Dynamische show met swing door Musical Intermezzo

 

'In Beeld', de 11e productie van de Vughtse zanggroep Musical Intermezzo, werd een dynamische show vol swing. Zo zag Rob Didden het die maar liefst drie maal een uitvoering bezocht.

 

Het podium van het gezellige theater 'De Speeldoos' in Vught wordt, zoals we inmiddels gewend zijn, helemaal gebruikt door Musical Intermezzo en de 6-koppige band op de achtergrond. De zaal: stampvol en uitverkocht.

 

Wat voorbijkomt is een kaleidoscopische, wervelende show met bekende en minder bekende nummers uit de popmuziek en musicalwereld. De groep, bestaande uit 9 vrouwen en 6 mannen, is voorzien van headsets waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstaat. Die wordt dan ook volledig benut.

 

De show begint met 'Spiegelbeeld' dat via beeldschermen wordt toegelicht door Willeke Alberti zelf. Dat past mooi in de terugblik want dit 11e programma is natuurlijk ook een vorm van terugkijken op 10 jaren Musical Intermezzo. Daarna is het tijd voor het enigszins stevig aangezette 'Set fire to the rain ' van Adele.

 

Het gaat te ver om hier alle nummers te beschouwen die aan bod komen maar in zijn algemeenheid ligt het accent op swing, disco en dancemuziek. De energie en het plezier spatten werkelijk van het podium af. Men schrikt niet terug voor 6-stemmige zang in combinatie met een ingewikkelde choreografie. Indrukwekkend zijn de kleinere groepjes waaronder een duo met een werkelijk fantastische soliste. Het vormt een rustpunt in de show. Het is duidelijk dat Musical Intermezzo een aantal fantastische zangers in haar midden herbergt.

 

Is er dan niets aan te merken op de show? Jawel, de mannen worden af en toe ondergesneeuwd door de vrouwen waardoor de balans wat zoek raakt. Door de tomeloze energie die continue van het podium spat, zijn er weinig rustmomenten.

Verder niets dan lof voor de prestatie van deze 15-koppige groep en de uitstekende begeleidingsband.

 

Rob Didden 

 

Delen: