Sincere groeit nog steeds, ook na 50 jaar

 

Gezien: Jubileumvoorstelling Theaterkoor Sincere

Datum: donderdag 10 oktober 2019, Vestzaktheater, Son & Breugel

 

Sincere trad op in het Vestzaktheater in het Brabantse Son. Het Vestzaktheater werd in het verleden al vaker gebruikt door Sincere. Het theater heeft nog een beetje de kleine huiskameruitstraling waarbij je als publiek het gevoel hebt dat je 'er echt bij hoort'.

Sincere kende enkele maanden geleden nog een dirigentenwissel. Angelo Smulders stapte in een productie die al deels 'klaar' was. Zo stond hij voor de lastige taak om binnen enkele maanden het koor klaar te stomen voor de uitvoering en nog enkele nieuwe stukken in te studeren. Een knappe prestatie want daarin is hij wonderwel erg goed geslaagd. Dirigerend en spelend als toetsenist loodste hij de koorleden en het vijfkoppig combo vakkundig door de voorstelling heen.
De voorstelling werd ondersteund door een eenvoudige maar zeer doeltreffende stageing van Anne Simkens en een prachtige videopresentatie van Dick Wiersma. Ook het geluid was deze avond prima voor elkaar. Zo’n twintig nummers passeerden de revue. Van het vrolijke uptempo Uptown Funk tot aan het ingetogen May It Be, van het krachtige Stand My Ground tot aan de gospelfeel bij To My Father’s House. Daarnaast schuwde Sincere ook a cappellanummers niet. Sincere: een 50 jaar jonge groep met een mooie koorklank die nog steeds kan groeien.


Marty van der Staak

 

Delen: