in een erg leuk arrangement. De mannen vertellen dat ze de hele middag met de overige groepen hebben geoefend om met elke groep een gezamenlijk nummer te brengen.

Blended is als eerste aan de beurt en samen zingen zij Englishman in New York, leuk gedaan.

Vervolgens doet BaSix een eigen nummer, Fordi (Omdat), dat veel indruk maakt, erg mooi. Daarna is Seven aan de beurt en zij zingen samen met BaSix het bekende Angels, dat blijf ik een heerlijk nummer vinden.
Na A thought of you and Thinking out loud van BaSix voegen de dames van Muchoss zich erbij voor het gezamenlijke High on life in the slow lane. Dit is een eigen nummer van BaSix en klinkt erg leuk. Na I can’t make you love me is Priscilla & The Daltons de laatste groep en samen zingen ze Diversity, een roep om de verschillen tussen de mensen te accepteren, een erg sterk nummer en de samenzang gaat uitstekend. Als afsluiters van de avond zingen de mannen van BaSix nog 2 medleys en dan is de show over. Ze worden eerst alleen en daarna samen met de andere groepen met een staande ovatie bedankt door het publiek. Ik vond het een erg leuk concept en erg leuk om te zien hoe BaSix met de groepen samen zongen. De niveaus van de groepen verschillen onderling wel wat, maar de partijen die ze met de gezamenlijke nummers deden pasten goed bij de mogelijkheden van de betreffende groep, knap gedaan.

 

We blijven voor ons doen nog lang hangen door de erg gezellige sfeer na afloop en iedereen die ik spreek heeft duidelijk van de avond genoten. Bedankt allemaal.

 

Hans Koelemij

 

Delen: