Popkorendag Sing, Meet and Greet

 

Gehoord en gezien: Popkorendag Sing, Meet and Greet in Tilburg op zaterdag 12 november 2016, georganiseerd door Zanggroep Kwint

 

 

Goed georganiseerd popkorenfestival

Voor de tweede keer namen we als Popkoor Parkstreet uit Nuenen deel aan de door de Popkorendag Sing, Meet and Greet, georganiseerd door Zanggroep Kwint uit Loon op Zand.

 

De ontvangst was wederom hartelijk en goed geregeld. De gastvrouw die ons vanuit Kwint was toegewezen stond ons al op te wachten en begeleidde ons naar het repetitielokaal. Een prima ruimte om te verblijven, in te zingen en om de spullen kwijt te kunnen. In de ontvangstruimte was koffie en thee en was er al direct gelegenheid om kennis te maken met andere koren.

 

Stipt op tijd opende lady speaker Petra Holsheimer de dag en werd het programma nader toegelicht. Na dit intro namen Berrie Kolmans en Anke van Esch de microfoon over en werd een leuke workshop verzorgd. Een leuk toepasselijk lied werd ingestudeerd waarin meteen ook alle koren aan elkaar werden voorgesteld. Anke liet ons spelenderwijs werken aan expressie en inleving via diverse leuke oefeningen.

Daarna was het toch echt de beurt aan de koren om hun optreden te laten zien en horen. Voor de pauze traden Popkoor Pabo uit Helmond, Perpleks uit Udenhout en El Pio Popvocals uit Etten-Leur op. Ieder op hun eigen wijze met soms hele leuke choreo’s.

 

In de pauze die daarop volgde werd een prima lunch verzorgd. Op meerdere plaatsen kon ieder koor via een kleurcode aansluiten en was daarmee de doorloop langs de buffetten goed geregeld.

Na de lunch was het de beurt aan de volgende koren om hun optreden te laten zien en horen. Achtereenvolgens waren dat Popkoor Parkstreet uit Nuenen en Zanggroep Kwint uit Loon op Zand. Na een korte pauze die daarop volgde was het de beurt aan de laatste 2 koren, het 50 man tellende koor Popwave uit Zierikzee en het koor Stijlloos uit Breda.

 

Alle deelnemende koren hebben zich op hun eigen wijze en in verschillende stijlen gepresenteerd. Soms waren dat hele verrassende optredens door of een hele aparte keuze van muziekstukken of soms weer door een hele aparte choreo of interpretatie van een muziekstuk. Een heel gevarieerd programma ondanks dat enkele koren eenzelfde nummer ten gehore brachten. Geen van die nummers werd op dezelfde manier uitgevoerd, het was toch steeds een heel ander arrangement of interpretatie.

 

De jury heeft zich daarna teruggetrokken om zich voor te bereiden op de uitslag. Gedurende het juryberaad was er een popkwis georganiseerd waarbij alle koorleden in verschillende groepen werden ingedeeld. Een leuke kwis met onder andere foto’s raden van bekende artiesten, muziekfragmenten herkennen en nog vele andere leuke onderdelen.

Na de kwis was er nog voldoende gelegenheid om na te borrelen onder het genot van diverse hapjes en kon er nog volop “ge-meet en ge-greet” worden. Uiteraard was er een winnende groep die werd beloond met een leuke attentie.

De uitslag van de jury werd rond 17:00 uur bekend gemaakt. De koren met de meest behaalde punten waren:

 

3. Popkoor Parkstreet uit Nuenen

2. Stijlloos uit Breda

1. Popkoor Pabo uit Helmond

 

Ieder koor kreeg juryrapport mee met bevindingen, aanbevelingen en kritiekpunten, zodat nog eens nagekeken kan worden wat volgens de jury de positieve en verbeterpunten van het optreden waren. Na de jury-uitslag werden uiteraard het organiserende Kwint, de lady speaker, de jury, Berry en Anke, De Rooi Pannen, de sponsors en alle vrijwilligers uitvoerig bedankt voor hun bijdrage aan het organiseren van weer een geweldige Popkorendag.

Wij als Parkstreet hebben opnieuw een hele fijne popkorendag gehad en kijken alweer met plezier uit naar de volgende!

 

Hans van Dongen

Secretaris Popkoor Parkstreet, Nuenen

 

Delen: