Spirit - Hope

 

Gehoord en gezien: Hope, Zanggroep Spirit, zaterdag 10 december 2016, Protestantse Kerk, Best

 

Een mooie avond voor het goede doel

Hope was de titel van het concert. Omdat de zangers en zangeressen van Spirit in de donkere dagen voor kerst ook graag stilstaan bij hun medemens, had men bedacht om na afloop, de opbrengst van de kaartjes en de collecte, te schenken aan de stichting “Vluchtelingen in de knel”.

 

Gelijk bij binnenkomst viel de opstelling van de stoelen al op. Er was niet duidelijk 1 podium waar het concert zou plaatsvinden. Het publiek was verdeeld opgesteld in blokken van zo’n vijftig stoelen met daartussen weer gangen.

Tijdens het concert bleek al snel waarom. Spirits eigen choreografe Anne Simkens wilde graag een concert waarbij de zangers en zangeressen tussen en om het publiek zouden staan, om zo de mensen meer te betrekken bij de zang en zo een gevoel van verbondenheid te creëren. Dat bleek een prima keuze!

 

Spirit trad ongeveer een uur op. Enkele nummers uit hun jubileumconcert MOVE passeerden de revue, Walking in the air uit de animatiefilm “The Snowman” maar ook het poppy Titanium. Er waren ook nieuwe nummers te horen; New Hymn, I saved the world today en om alvast in de kerstsfeer te komen Mary did you know.

 

De Protestantse Kerk bewees het koor een mooie dienst, want het bleek een prima optreedlocatie. Het geheel werd omlijst door zelfgemaakte hapjes en drankjes.

 

Onder leiding van dirigent Don Henken en begeleiding op piano van de immer virtuoze Joost Kraaijeveld, beleefde het publiek een mooie avond.

En last but not least bracht de avond uiteindelijk €800 Euro op voor het goede doel!

 

Marty van der Staak

 

 

Delen: