Just Us in kerststemming

 

Gehoord en gezien: Just Us - Kerstconcert, zondag 16 december in Theater De Schalm te Veldhoven

 

Kerstconcerten blijven speciaal als je zangliefhebber bent. Keuze genoeg; in de decembermaanden worden allerlei initiatieven ontplooid en is op menig theaterkalender een kerstconcert te vinden.

 

Wanneer je echter een volledig a cappella kerstconcert wilt gaan bezoeken, wordt de spoeling aanmerkelijk dunner. In het zuiden van Nederland hoeft de liefhebber echter niet te klagen, al jarenlang verzorgt vocal group Just Us uit Veldhoven in die regio avondvullende concerten.

 

Zo ook op vrijdagavond 16 december. In een nagenoeg uitverkochte Schalm miste de groep een van haar alten en bovendien is er nog steeds een vacature voor een hoge sopraan. Dat deed echter totaal geen afbreuk aan het gebodene.

 

Een groot aantal Christmas songs en Christmas Carols passeerde de revue gelardeerd met andere, goed in het programma passende en veelal door muzikaal leider Angelo Smulders gearrangeerde, stemmige popsongs.

 

Opvallend veel nieuw repertoire in vergelijking tot voorgaande jaren. Bekende songs als Walking in a winter wonderland, Let it snow en Santa baby kwamen voorbij. Daarnaast een indrukwekkende bewerking van Nearer my God to Thee. Ook was er plaats voor het bekende Say Something, ditmaal in een arrangement voor kwartet. Aan het eind mocht het enthousiaste publiek tijdens de gevraagde toegiften zelf meezingen. Kortom, een geslaagde avond!

 

Plannen voor de toekomst zijn er ook nog genoeg. Na afloop in gesprek met enkele leden leert het volgende: van 7 tot 10 februari 2019 neemt Just Us deel aan de Interkultur Internationaal Choir Competition in Maastricht. Daarnaast is de groep bezig aan een nieuw programma vol interactie met het publiek en wat workshop-achtige elementen. Ze gaan daarbij uit van nieuwe maar ook bestaande nummers en willen zo de evolutie van muziek gaan weergeven. Het nieuwe theaterprogramma willen zij in het najaar 2019 al op de planken kunnen zetten.

 

Marty van der Staak.

 

Delen: