Leeuwenhart gaat vreemd met ZO! Gospel Choir

 

Gehoord en gezien: Leeuwenhart gaat vreemd! met ZO! Gospel Choir, zaterdag 2 april, Zimihc Theater Zuilen, Utrecht

 

Dit vreemdgaan smaakt naar meer!

Dit is ons eerste optreden van de serie ‘Leeuwenhart gaat vreemd’. In het Zimihc theater zijn we al eens eerder geweest bij een andere groep, maar daar heb ik toen niet veel van meegekregen, omdat ik in de loop van de avond steeds zieker werd en het optreden half en half gevolgd heb liggend op een bank in de foyer. Nu is alles prima en gaan we van te voren nog wat eten in het restaurant The Colour Kitchen. Dit wordt uiteindelijk een prima voorgerecht en een heerlijk broodje kipragout als hoofdgerecht. Een aanrader om hier te gaan eten als je toch naar een optreden gaat.

 

We komen diverse bekenden tegen, van o.a. Cigale, die hier zijn om hun dirigent Sjoerd Jansen bezig te zien, want hij is ook de dirigent van Leeuwenhart. Verder Koen Faber voor het eerst in zijn functie van Balkenier. Hij maakt tevens een videoregistratie van dit concert. Ik ben van te voren erg benieuwd naar het ZO! Gospel Choir, want het toeval wil dat een van hun zangers bij ons koor choreo-coach is. Na een lekker bakkie thee en koffie gaan we tegen achten de zaal in.

 

De zaal had voller gekund, maar het publiek zal een mooie bijdrage leveren aan het concert met hun enthousiaste reacties. Leeuwenhart opent het concert met de voor mij nieuwe nummers Medicijn, heerlijk swingend en een ingetogen Parijs. Hierna komt het ZO! Gospel Choir erbij en zingen ze samen de prachtige nummers Oceaan en Stil in mij. De groepen zingen echt heel mooi samen en mengen perfect, waarbij ZO! zich succesvol waagt aan het close harmony.

Na een welkomstwoord en introductie van het ZO! Gospel Choir vervolgen zij met het prachtige Thula baba. Ze zingen uitstekend en brengen o.a. ook Stand tall en I’m healed voor de pauze. Het publiek reageert enthousiast op de mooie gevarieerde nummers en prachtige zang. Helaas is het ons bekende koorlid, Kevin, verhinderd.

 

Leeuwenhart begint na de pauze met Appels op de tafelsprei en vervolgen dan met het vrolijke Troeteleendje en Het komt goed. Altijd weer een genot om naar ze te kijken en luisteren. Hierna komt het ZO! Gospel Choir weer op en beginnen met Lente me, bekend van Toon Hermans. Met een heel mooi gezongen solo zet de soliste het nummer helemaal naar haar hand, petje af. (Something inside) So strong is een favoriet nummer van mij en ze bezorgen mij daar kippenvel mee. Na een ervaring met een gospel koor op het vorige BALK TOPfestival, was ik een beetje bang voor veel dezelfde nummers. Maar het ZO! Gospel Choir brengt een zeer gevarieerd repertoire, dat geen seconde verveelt. Hun laatste nummer Father can you hear me grijpt je echt bij je strot. Hierna komen de Leeuwen erbij en wagen zij zich verdienstelijk aan het gospel zingen. Samen zingen en swingen ze de sterren van de hemel met How I got over en de toegift Total praise. Na een verdiende staande ovatie is onze eerste kennismaking met "Leeuwenhart gaat vreemd!" een feit. Ze gaan nog vier keer vreemd, waarbij ze ons laten kennismaken met Byzantijns, Barbershop, klassiek en wereldmuziek. Het idee om samen te werken met diverse andere groepen en ook vooral ander muziekstijlen spreekt mij erg aan. Ik kan haast niet wachten.

 

Na nog wat na praten gaan we bijtijds weg, want het is toch nog een aardig ritje naar huis. We hebben weer genoten. Bedankt allemaal.

 

Hans Koelemij

 

Delen: